Μηδενικός φράκτης, 18-3-21

Καθώς περιμένουμε την απόφαση του EMA, ένας κορυφαίος Νορβηγός αξιωματούχος υγείας επιφορτισμένος με τη διερεύνηση μιας σειράς τριών υψηλού προφίλ περιπτώσεων εργαζομένων στον τομέα της υγείας κάτω των 50 ετών που νοσηλεύονται για παρόμοιες περιπτώσεις σπάνιων θρόμβων αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca προτείνει μια θεωρία που είναι βέβαιο ότι θα εξοργίσει την AstraZeneca, μαζί με τον EMA και τον ΠΟΥ.

Ο επικεφαλής ιατρός και καθηγητής Pål Andre Holme δήλωσε στις νορβηγικές εφημερίδες την Πέμπτη, λίγες ώρες πριν από την ορισμένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας EMA να δημοσιεύσει τα ευρήματα της υπεσχημένης «αναθεώρησης της ασφάλειας» (η οποία διεξήχθη ακόμη πιο βιαστικά από τις αρχικές μελέτες εμβολίων), ότι έχει μια νέα θεωρία για το τι προκάλεσε τις αντιδράσεις στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και, δυστυχώς, κατά τον Holme, το εμβόλιο της AstraZeneca ενήργησε ως το έναυσμα.

«Ο λόγος για την κατάσταση των ασθενών μας έχει βρεθεί», ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής ιατρός και καθηγητής Pål Andre Holme στη νορβηγική εθνική εφημερίδα VG.

Έχει ηγηθεί της εργασίας για να ανακαλύψει γιατί τρεις εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας κάτω των 50 ετών νοσηλεύτηκαν με σοβαρούς θρόμβους αίματος και χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca Covid. Ένας από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας απεβίωσε τη Δευτέρα.

Οι ειδικοί έχουν εργαστεί σε μια θεωρία ότι ήταν στην πραγματικότητα το εμβόλιο που προκάλεσε και απροσδόκητη και ισχυρή ανοσολογική αντίδραση - μια θεωρία που πιστεύουν τώρα ότι έχουν επιβεβαιώσει.

«Η θεωρία μας ότι αυτή είναι μια ισχυρή ανοσολογική αντίδραση που πιθανότατα προκλήθηκε από το εμβόλιο έχει επιβεβαιωθεί. Σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόρειας Νορβηγίας HF, έχουμε βρει συγκεκριμένα αντισώματα κατά των αιμοπεταλίων που μπορούν να προκαλέσουν αυτές τις αντιδράσεις, και τα οποία γνωρίζουμε από άλλους τομείς της ιατρικής, αλλά στη συνέχεια με τα ιατρικά φάρμακα ως αιτία της αντίδρασης», εξηγεί ο επικεφαλής γιατρός στην VG.

Αν και αναγνώρισε ότι η θεωρία ήταν ακριβώς αυτό - μια θεωρία, Holme επέμεινε ότι δεν υπήρχε τίποτα άλλο που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια έντονη ανοσολογική αντίδραση και στους τρεις ασθενείς. Το εμβόλιο ήταν ο μόνος κοινός παράγοντας.

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει γιατί λέει «πιθανότατα» στο απόσπασμα, ο Holme απαντά με βεβαιότητα ότι έχει βρεθεί ο λόγος για αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος.

«Έχουμε το αίτιο. Μόνο το εμβόλιο μπορεί να εξηγήσει γιατί αυτά τα άτομα είχαν αυτή την ανοσολογική αντίδραση», δηλώνει.

Η VG ρωτά επίσης πώς ο Holme μπορεί να γνωρίζει ότι η ανοσολογική αντίδραση δεν προκαλείται από κάτι άλλο εκτός από το εμβόλιο.

«Δεν υπάρχει τίποτα στο ιστορικό των ασθενών αυτών των ατόμων που μπορεί να δώσει μια τόσο ισχυρή ανοσολογική αντίδραση». Είμαι βέβαιος ότι τα αντισώματα που βρήκαμε είναι η αιτία, και δεν βλέπω άλλη εξήγηση από το ότι είναι το εμβόλιο που το ενεργοποιεί», απαντά.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει στους αναγνώστες γιατί πρέπει να ενδιαφέρονται, ο Holme κατέληξε: «Μιλάμε για σχετικά νέους ανθρώπους που έχουν αρρωστήσει πολύ εδώ και έχουν πεθάνει, που πιθανότατα δεν θα είχαν μια τόσο σοβαρή περίπτωση Covid.»

Συγκεκριμένα, ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων δεν επιθυμεί να σχολιάσει τα συμπεράσματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο: «Πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τα αποτελέσματα, δεν θέλω να σχολιάσω αυτό τώρα», δήλωσε ο Ιατρικός Διευθυντής Στάιναρ Μάντσεν, σε δήλωσή του στο Νορβηγικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έχουν αναφερθεί περισσότερες από 24 περιπτώσεις σπάνιων θρόμβων αίματος, από τις τοπικές αρχές έχει επισημανθεί πιθανή σύνδεση μεταξύ ασθενών με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων. Ωστόσο, μετά από περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών θρόμβου αίματος είναι λίγο πάνω από 25. Αυτές είναι πολύ χαμηλές πιθανότητες.

Για όσους έχουν μπερδευτεί σχετικά με τη φύση του προβλήματος, ο Δρ John Weiner το αναλύει: το ζήτημα, όπως εξήγησε ο Holme, είναι ένας συγκεκριμένος τύπος επικίνδυνου θρόμβου που έχει συμβεί.

Όχι ότι η προσέγγιση της «εξαιρετικής προσοχής» δεν είναι δικαιολογημένη. Μετά από αυτό που συνέβη πέρυσι, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας (Googe, Twiter, Facebook κλπ) λογοκρίνουν οποιονδήποτε μιλάει ενάντια στις επίσημες ανακοινώσεις περί του COVID για τις μάσκες και τους αποκλεισμούς, αναρωτιόμαστε πότε το Twitter και το Facebook θα κινηθούν για να λογοκρίνουν τον Holme.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής Τύπος φαίνεται να έχει παραμερίσει την είδηση, παρά τις αυξανόμενες αναφορές για θρόμβους αίματος που έρχονται το πρωί της Πέμπτης καθώς αναμένουμε την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ιατρικού οργάνου.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.