Θετικά είναι τα νέα που έρχονται από την Ρωσία μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου κλινικών ερευνών για το νέο εμβόλιο της EpiVacCorona, καθώς φαίνεται πως το νέο σκεύασμα προσφέρει ανοσία 100% έναντι του κορωνοϊού και δημιουργεί μια τριπλή «ασπίδα προστασίας».

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επιτήρησης Καταναλωτή και Προστασίας των Δικαιωμάτων για την Ανθρώπινη Ευημερία (Rospotrebnadzor), το νέο ρωσικό εμβόλιο έχει τριπλή ανοσολογική άμυνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, τα αντισώματα παρεμβαίνουν στην αλληλεπίδραση της πρωτεΐνης S του κορονοϊού με τον κυτταρικό υποδοχέα – έτσι σχηματίζεται η πρώτη γραμμή άμυνας. Η δεύτερη «ασπίδα» αποτελείται από αντισώματα που παρεμβαίνουν στη σύντηξη του ιικού περιβλήματος με την κυτταρική μεμβράνη, εμποδίζοντας τη διείσδυση του SARS-CoV-2.

Σε περίπτωση που παρά τις δυο παραπάνω ασπίδες προστασίας το παθογόνο εισέλθει στο κύτταρο, μια τρίτη γραμμή άμυνας μπαίνει σε δράση και ενεργοποιούνται κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως μακροφάγοι και ουδετερόφιλα.

Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κλινικών δοκιμών σε εθελοντές ηλικίας 18-60 ετών δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη στο περιοδικό «Infection and Immunity». Οι δοκιμές κατέδειξαν ότι 21 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν αντισώματα, ήτοι ποσοστό 100%.

Το EpiVacCorona είναι το δεύτερο - μετά το Sputnik V - εμβόλιο που έχει καταχωριστεί στη Ρωσία για την πρόληψη της λοίμωξης από κορωνoϊό. Το φάρμακο δεν περιέχει ζωντανό ιό και δημιουργεί ανοσία μέσω της χρήσης τεχνητών πεπτιδίων.

Εξάλλου, την Πέμπτη, ξεκίνησε η μαζική παραγωγή και διάθεση και του τρίτου ρωσικού εμβολίου, του KoviVac.


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.