Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ παραμένει διασωληνωμένο στο δίχρονο αγοράκι που το απόγευμα της Τετάρτης έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων στο Ηράκλειο. Μιλώντας στο cretalive ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης επισήμανε ότι οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Όπως έγραψε το cretalive, το αγοράκι που αρχικά είχε δηλωθεί νεκρό, μετά από πολύωρη μάχη των γιατρών στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου είχε μεταφερθεί χωρίς τις αισθήσεις του από τους γονείς του, ανέκτησε σφυγμό και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ δίνοντας τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η αγωνία που βιώνει η οικογένεια του δίχρονου αγοριού κορυφώνεται, με την ευχή και την ελπίδα όλων για αίσια έκβαση.

Η ανατροπή που συγκλόνισε

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης όταν το αγοράκι εντοπίστηκε από τους συγγενείς του που το αναζητούσαν αγωνιωδώς μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν το δίχρονο αγοράκι. Το παιδάκι όμως δεν έδειχνε σημάδια ζωής και εκτιμήθηκε ότι το νήμα της ζωής του είχε κοπεί.

Στο σημείο κλήθηκε νεκροφόρα. Όμως, πριν παραληφθεί το παιδάκι, ο πατέρας του, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έπρεπε να αποχαιρετήσει το γιο του, ζήτησε, με δάκρυα στα μάτια, από το γιατρό να κάνει μία ύστατη προσπάθεια.

Αυτές τις τραγικές στιγμές περιγράφει στο Cretalive συγγενικό πρόσωπο του παιδιού. Τότε, οι γιατροί είδαν αμυδρά κάποια σημάδια ζωής και το σκηνικό ανατράπηκε. Η ελπίδα διαδέχτηκε την απελπισία...

Το αγοράκι που παρουσίασε σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθ' οδόν προς το ΠΑΓΝΗ διασωληνώθηκε και εισήχθη διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων όπου και παραμένει.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.