Στο στόχαστρο των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης βρέθηκε η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού αναφορικά για το ύψος των δημοτικών τελών που καλούνται να πληρώνουν οι δημότες.
Με χθεσινή της ανακοίνωση η παράταξη Θερμαϊκός Νέα Πορεία του Γιάννη Μαυρομάτη καταφέρεται ευθέως κατά της άρνησης της διοίκησης Τσαμασλή να αποδεχθεί μια γενναία μείωση τελών, όπως ισχυρίζεται. Ακόμα αφήνει ανοιχτό θέμα για τους τρεις ανεξάρτητους συμβούλους (πρώην συνεργαζόμενοι και σύμβουλοι της δικής της παράταξης που αποχώρησαν) και για την Λαϊκή Συσπείρωση που απείχε από την ψηφοφορία και έτσι επικράτησε η θέση της διοίκησης.
Η ανακοίνωση :


Χθες στο δ.σ χάθηκε η ευκαιρία να μειωθούν τα δημοτικά τέλη κατά 24% και να ανακουφιστούν στις δύσκολες ήμερες που περνούν οι πολίτες.

Την ενιαία πρόταση της μείωσης 24% κατέθεσαν σύσσωμοι οι 4 συνδυασμοί της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και αντιπροσωπεύουν το 57% του εκλογικού σώματος.

Η απόλυτα τεκμηριωμένη εισήγηση πρότεινε τρόπους για να βρεθούν οι πόροι, αφού ο δήμος μας αυξάνει τα έσοδα του το 2021 κατά (2.100.000€)στον τομέα της καθαριότητας τόσο από τις αδήλωτες επιφάνειες (1.500.000€), όσο κι από την επιχορήγηση του ΥΠΕΣΣ (600.000€) για την αγορά νέων απορριμματοφόρων.

Η διοίκηση, υιοθετώντας για άλλη μια φορά τη στάση «μόνο εγώ ξέρω τι κάνω» αρνήθηκε πεισματικά τη μείωση αυτή και με τη στήριξη 3 ανεξαρτήτων συμβούλων και της αποχής από την ψηφοφορία του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» ψήφισε υπέρ της πρότασης μείωσης 12% δηλαδή ποσό που αντιστοιχεί σε μείωσης μόνο 500.000€.

Επιβεβαιώνεται με τις αποφάσεις τους τόσο η απαξιωτική συμπεριφορά όσο και η έλλειψη ανθρωπιάς που αναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν περισσότερα ανταποδοτικά τέλη από αυτά που θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να πληρώνουν, ειδικά αυτή την δύσκολη για τους περισσότερους οικονομική περίοδο.

Ήρθε η ώρα να μας εξηγήσουν τα κίνητρα τους.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.