Η φίλη έκανε ότι όφειλε να πράξει.
Όταν συνάντησε τη νεκρή θαλάσσια χελώνα, στον πρωινό περίπατο με τα παιδιά της, φρόντισε να ενημερώσει το Λιμενικό γραφείο της Μηχανιώνας για την αυτοψία, καταγραφή και εντολή ταφής στις δημοτικές υπηρεσίες.

Η ξεβρασθείσα χελώνα βρισκόταν στους Ν. Επιβάτες, λίγα μέτρα μακριά από τη βίλα Μπακατσέλος και ανέδιδε έντονη δυσοσμία.
Την επόμενη μέρα διαπίστωσε ότι η νεκρή χελώνα παρέμενε στη θέση της. Τηλεφώνησε εκ νέου στη λιμενική υπηρεσία που την διαβεβαίωσαν πως έγινε η αυτοψία και ενημερώθηκε ο Δήμος Θερμαϊκού για να την ανασύρει και την θάψει.

Όταν ενημερώθηκα κι ερωτήθηκα αν πρέπει να γίνει κάποια άλλη ενέργεια καθησύχασα την φίλη πως δεν χρειαζόταν να γίνει κάτι άλλο και πως η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου θα έκανε το καθήκον της.

Δυστυχώς έσφαλα.
Δεκαπέντε μέρες μετά το κουφάρι της χελώνας παραμένει αμετακίνητο.

Η αδιαφορία πάντα ξεκινά από τα μικρά κι επουσιώδη, σφραγίζει πτυχές του πολιτισμού μας και συνεχίζει στα μεγαλύτερα και σημαντικότερα....

Λυπάμαι
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.