Για δες τι θυμήθηκα στον πρωινό μου περίπατο ....
Μια φράση - ατάκα από παλιό ιταλικό κινηματογράφο: "Τσίτσο το λιμάνι φεύγει".
Όσοι αγάπησαν τις ταινίες με τον Φράνκο Φράνκι και τον Τσίτσο Ινγκράσια θα θυμούνται την περίφημη σκηνή, που όταν οι δυο κωμικοί είχαν κρυφτεί σε κάποιο πλοίο, βλέποντας ο Φράνκο μέσα από το φιλιστρίνι, την ώρα που το πλοίο σαλπάριζε, την θέα του λιμανιού να αλλάζει, είπε απευθυνόμενος στον Τσίτσο την γνωστή φράση.

Η φράση μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας τον παραλιακό δρόμο να "φεύγει" κυριολεκτικά, αφού υποχωρεί λόγω της διάβρωσης και προσάμμωσης που είτε κατατρώει τα θεμέλια του παραλιακού πλακόστρωτου (καταργώντας την παραλία), είτε γεμίζει με άμμο ξανά τον χώρο δίπλα από τη σκάλα του αλιευτικού καταφυγίου του Μπαξέ (που μόλις προ έτους είχε απομακρυνθεί με εκβάθυνση του λιμανιού).

Το παρόν σημείωμα απλά στοχεύει στο να υπενθυμίσει το πρόβλημα από το οποίο δεν πρόκειται να ξεφύγουμε και φυσικά επιτείνεται λόγω των επιπτώσεων του θαλάσσιου αεροδιαδρόμου αλλά και της λανθασμένης κατασκευής του λιμανιού των Ν. Επιβατών.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους:















Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.