Με ανοικτή επιστολή του προς τους κατοίκους του Μεσημερίου, ο κάτοικος της περιοχής Δημήτρης Τεκίδης, επιτίθεται στον δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή κατηγορώντας τον για αποσιώπηση της δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στο Μεσημέρι, που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικολογική επιβάρυνση και περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, μιας και θα εξυπηρετεί τα απόβλητα όχι μόνο του Θερμαϊκού αλλά και της Καλαμαριάς και της Πυλαίας - Πανοράματος. Και παράλληλα πλέκει το εγκώμιο του πρώην δημάρχου αναφορικά με τα έργα που έγιναν επί δημαρχίας του στο Μεσημέρι.

Σχετικά με την Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων να ενημερώσουμε πως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Θερμαϊκού με ημερομηνία 7/1/21, χωρίς να έχει προηγηθεί καμμία πληροφόρηση, ούτε καν του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου ή του τοπικού συμβουλίου Μεσημερίου.

Η επιστολή:


Θέμα: Ο Μαυρομάτης και πάλι στο πλευρό μας.

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Ένας άγνωστος άνθρωπος για εμάς , ένας ξένος , ο Γιάννης ο Μαυρομάτης, τον οποίον γνωρίσαμε προεκλογικά το 2010,αφού ήταν υποψήφιος δήμαρχος, μας έταξε έξι(6) πράγματα και μας έκανε τα τέσσερα , αλλά τα έκανε. Είναι ο μόνος δήμαρχος που πέρασε - ως δήμος Επανομής και ως δήμος Θερμαϊκού - που έσκυψε , είδε τα προβλήματα μας και άφησε έργο στο χωριό μας . Όποιος δεν το αναγνωρίζει είτε εθελοτυφλεί είτε το κάνει από εμπάθεια.

Ότι βλέπετε σήμερα να γίνεται στο χωριό , αλλά και αυτά που θα γίνουν στο μέλλον και θα αναβαθμίσουν το χωριό , όπως , ασφαλτοστρώσεις , αλλαγή δικτύου ύδρευσης , πάρκα , πλακοστρώσεις , σχολείο , αποχέτευση κλπ, οφείλονται στις άοκνες και επίπονες προσπάθειες τις δικές του και της τότε αντιδημάρχου τεχνικής υπηρεσίας.

Αντίθετα ο σημερινός δήμαρχος , ο συγχωριανός μας , το δικό μας παιδί , μας επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Μας φέρνει τα βιοαπόβλητα τριών δήμων - Καλαμαριάς , Πυλαίας-Πανοράματος , Θερμαϊκού- στο χωριό μας .Και όλα αυτά σε μια νύχτα και στα μουλωχτά . Χωρίς να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο , η τοπική κοινότητα και πάνω απ' όλα οι κάτοικοι του χωριού . χωρίς καμία διαβούλευση , όπως ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις , όπως για παράδειγμα για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο(ΓΠΣ) , το αποχετευτικό κλπ.

Το γεγονός ανακαλύφθηκε τυχαία από κάτοικο της περιοχής όπου θα γίνει η μονάδα επεξεργασίας , ο οποίος ενημέρωσε κάποιους κατοίκους και αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον Γιάννη Μαυρομάτη.

Ο πρώην δήμαρχος λοιπόν, αφού έψαξε , διαπίστωσε ότι πράγματι υπάρχει μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων στο Μεσημέρι , χωρίς να το γνωρίζει κανείς και προέβει σε δημόσια καταγγελία με τίτλο " Βόμβα μεγατόνων στο δήμο Θερμαϊκού" .

Για άλλη μια φορά ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται στο πλευρό μας , δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας .

Τα πρώτα αποτελέσματα της μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων θα είναι η πτώση της αξίας πάσης φύσεως ακινήτου (χωράφια , σπίτια) και η περιβαλλοντολογική υποβάθμιση της περιοχής που σημειωτέον βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή . Πιθανόν δυσοσμίες που με ένα βοριαδάκι θα φθάνουν στο χωριό με ότι αυτό συνεπάγεται. Και δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να προκύψει , αφού , όπως πληροφορήθηκα, πρόκειται για μελέτη 447 σελίδων ,που σημαίνει πως , για να τη διαβάσει και να τη μελετήσει κανείς ώστε να βγούν ακριβή συμπεράσματα , θα χρειασθούν έξι (6) μήνες !!! .

Αυτές τις επενδύσεις οραματίζονταν ο κ. Τσαμασλής για τον τόπο του ; , για τη γενέτειρα του; ή μήπως πρόκειται για εκδίκηση-τιμωρία που δεν εξελέγη πρώτος και με διαφορά ; Άλλες δύο (2) τέτοιες επενδύσεις να μας φέρει στο χωριό , τότε το Μεσημέρι θα γίνει μικρό Παρίσι κι εμείς νοικοκυραίοι . Καλή μας χώνεψη.


Με εκτίμηση
Δημήτρης Τεκίδης



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.