Επειδή δεν θεωρούμε πως οι δηλώσεις από ηγέτες κρατών, πόσο μάλλον του Αμερικανού Προέδρου γίνονται εν θερμώ, πιστεύουμε πως οι κατηγορίες του Μπάιντεν κατά του Ρώσου Προέδρου, χαρακτηρίζοντάς τον ως δολοφόνο, είναι ένα ακόμα βήμα που οδηγεί σε έξαρση του νέου ψυχρού πολέμου που κλιμακώνει η Ουάσιγκτον.

Ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Ρωσία για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2020, επαναλαμβάνοντας το ίδιο μύθευμα το οποίο οι δημοκρατικοί είχαν χρησιμοποιήσει και το 2016, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ήττα τους από τον Τραμπ. Μύθευμα που φυσικά κατέπεσε στα αμερικανικά δικαστήρια. Παράλληλα χαρακτήρισε τον Πούτιν ως δολοφόνο, καταδεικνύοντας ότι θα πρέπει να αναμένεται μια αλλαγή πίστας στις σχέσεις των δύο χωρών, που δημιουργεί έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα. Είναι βέβαιο πως η Αμερικανική πλευρά ωθεί στην επαναφορά ενός νέου γύρου ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Και προφανώς ήταν αναμενόνενη η αντίδραση της Μόσχας η οποία αμέσως ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στις ΗΠΑ.

Μάλιστα η ανάκληση του πρεσβευτή, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, έγινε προκειμένου να υπάρξουν διαβουλεύσεις και να αποτραπεί μη αναστρέψιμη κλιμάκωση στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, παρότι η ανάκληση είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός που δεν έχει σημειωθεί ποτέ κατά το παρελθόν.

Πολιτικοί παρατηρητές διαβλέπουν πως μετά τις παρανοϊκού τύπου δηλώσεις του Μπάιντεν (που δεν μπορεί παρά να έχουν σχέση με την διερεύνηση από πλευράς Αμερικανικής δικαιοσύνης της υπόθεσης του υιού Μπάιντεν, ο οποίος εμπλέκεται σε τεράστιο σκάνδαλο στην Ουκρανία), υπάρχει μεγάλος φόβος για κλιμάκωση στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, κλιμάκωση η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και να οδηγήσει ακόμα και σε γενικευμένη σύρραξη.

Ως γνωστόν υπάρχει ιδιαίτερη αστάθεια σστις αυτόνομες ρωσόφωνες περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όμορες με τη Ρωσία. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα εξαπολύθηκαν βομβαρδισμοί από ουκρανικές δυνάμεις. Μάλιστα στην περιοχή εμπλέκονται και τουρκικές δυνάμες που δρουν βοηθητικά προς τις Ουκρανικές δυνάμεις, παρότι "σύμμαχοι" με τους Ρώσους.

Μια ακόμα παράμετρος που δεν πρέπει να αγνοηθεί είναι η παρουσία Ελληνικού στοιχείου στην Κριμαία, στην πόλη Μαριούπολη που φέρεται να σταθμεύουν τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Έχουμε λοιπόν μια ιδιαίτερα έκρυθμη κατάσταση που επιδεινώνεται με τις δηλώσεις Μπάιντεν.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.