Μια σημαντική νίκη του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος καταγράφει η απόφαση - σταθμός ολλανδικού δικαστηρίου, με την οποία, αφού θεωρεί υπαίτια για τη συνεισφορά της στην κλιματική κρίση την μεγάλη εταιρεία Royal Dutch Shell (γνωστή σε όλους ως Shell) την υποχρεώνει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 45% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα εκπομπών της το 2019.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια από μια ομάδα επτά οργανώσεων για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και από περίπου 18.000 πολίτες που κατέθεσαν αγωγή το 2018, και ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Το δικαστήριο διέταξε τη Shell να εναρμονιστεί με τους παγκόσμιους στόχους που συμφωνήθηκαν στη Διάσκεψη για το Κλίμα που έγινε στο Παρίσι.

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, κατόπιν προσφυγής ακτιβιστικών οργανώσεων, θα μπορούσε να δημιουργήσει τετελεσμένο για παρόμοιες υποθέσεις πολυεθνικών ρυπαντών σε όλο τον κόσμο.

Η Shell μπορεί πάντως να προσφύγει κατά της απόφασης αυτής.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.