Ευτυχώς είμαστε νοήμονες και μπορούμε να διακρίνουμε τις υπεκφυγές ή τις ντρίπλες, από όποιον κι αν γίνονται. Και μπορούμε να αντιληφθούμε και το λόγο που εκδίδονται δελτία τύπου, αναρτήσεις και ποσταρίσματα από αιρετούς ή παρατρεχάμενους.

Θα προσπαθήσουμε νηφάλια να ξεκαθαρίσουμε την διένεξη που φαίνεται πως δημιούργησε το δελτίο τύπου του Μαυρομάτη σχετικά με τα απωλεσθέντα φωτιστικά του Δήμου Θερμαϊκού.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του και πληροφορούμενος πως λείπει ένας μεγάλος αριθμός φωτιστικών σωμάτων (από αυτά που αποσύρθηκαν αντικαθιστάμενα από τα νέα τύπου led) ο Γιάννης Μαυρομάτης έκρινε σκόπιμο να πληροφορήσει τους δημότες (και σαφώς με αντιπολιτευτική διάθεση) να θέσει το θέμα με δελτίο τύπου, ρωτώντας "ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ 1000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ;"

Μάλιστα δημοσιεύοντας το δελτίο τύπου και μην αμφισβητώντας την αλήθεια της καταγγελίας αναμέναμε την αυτονόητη απάντηση του δημάρχου.

Αντ' αυτής όμως είδαμε σήμερα μια ανάρτηση στο facebook του Αντιδήμαρχου Κώστα Κούτουκα (που φρόντισε να ταγκάρει και τους λοιπούς αιρετούς της διοίκησης, φίλους και τον δήμαρχο), όπου απαντά στον ερωτούντα χαρακτηρίζοντας ότι τα καταγγελόμενα στερούνται σοβαρότητος, κατηγορώντας τον ότι "καταχρέωσε το ταμείο του δήμου με 4.000.000 ευρώ περίπου και αποξήλωσε 3500 φωτιστικά, τα οποία και πέταξε όπου βρήκε". 
Μάλιστα παρέθεσε και εικόνες από παρατημένα φωτιστικά σε ανοιχτούς χώρους, εκτεθειμένα, καλώντας εμάς τους δημότες «να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το ποιοι διοικούσαν τον τόπο μας, και γιατί ο νέος Δήμαρχος συγκεντρώνει στο πρόσωπό του την μεγάλη αποδοχή των συνδημοτών μας».

Όλο το κείμενο του Αντιδημάρχου, που προφανώς επέχει την θέση του Δημάρχου και συνολικά της διοίκησης το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο, μαζί με το φωτογραφικό υλικό.

Και επειδή οι δημότες Θερμαϊκού είναι εχέφρονες άνθρωποι κ. Κούτουκα, θα μας επιτρέψετε να σας υπενθυμίσουμε πως:
  1. Δεν απαντήσατε στην ερώτηση που είναι σημαντική για τους δημότες "Πού πήγαν τα 1000 φωτιστικά;"
  2. Η μη απάντηση που δώσατε γυρίζει μπούμεραγκ σε σας, γιατί αν ο Μαυρομάτης άφησε εκτεθειμένα σε εξωτερικούς χώρους τα αποσυρθέντα φωτιστικά - κακώς, κάκιστα - η ίδια αμέλεια ή κατηγορία βαραίνει και την διοίκησή σας που επί δύο χρόνια ανεχθήκατε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες "αποθήκευσής" τους. Είστε άμοιροι ευθυνών για την φύλαξη; Πόσο μάλλον για την απώλειά τους;
  3. Σταματήστε επιτέλους την επί χρόνια προσωπική σας διένεξη με τον Μαυρομάτη και μην μας ταλαιπωρείτε (κι εσείς κι εκείνος) με περσινά ξινά σταφύλια.
  4. Όσον αφορά τα πολύπαθα led και την κατασπατάληση πόρων, εκτός του ότι ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του τότε δημοτικού συμβουλίου (αλλά και των περισσότερων μελών του δικού σας) ακούμε πως ελέγχεται από την δικαιοσύνη. Ας την αφήσουμε να κάνει την δουλειά της. Καλό είναι να κάνετε κι εσείς την δική σας. Πού πήγαν τα 1000 φωτιστικά κ. Αντιδήμαρχε; Υπάρχει ευθύνη για την απώλεια; Και πού;
  5. Ο Μαυρομάτης είναι αντιπολίτευση αν δεν το έχετε καταλάβει. Εσείς είστε η διοίκηση του Δήμου τώρα.

Η μη-απάντηση Κούτουκα


Τις προηγούμενες ημέρες η χώρα και οι συνάνθρωποί μας έδιναν μια μάχη με τις φλόγες που κατάπιναν τα πάντα στο πέρασμα τους, το γεγονός αυτό δεν μου επέτρεψε να σχολιάσω την παρακάτω «βαρυσήμαντη» καταγγελία διότι όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, στερούνταν οιασδήποτε σοβαρότητας.
«Αναφερόμαστε για την "εξαφάνιση" 1000 και πλέον συμβατικών φωτιστικών (τα οποία αντικαταστάθηκαν από τους σύγχρονους λαμπτήρες LED, επί δικής μας θητείας) από στον όρχο της Περαίας. Πρόκειται για κλοπή; Συνολικά, λίγο πριν παραδώσουμε τη διοίκηση, αποθηκεύσαμε 3.500 φωτιστικά σε τρεις αποθήκες: Στον όρχο της Μηχανιώνας, σε αποθήκη στην είσοδο της Επανομής και στον όρχο της Περαίας απ΄ όπου και έκαναν «φτερά». Φωτιστικά τα οποία θα μπορούσαν είτε να χρησιμοποιηθούν (εναλλακτικά, όπου υπήρχε ανάγκη), είτε να πωληθούν φέρνοντας χρήματα στα ταμεία του Δήμου μας.»
Αφού λοιπόν καταχρέωσε το ταμείο του δήμου με 4.000.000 ευρώ περίπου και αποξήλωσε 3500 φωτιστικά, τα οποία και πέταξε όπου βρήκε, τώρα με απύθμενη υποκρισία και ψεύδος δηλώνει χωρίς καμία ντροπή ότι μαζί με τα σκουπίδια που παρέδωσε η διοίκησή του στο νέο Δήμαρχο σε επαρκή ποσότητα, παρέδωσε και μάλιστα τοποθετημένα σε αποθήκες , έτοιμα να επαναχρησιμοποιηθούν 3500 φωτιστικά, ή να τα μοσχοπουλήσει ο νέος Δήμαρχος προκειμένου να φωτισθεί το σκοτεινιασμένο ταμείο του δήμου.
Δε θα συμπληρώσω τίποτε περισσότερο γιατί όπως λέγεται, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις!
Η πρώτη φωτογραφία που παραθέτω είναι από τις «αποθήκες» της Επανομής που φυλάσσονταν καλά και ευτυχώς για τον τόπο μας, δεν είχαμε καμία απώλεια.
Η δεύτερη από τις «αποθήκες» της Μηχανιώνας που δεν θυμόταν καν, ότι δεν φυλάχθηκε κανένα φωτιστικό αλλά φυλάσσονταν άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Η Τρίτη από τις καλά φυλασσόμενες «αποθήκες» της Περαίας όπου και σημειώθηκε το κακό και διακρίνονται τα εναπομείναντα φωτιστικά.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιοι διοικούσαν τον τόπο μας, και γιατί ο νέος Δήμαρχος συγκεντρώνει στο πρόσωπό του την μεγάλη αποδοχή των συνδημοτών μας.






Σχετικές αναρτήσεις:

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! «ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ» ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΙΩΠΑ. ΓΙΑΤΙ;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. ..."επί δικής μας θητείας", "επί δικής σας θητείας", "επί δική τους θητεία"... Σαν να λέμε "εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είν' παπάς;" . Άντε από ΄κει ρε όλοι σας....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μείνε στα λογι(στι)κά σου κούτουκα και μην φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν. Έχετε πολλή κουραμάνα να φάτε ακόμη μέχρι να φτάσετε τον μαυρομάτη! (Στα λάθη και τις μπούρδες εννοείται)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΕΙΟ.Ο Κος ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΠΗΡΑΝ ΤΗΣ ΜΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΉΣΟΥΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ.ΗΣΥΧΙΑ Η ΕΞΟΥΣΊΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΚΟΙΜΑΤΕ.....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιους εννοείς κούτουκα όταν λες "νοήμονες"; Τις αφεντιές σας ή τους "νοήμονες" ψηφοφόρους σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.