Μειωμένα κατά 500.000 € είναι για φέτος τα κονδύλια προς τα δύο Νομικά πρόσωπα του Δήμου Θερμαϊκού, που με τις παρεμβάσεις τους ενισχύουν την κοινωνική πολιτική και τον αθλητισμό και πολιτισμό στον τόπο.
Τους λόγους που αυτό γίνεται από την διοίκηση του Δήμου αναζητά με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης:

Τα Νομικά πρόσωπα του δήμου με αντικείμενο κατά κύριο λόγο την Κοινωνική πολιτική, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στον Π/Υ του 2021 υποχρηματοδοτούνται από την δ/ση του δήμου.

Συγκεκριμένα:

Το ΔΗΠΠΑΚΥΘ κατά 200.000€ και η ΔΗΚΕΘ κατά 300.000€.

Όλα αυτά γίνονται για να εξοικονομηθούν πόροι για την πληρωμή των μεγάλων συμβάσεων (πράσινο, ογκώδη, κ.α) σε βάρος της σωστής λειτουργίας των 2 Νομικών προσώπων και κατ' επέκταση των πολιτών.

Είναι βέβαιο ότι έτσι δεν θα μπορέσουν να αναπτύξουν δράσεις σύμφωνα με το καταστατικό τους μειώνοντας κατά πολύ την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών του δήμου καθώς και την προβολή του.

Με αυτή την τακτική θα ισοπεδώσουν τον κοινωνικό ιστό που στήσαμε και υποστηρίξαμε τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας ισχυρές κοινωνικές δομές για τους πολίτες, όπως το Κοινωνικό φαρμακείο, το Συσσίτιο, το Κοινωνικό παντοπωλείο, ΚΕΠ Υγείας, Κέντρο κοινότητας, 5 νέα ΚΔΑΠ, αντί να υποστηριχτούν οικονομικά σ 'αυτούς ιδιαίτερα τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Πόσο δε μάλλον σε μια Δημοτική επιχείρηση που την εξυγιάναμε οικονομικά ξεπληρώνοντας υποχρεώσεις 2.000.000€ και πλέον και μάλιστα διεκδικώντας δικαστικά δικαιωθήκαμε και επιστρέφουμε στα ταμεία της επιχείρησης ποσά που ξεπερνούν το 1.800.000€

Κύριοι της διοίκησης τι μπορεί να σας ενδιαφέρει περισσότερο από τον ΑΝΘΡΩΠΟ;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.