Το μεσημέρι το τελευταίο "αντίο" στο αγγελούδι που συγκλόνισε με την περιπέτεια του το πανελλήνιο.
Με απέραντη θλίψη και πόνο ψυχής, η Κρήτη αλλά και όλη η Ελλάδα, αποχαιρετά σήμερα το μικρό αγγελούδι που έσβησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στην εντατική μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ.



Οι γιαγιάδες του χωριού στόλισαν το δρόμο με λευκά κρίνα, από όπου θα «περάσει» ο μικρός Ζαχαρίας.



«Το αγοράκι εξέπνευσε 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με αιτία θανάτου, πολυοργανική ανεπάρκεια μετά από παρατεταμένη καρδιοπνευμονοαναπνευστική ανακοπή» σύμφωνα με την κ. Λένα Μπορμπουδάκη, Διοίκητρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με την κυρία Μπορμπουδάκη η κατάσταση του παιδιού ήταν πολύ κρίσιμη και δόθηκε μεγάλη μάχη από τους ιατρούς και τους διασώστες.

«Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ωστόσο το παιδί έμεινε αρκετό χρόνο χωρίς να οξυγονώνεται ο εγκέφαλος. Ο μικρός ήταν μαχητής όπως και οι υγειονομικοί μας», πρόσθεσε η κ. Μπορμπουδάκη.

Το αγοράκι το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε μέσα σε βαρέλι και οι ηρωικές προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου Υγείας Χάρακα και των διασωστών του ΕΚΑΒ αλλά και των γιατρών του ΠΑΓΝΗ, το κράτησαν για κάποιες ώρες, όπως αποδείχθηκε, στη ζωή.

Ωστόσο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το αγόρι που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Βάφτιση για την μικρή αδερφή πριν την κηδεία

Εικόνες από αρχαία τραγωδία εκτυλίσσονται από χθες το βράδυ στην Λιγόρτυνο που έχει βυθιστεί στο πένθος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 3χρονου Ζαχαρία..

Σύμφωνα και με το flashnews, η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουν το παιδί τους, αποφάσισε να βαφτίσει την μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για την ζωή κάποιο άλλο.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.