Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Η επίσκεψη στη Θράκη του αντιπροέδρου της Ε.Ε., Μαργαρίτη Σχοινά,στις 3, 4 και 6 Ιουνίου,αμέσως μετά από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην ίδια περιοχή, επιβεβαιώνει ότι η άσκηση κυριαρχίας στη Θράκη δεν ανήκει πλέον στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι για να την «προφυλάξει» από τις βλέψεις και τις στοχεύσεις της Τουρκίας, αλλά για να την καταστήσει σε σύντομο χρόνο αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη από το Νέστο μέχρι τον Έβρο, χωρίς την παρουσία ελληνικού στρατού που θα τον αποσύρουν, αφήνοντας μόνο την Frontex υπό την εποπτεία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Στο όνομα και με «σημαία» το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, η Θράκη χάνεται από τα ελληνικά χέρια και μετατρέπεται σε περιφέρεια του ευρωενωσιακού μορφώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., μίλησε μόλις χθες για πολυπολιτισμική Θράκη κατά το πρότυπο των ευρωπαϊκών περιφερειών που έχουν κατά νου, όπου η ελληνικότητά της χάνεται σ' αυτό που κατά τον κ. Σχοινά είναι «μια απόδειξη αυτού που λέμε ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, όπου συμμετέχουν πολιτισμοί, διάφορες παραδόσεις, μέσα σε ένα ευρωπαϊκό κλίμα με ισονομία και ίσες ευκαιρίες για όλους. Με χαρά προσβλέπω αυτήν την ευκαιρία, με αυτήν την επίσκεψη, να περάσω αυτά τα μηνύματα».

Οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες δεν αναγνωρίζουν λοιπόν τον ελληνικό χαρακτήρα και την ελληνική ταυτότητα της Θράκης, ως αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας επικράτειας, αλλά ως πανσπερμία πολιτισμών, παραδόσεων και μειονοτήτων υπό την αποικιοκρατική λογική του «κοινού ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και κλίματος». Γνώριζε συνεπώς ο Τσαβούσογλουόταν κήρυττε περί «τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη» κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ότι η Ε.Ε. του αναγνωρίζει επίσημα πλέον να αναφέρεται σε τουρκικό πολιτισμό και σε τουρκική παράδοση στην ελληνική Θράκη, που αποτελούν το υπόβαθρο για να στηθούν προσχήματα περί «ιστορικών δικαιωμάτων» της Τουρκίας στην περιοχή.

Η Θράκη εάλω! Ένα μόλις έτος μετά την 100η επέτειο τηςαπελευθέρωσής της από τον Οθωμανικό ζυγό. Το παλιό όνειρο του Κάιζερ αφενός και αφετέρου του Λόρδου Κώρζον, να δουν τη Θράκη υπό καθεστώς «ουδετερότητας» προς όφελος της αποικιοκρατικής Ευρώπης, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα διαμέσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόξενος αυτού του μηνύματος προς τον ντόπιο πληθυσμό προκειμένου να επιτευχθεί ομαλά και δίχως αντιδράσεις ο εισοδισμός, επιλέχθηκε ένας ελληνόφωνος, σύγχρονος γενίτσαρος, γαλουχημένος στα σαλόνια των Βρυξελλών, ο κ. Σχοινάς.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε υπό ποιο καθεστώς θα κληθούν ζήσουν οι Έλληνες πολίτες της Θράκης. Και κυρίως, αν θα αποδεχθεί ο ελληνικός λαός την επί της ουσίας απώλεια ελληνικής επικράτειας από τον εθνικό κορμό, προς χάριν των σχεδιασμών της ευρωένωσης και του ΝΑΤΟ.

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.