Για άλλη μια φορά επαληθευτήκαμε ότι οι εργοδότες μας θεωρούν αναλώσιμους κι ότι φέρουν όλη την ευθύνη (μαζί προφανώς με την εκάστοτε κυβέρνηση που προκλητικά τους καλύπτει) για τους 30 νεκρούς συνάδελφους μας και τα δεκάδες καθημερινά εργατικά ατυχήματα.

Στην ίδια εγκληματική λογική και οι νεοεμφανιζόμενες εταιρείες παροχής delivery. Στην εταιρεία efood παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι μας συνεχώς ενημέρωναν τους υπευθύνους για τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν, συνέχισαν την υπηρεσία του delivery μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να επιστρέψουν με μεγάλη δυσκολία και κίνδυνο τη ζωής τους στα σπίτια τους! Λόγω της πίεσης των εργαζομένων και της αδυναμίας προσέλευσης πολλών εξ αυτών αναγκάστηκε να κλείσει την υπηρεσία την Κυριακή.

Η εταιρεία της Wolt η οποία λειτουργεί ουσιαστικά με παράνομο καθεστώς εργασίας λειτουργούσε κανονικά όλο το Σαββατοκύριακο!

Οι υπόλοιποι αδίστακτοι εργοδότες –νοικοκυραίοι- του κλάδου λειτούργησαν τα μαγαζιά –τα περισσότερα από τα οποία συνεχίζουν τις αυθαιρεσίες (μισά ένσημα, κλοπή δώρων, αργιών, νυχτερινών, μη παροχή ΜΑΠ κτλ), όλο το Σάββατο ενώ αρκετά από αυτά δούλευαν κανονικά και την Κυριακή. Όπως έγκαιρα είχαμε ενημερώσει πολλοί συνάδελφοι απειλήθηκαν με απόλυση αν αρνηθούν να εργαστούν!

Ωστόσο πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και με την στήριξη της Επιτροπής μας αρνήθηκαν να παίξουν κυριολεκτικά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν και να στηριχτούν ακόμα πιο μαζικά στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας! Καμιά υποχώρηση στους εκβιασμούς των εργοδοτών που πατώντας στους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης και την πλήρη εξαφάνιση ελέγχων από ΣΕΠΕ. ΙΚΑ κτλ. προσπαθούν να μας μετατρέψει σε σύγχρονους –αναλώσιμους- δουλοπάροικους!

Όχι άλλοι νεκροί συνάδελφοι!

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…


Τηλέφωνο. 6982268508
blog: dianomeisthess.blogspot.gr
Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.