ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΟΔΙΤΙΣΣΑ.


Πρόκειται, για τον 33χρονο Ξάνθο Κυριάκου, από τη Λεμεσό. Ο άτυχος λοχαγός, της Εθνικής Φρουράς, που υπηρετούσε στο 70 Τάγμα Μηχανικού του BMH, μετέβη το πρωί της Τρίτης στην Τροοδίτισσα, για να συμμετάσχει σε άσκηση. Σε κάποια στιγμή και ενώ ο 33χρονος είχε δεθεί με σχοινί για να κατέβει σε χαράδρα, ώστε να ετοιμάσει το χώρο εκπαίδευσης καταδρομέων που θα μετέβαιναν στο σημείο, το σχοινί κόπηκε και κατέληξε στη χαράδρα, βάθους πενήντα μέτρων.

Αμέσως, ειδοποιήθηκε το ΚΣΕΔ (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης) και στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του. Αφού παραλήφθηκε από ελικόπτερο, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν απλά το θάνατό του.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες είχε πάρει προαγωγή και από υπολοχαγός, έγινε λοχαγός. Ο άτυχος 33χρονος, καταλείπει σύζυγο.

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία διενεργούν σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά, εξετάσεις για τις συνθήκες του ατυχήματος. Στο σημείο για αυτοψία κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. Τα ακριβή αίτια θανάτου του 33χρονου, θα διακριβωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού, που θα διενεργηθεί σε κατοπινό στάδιο.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας, αναφέρει ότι «το ΓΕΕΦ έχει διατάξει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος. Το Υπουργείο Άμυνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Αξιωματικού».

Συγκλονισμένος μίλησε για το θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα το νεαρό αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας Άμυνας Χρίστος Πιερή.

«Δυστυχώς χάσαμε ένα συνάδελφο, το πρωί σήμερα στην περιοχή του Τροόδους» ανέφερε ο κ. Πιερή και πρόσθεσε για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος: «Ο άτυχος αξιωματικός, στα πλαίσια στρατιωτικής εκπαίδευσης έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ήταν μία διμοιρία που έκανε εκπαίδευση και έπρεπε στα πλαίσια των καθηκόντων της να καταστρέψει εκρηκτικά υλικά σε οποιοδήποτε σημείο υπήρχε αυτή η απειλή. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει και αυτή η άσκηση που περιλαμβάνει καταρρίχηση και αναρρίχηση».

Όπως είπε ο κ. Πιερή οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινες το θανατηφόρο θα εξακριβωθούν από τις έρευνες και την θανατική ανάκριση.

«Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ενημέρωσε τους οικείους του», επισήμανε.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.