Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη,

Ο κ. Κούτουκας , ο αντ΄αυτού κατά τον κ. Χατζηβαλάση , σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο fb , στις 21 Ιανουαρίου , γράφει μεταξύ άλλων : " Μας ψέγουν αυτοί , που όχι μόνο χρησιμοποιούσαν ιδιώτες στην καθαριότητα , αλλά τους άφηναν και απλήρωτους " . Δεν κάνει όμως καμία αναφορά στο γεγονός ότι η διοίκηση του κ. Αλεξανδρή , της οποίας αντιδήμαρχος οικονομικών ήταν και τότε ο ίδιος και επομένως φέρει μερίδιο ευθύνης , ότι δεν υπήρχαν απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων γιαυτό και αναγκάσθηκαν και αυτοί να τα δώσουν σε ιδιώτη . Αλλά ούτε αναφέρει πως ο Μαυρομάτης πέτυχε έκπτωση 22,15% σε αντίθεση με αυτούς που αποδέχθηκαν σήμερα 1,5% από τον ίδιο εργολάβο. Θα τον γνωστοποιήσω δε, πως ο δήμος Προποντίδας (Μουδανιά) , πρόσφατα , έδωσε την αποκομιδή των απορριμμάτων του σε ιδιώτη με 35 ευρώ τον τόνο ενώ η διοίκηση Τσαμασλή με 75 ευρώ τον τόνο.

Σκοπίμως επίσης δεν αναφέρει ότι ο Μαυρομάτης τους παρέδωσε έξι (6) ολοκαίνουρια απορριμματοφόρα και 36 εργαζόμενους και ότι το ΥΠΕΣΣ χρηματοδότησε το δήμο με 600.000 για την αγορά απορριμματοφόρων , για να οργανώσει ο δήμος δική του υπηρεσία καθαριότητας ώστε το οικονομικό όφελος του ιδιώτη να το καρπώνονταν ο δήμος.

Όπως προαναφέρω, ο κ. Κούτουκας και στη διοίκηση Αλεξανδρή ήταν αντιδήμαρχος οικονομικών . Και τότε όπως και τώρα έλεγε παχιά λόγια , αλλά τελικά τον δήμο τον παρέδωσαν χαρακτηρισμένο κόκκινο , με ότι αυτό συνεπάγετο για εκείνη την εποχή των μνημονίων , για να έρθει ο " κακός " Μαυρομάτης , για τον οποίο ο κ. Κούτουκας δεν θα ικανοποιούνταν ακόμη και αν τον έβλεπε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ή κρεμασμένο στην αγχόνη , να τον εξυγιάνει και να τον κάνει έναν από τους υγιέστερους οικονομικά δήμους . Αυτό δεν το επικαλείται ο γράφων αλλά είναι δημόσια ομολογία του ορκωτού λογιστού που έκανε τον έλεγχο .

Παρακάτω επίσης γράφει : " Τέλος , μας ψέγουν αυτοί που μιλούν << για πεταμένα λεφτά >> , ενώ τα μόνα πεταμένα λεφτά ήταν οι παχυλοί μισθοί τους , καθώς μισθοδοτούνταν από το ταμείο του δήμου κατέχοντας θέσεις ευθύνης και τα σκουπίδια βούλιαζαν στις γειτονιές μας " .

Αλήθεια κ. Κούτουκα , εσείς που κατείχατε θέση ευθύνης από που αμειβόσασταν ; Δεν αμειβόσασταν παχυλά από το ταμείο του δήμου και τον παραδώσατε οικονομικά σε άθλια κατάσταση και στο κόκκινο ; Εκείνα τα λεφτά δεν ήταν πεταμένα ; Ρωτάω εγώ !!! . Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί αφ' ενός και αφ' ετέρου κάποιοι από αυτούς που έπαιρναν παχυλούς μισθούς και πεταμένα λεφτά κατ' εσάς , σήμερα στηρίζουν την διοίκηση σας ή συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο σας . Κάποιοι μάλιστα εξελέγησαν και κατέχουν σήμερα θέση ευθύνης και με μισθό . Μήπως τώρα , που είναι μαζί σας , ο μισθός δεν είναι παχυλός και τα λεφτά πεταμένα ; Ρωτάω εγώ . Ρε πως αλλάζουν οι καιροί !!!

Ο πολιτικός κρίνεται από τα έργα του και όχι από τα παχιά λόγια του . Στο τέλος της τετραετίας θα δούμε και πάλι τα αποτελέσματά σας και θα κρίνουμε αν τα λεφτά του παχυλού μισθού σας θα είναι πεταμένα ή τα αξίζατε . Αν κρίνω όμως από τα πρώτα δείγματα της διοίκησης σας δεν σας βλέπω καλά , μα καθόλου καλά . Ειδικά η διαχείριση των οικονομικών είναι κάκιστη . Αναθέσεις έργων με έκπτωση 1- 1,5 και 3% είναι ανάξια σχολιασμού γιατί δεν προκύπτει ουσιαστικό όφελος για τον δήμο και τους δημότες. Φοβάμαι πως θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές .

Θα συμφωνήσω όμως απόλυτα με τις δύο τελευταίες σειρές της ανάρτησης σας στις 12 Νοεμβρίου 2020 στο προσωπικό σας προφίλ : " Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ , πολλούς για λίγο , όχι όμως πολλούς για πολύ " . Σας συνιστώ λοιπόν να προσέχετε την διατύπωση των γραφομένων σας γιατί τα γραπτά μένουν και γιατί η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει .

Αγαπητέ αναγνώστη , η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει έργο μέχρι σήμερα . Ότι βλέπετε να γίνετε είναι μελέτες , κόπος , ξενύχτια και ιδρώτας της διοίκησης Μαυρομάτη . Η σημερινή δημοτική αρχή κάνει απλή διαχείρηση των οικονομικών και των θεμάτων της καθημερινότητας . Αυτό το έκαναν όλοι όσοι εξελέγησαν κοινοτάρχες ή δήμαρχοι όπου δη , είτε πετυχημένα είτε όχι , αλλά το έκαναν . Τα έργα που θα ωφελούσαν τον τόπο και θα βοηθούσαν στην αναβάθμισή του, όπως θα δείτε παρακάτω , χάνονται το ένα μετά το άλλο και δεν ξέρουμε πόσα ακόμα θα χαθούν μέχρι το τέλος της τετραετίας .

Ο Θοδωρής Τζέκος , στις 26 Ιανουαρίου , σε ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του " ΣΥΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ " καταγγέλλει πως απορρίφθηκε η πρόταση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του λιμανιού της Ν.Μηχανιώνας , προϋπολογισμού 450.000 ευρώ , επειδή ο φάκελος δεν ήταν πλήρης . Έλλειπαν δηλαδή μια σειρά δικαιολογητικών και εγγράφων , ύστερα μάλιστα και από δεύτερη προειδοποίηση.

Την ίδια μέρα , 26 Ιανουαρίου , ο κ. Μαυρομάτης στην Ιστοσελίδα του συνδυασμού του " ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ " καταγγέλλει πως χάθηκε εγκεκριμένο έργο ύδρευσης (master Plan) προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και ένα δεύτερο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για υλοποίηση . Έργο που εγκρίθηκε στις 2-8-2018 με προϋπολογισμό 1.134.000 από την ΕΥΔΕΠ Κεν. Μακεδονίας στον πλήρη φάκελο που κατέθεσε τον Μάρτιο του 2018.

Στην ίδια ιστοσελίδα , στις 29 Μαρτίου , ο κ. Μαυρομάτης καταγγέλλει πως χάθηκε και άλλο εγκεκριμένο έργο . Ο λόγος για την πιλοτική μονάδα κομποστοποίησης βιοαποβλήτων , έργο που είχε ενταχθεί από το 2018 σε πρόγραμμα χρηματοδότησης Interreg , ύψους 420.000 ευρώ, η εγκατάσταση του οποίου είχε αποφασισθεί να γίνει σε τμήμα του υπ' αριθ. 6450 αγροτεμαχίου Επανομής (παλιά χωματερή Επανομής ). Το τελευταίο κατά την εκτίμηση μου χάθηκε σκόπιμα , αφού είχαν ήδη αποφασίσει κρυφά και χωρίς να γνωρίζει κανείς (Δημ. Συμβούλιο,τοπικό συμβούλιο ,κάτοικοι) τη μεταφορά του στο Μεσημέρι γιαυτό και προχώρησαν σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων . Ευτυχώς, χάρη στη δυναμική και αποφασιστική αντίδραση των κατοίκων του Μεσημερίου , το θέμα αυτό βρήκε τη λύση του .

Αν , το να μην μπορείς να συμπληρώσεις έναν φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα και να χάνονται τα έργα (μελέτες) , που σου κληροδότησαν οι προκάτοχοι σου , το ένα μετά το άλλο δεν είναι ανικανότητα και επικίνδυνο για τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών τότε χάσαμε τις έννοιες των λέξεων .

Το οικοδόμημα που προσπαθούν να μας λανσάρουν , ως λαμπερό αλλά δεν είναι χρυσός , θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος από πράξεις και ενέργειες τους . Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ... τόσο κακή και αδιάφορη Δημοτική Αρχή για την Μηχανιώνα που γίνανε η αιτία για πολλούς που αγανακτησαν να ψηφησουν Μαυρομάτη και να εκλεγεί πανηγυρικά ακόμη και αν δεν τον ήθελαν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.