Φίλος μας ενημέρωσε για τα νέα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που έχουν υπ'όψη τους να εφαρμόσουν (άγνωστο από πότε) οι διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι, στην πολύπαθη και πανέμορφη παραλία του Ποταμού.

Τοποθέτησαν μπάρες αποκλείοντας την πρόσβαση προς το Φανάρι, όπως και το παρκάρισμα από το ύψος του τελευταίου μπιτσόμπαρου.

Δεν γνωρίζουμε με τίνος ειδικού οργανισμού ή επιτροπής αποφασίστηκε (κατ' ουσίαν) ο περιορισμός του χώρου πάρκινγκ, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις έχει στην ζωή του οικοσυστήματος η απαγόρευση κυκλοφορίας για λίγες δεκάδες μέτρα. Φίλοι που γνωρίζουν και επικαλούνται και γνωματεύσεις της Ορνιθολογικής πιστεύουν πως δεν θα προσφέρει τίποτα στην προστασία του βιότοπου.
Απλά θα δημιουργήσει, όπως μετ' επιτάσεως ισχυρίζονται, ένα τραγικό κυκλοφοριακό κουφμούζιο, δεδομένης της υψηλής επισκεψιμότητας της περιοχής από λουομένους, ειδικά το Σαββατοκύριακο.


Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την διοίκηση του Δήμου για το "έργο" κρατώντας επιφυλάξεις για την αρμοδιότητά τους να παρέμβουν σε μια περιοχή όμορη με τον υδροβιότοπο.

Η φωτο από την Κίνηση Πολιτών Επανομής




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.