Ο ομογενής καθηγητής της Καρδιολογίας και Διευθυντής της Αγγειακής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας στην πόλη Σαν Ντιέγκο, Δρ. Σωτήριος Τσιμήκας, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», τονίζει ότι η έρευνά του για την ανακάλυψη φαρμάκου αντιμετώπισης του κοροναϊού (Covid-19) βρίσκεται σε καλή πορεία. Το φάρμακο θα λαμβάνεται διά στόματος.

Ο Δρ. Τσιμήκας είπε ότι «το φάρμακο έχει ήδη υποβληθεί σε μελέτες φάσης 1ης και 2ης για ενδείξεις μη Covid. Συγκεντρώσαμε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και τώρα βρισκόμαστε στην πορεία παρασκευής και σύνθεσης του φαρμάκου και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές τον Ιούλιο».

Τόνισε πως «είναι 1000 φορές πιο ισχυρό από το εγκεκριμένο φάρμακο Remdesivir. Κι έτσι κάναμε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και σχηματίσαμε το Covicept για να το πάμε σε κλινική δοκιμή».

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου είπε ότι «γνωρίζουμε ότι το φάρμακο είναι πολύ αποτελεσματικό και σκοτώνει στον δοκιμαστικό σωλήνα το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον Covid-19. Εάν η επερχόμενη δοκιμή σε 150 ασθενείς δείξει ότι μπορεί να μειώσει το ιικό φορτίο, τότε πρέπει να κάνουμε δοκιμή της 3ης φάσης για να αποδείξουμε ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια. Το πλεονέκτημα αυτού του φαρμάκου είναι ότι μπορεί να ληφθεί από το στόμα μία φορά την ημέρα, οπότε είναι δυνατόν να λαμβάνεται από κάθε ασθενή κι όχι μόνο από εκείνους που νοσηλεύονται.

Λειτουργεί επίσης στο ανθρώπινο κύτταρο για την πρόληψη της αναπαραγωγής του ιού, όχι στον ιό itsekf, οπότε ο ιός δεν μπορεί να ξεφύγει και να μεταλλαχθεί, όπως βλέπετε σήμερα στις ειδήσεις. Λειτουργεί επίσης σε όλους τους ιούς RNA, όπως ο Zika που προκαλεί μικροκεφαλία στα νεογέννητα και υπάρχουν πάνω από 300 τέτοιοι ιοί. Το φάρμακο μπορεί να αποθηκευτεί από τις κυβερνήσεις για τους μελλοντικούς νέους ιούς RNA που εμφανίζονται».

Ο Δρ. Τσιμήκας έχει ιδρύσει τρεις εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την ανακάλυψη φαρμάκων βάσει των ιατρικών του ερευνών. Εξήγησε ότι «η εταιρεία Covicept Therapeutics επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ενός μικρού μορίου για την αναστολή της αναπαραγωγής και της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 και άλλων ιών RNA. Μελετούσαμε 300 συνθέσεις για επιδράσεις φλεγμονής στην καρδιά και ένας από τους συνεργάτες μου, ο Philip Gordts, συνειδητοποίησε ότι είχε επίσης επιπτώσεις σε ορισμένα παράσιτα και επιδράσεις στην πνευμονική ίνωση».

Ο Δρ. Σωτήριος Τσιμήκας έχει ονομάσει τη δεύτερη εταιρεία του Kleanthi Diagnostics. Είπε «ότι έδωσα το όνομα της μητέρας μου που είναι τόσο όμορφο. Ηδη υπάρχει μια εξέταση (τεστ) αίματος στην αγορά, που ονομάζεται OxPL-apoB, που αν αυξηθεί προβλέπει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ή στένωσης της αορτικής βαλβίδας, πριν συμβεί, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα πρόληψης».

Σχετικά με τα εμβόλια που έχουν ήδη εγκριθεί και χρησιμοποιούνται, είπε ότι «είναι αποτελεσματικά και έχουν λίγες παρενέργειες. Το ποσοστό νοσηλείας και θανάτου είναι σχεδόν μηδενικό για όσους έχουν εμβολιαστεί, γι’ αυτό προτρέπω όλους να εμβολιαστούν. Εγώ έχω ήδη εμβολιαστεί».


Πηγή: ekirikas.com, το είδαμε εδώ
 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.