PHILIP GIRALDI / Unz Review/ 3-8-21
Μετάφραση Μ.Στυλιανού

Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να αποσύρει σχεδόν όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν και το Ιράκ πριν από το τέλος του έτους είναι αξιέπαινη και ελπίζουμε ότι η αποχώρηση από τη Συρία θα ακολουθήσει σύντομα στη συνέχεια, αλλά πρέπει ωστόσο να ανησυχούμε ότι γίνονται οι υπερπόντιες κινήσεις για να συγκεντρωθούν οι κυβερνητικοί πόροι στον εσωτερικό πόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Αναφέρομαι, φυσικά, στις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξάλειψη των «εξτρεμιστών» μεταξύ των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι έχουν στιγματιστεί επί πλέον ότι αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από «λευκούς ρατσιστές».

Στο πλαίσιο του νέου πολέμου, ιδέες ή ακόμα και αποδεδειγμένα γεγονότα που θεωρούνται ανεπιθύμητα στοχοποιούνται από την κυβέρνηση που συνεργάζεται με διαδικτυακούς κλάδους, κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να επιτεθεί στους επικριτές. Υποστηρίζεται ότι η υποτιθέμενη παροχή «παραπληροφόρησης» βλάπτει πραγματικά τη χώρα και τον αμερικανικό λαό. Πρόσφατα, μεγάλο μέρος της προσοχής επικεντρώθηκε στον ιό COVID, προς υποστήριξη της πρόθεσης της κυβέρνησης να εμβολιάσει όλους τους Αμερικανούς και, όλο και περισσότερο και να τους εξαναγκάσει και πάλι να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται μέσα σε κτίρια που είναι προσβάσιμα στό το κοινό.

Αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζονται από μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, το οποίο διαθέτει αναδυόμενα παράθυρα που κατευθύνουν τον αναγνώστη σε έναν «ασφαλή» ιστότοπο κάθε φορά που εμφανίζεται ένα δημοσίευμα που αμφισβητεί την κυβερνητική εκδοχή για την εξάπλωση του ιού.

Θα μπορούσε εύλογα κανείς να υποστηρίξει ότι υπάρχει μια εθνική κρίση δημόσιας υγείας που αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου προβλήματος που απαιτεί συντονισμένη κυβερνητική παρέμβαση. Αλλά τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τα υπάρχοντα χαμηλά επίπεδα μόλυνσης και θανάτου στα περισσότερα κράτη δεν θα υποστήριζαν αυτόν τον ισχυρισμό. Και θα μπορούσε κανείς επίσης να παρατηρήσει ότι το αυξανόμενο πρόβλημα που αφορά τη ρύθμιση του λόγου και ακόμη και τις ιδέες της κυβέρνησης που εργάζονται σε συνεργασία με μεγάλες (φαρμακευτικές) εταιρείες είναι δυνητικά πιο σοβαρό από το COVID ή οποιονδήποτε άλλο ιό.

Εάν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και οι βιομηχανικοί εταίροι της προσπαθούσαν με έντιμο τρόπο να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό, θα μπορούσαν τουλάχιστον να είναι συμπαθείς όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Αλλά τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιχειρήσεις έχουν αποδειχθεί κατά συρροή ψεύτες και διαδοσίες κατάφωρων αναληθειών για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους επιδιώξεις. Πρόσφατα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki ανέφερε ότι όσοι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά του COVID θα μπορούσαν κάλλιστα να απαγορευτούν να διαδίδουν τέτοια ψέματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο υπαινιγμός ήταν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να καταρτίσει καταλόγους τέτοιων «εξτρεμιστών» και να χρησιμοποιήσει τη ρυθμιστική εξουσία της για να υποχρεώσει τις εταιρείες στο διαδίκτυο να λογοκρίνουν άτομα και ομάδες σύμφωνα με τις εντολές που προέρχονται από τον Λευκό Οίκο. Η δικαιολογία θα ήταν ότι η κυβέρνηση σε αυτή την περίπτωση θα έχει εξουσιοδότηση για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και του συνεταιρίζεσθαι λόγω μιας εθνικής υγειονομικής κρίσης.

Η Ψάκι έχει αναμφίβολα ανακαλύψει μια κάποια καλοσύνη στη μεγάλη κυβέρνηση, την οποία λίγοι Αμερικανοί έχουν διαπιστώσει στο παρελθόν. Οι ξένοι, ωστόσο, που βρίσκονται στο έλεος των πολέμων που προκύπτουν από το ρεύμα της ψευδολογίας από την Ουάσιγκτον μπορεί κάλλιστα να έχουν διαφορετική άποψη:

Ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον βασίστηκε σε μια ψευδή αφήγηση για να πάει σε πόλεμο στα Βαλκάνια και στη συνέχεια χρησιμοποίησε απρόκλητες επιθέσεις στο Σουδάν και το Αφγανιστάν για να τραβήξει την προσοχή μακριά από μια σχέση που είχε με μιαν ασκουμένη στον Λευκό Οίκο.

Ο George W. Bush και η αγέλη των νεοσυντηρητικών αχρείων του, οι περισσότεροι από τους οποίους εξακολουθούν να κατέχουν υψηλές θέσεις, χρησιμοποίησαν αυτές που ήταν γνωστές ως ψεύτικες πληροφορίες για να δικαιολογήσουν την καταστροφή του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ψέματα για να ανατρέψει τις κυβερνήσεις της Λιβύης και της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στη Συρία.

Όλα ψέματα, όλη την ώρα, και τώρα εμείς οι Αμερικανοί υποτίθεται ότι πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει να μας ωφελήσει; Στο Ιντερνέτ ένας χιουμορίστας σχολίασε: «Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι άνδρες μπορούν να μείνουν έγκυοι θέλουν τώρα να ελέγχουν την «παραπληροφόρηση» στο Διαδίκτυο;» Ποτέ μην ξεχνάτε ότι οι πολιτικές που αναγκάζουν όλους τους Αμερικανούς να συμπεριφέρονται με ορισμένους τρόπους, ανεξάρτητα από το πόσο φαίνονται αθώες εκ πρώτης όψεως , μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και να επεκταθούν για να επιβάλουν κάτι πιο αποτρόπαιο.

Και οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Το Facebook έχει εδώ και καιρό μια ομάδα λογοκρισίας με επικεφαλής έναν πρώην αξιωματούχο της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg παραδέχθηκε στο Κογκρέσο ότι το Facebook φιμώνει αυτόματα σχεδόν όλη τη λεγόμενη «ρητορική μίσους», χρησιμοποιώντας αλγορίθμους υπολογιστών που βασίζονται σε συσχετισμούς λέξεων για να καθορίσουν τι επιτρέπεται στον ιστότοπο. Στα κείμενα που θεωρούνται οριακά επιτρέπεται μόνο περιορισμένη δημοσιότητα, με την κατανομή τους μεταξύ των αναγνωστών να περιορίζεται αυτόματα με την απενεργοποίηση της κοινής χρήσης.

Η Αναζήτηση Google χρησιμοποιεί παρόμοιους αλγορίθμους για να διασφαλίσει ότι οι ιστότοποι και άτομα που δεν εγκρίνει δεν εμφανίζονται μεταξύ των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Χρησιμοποιεί επίσης λογισμικό για να «κατευθύνει εκ νέου» τους χρήστες μακριά από ιστότοπους που δεν εγκρίνει.

Και τώρα, το PayPal, που ανήκει στην υπηρεσία ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay και είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για την υποστήριξη μικρών ομάδων δημόσιου συμφέροντος, ανακοίνωσε ότι θα συνεργάζεται εφεξής με την Anti-Defamation League (ADL) ( ισχυρό εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ) για την «καταπολέμηση του μίσους», διακόπτοντας τη χρηματοδότηση εξτρεμιστικών ομάδων. Ωστόσο, ο ορισμός του «μίσους», ο οποίος επικρίθηκε ως εξαιρετικά υποκειμενικός και τείνει να καταδικάσει ομάδες που αντιπαθούν την ADL για πολιτικούς λόγους, έχει προκαλέσει εύλογες ανησυχίες για το πού πηγαίνουν όλα αυτά. Η ADL έχει συχνά επικριθεί για την ανακάλυψη μίσους σχεδόν παντού, ιδιαίτερα μεταξύ των συντηρητικών λευκών ομάδων.

Το RT αναφέρει ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιας ορμητικότητας σε απάντηση σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Ταχυδρομείο του Καναδά, το οποίο καταγγέλθηκε από την ADL επειδή ο συγγραφέας του ανέφερε ότι ένας από τους 32 νομοθέτες των ΗΠΑ που υποστηρίζουν μια φορολογική μεταρρύθμιση «ανήκε σε εβραϊκή αδελφότητα». Εν ολίγοις, οποιαδήποτε συζήτηση για το Ισραήλ ή για τη συμπεριφορά των Εβραίων, ατόμων και ομάδων, σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα θετικό πλαίσιο θα θεωρείται «μίσος» από την ADL και το PayPal.

Πράγματι, PayPal και η ADL εξέδωσαν μιαν αποκαλυπτική δήλωση την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία ανέφερε ότι «PayPal και η ADL θα επικεντρωθούν στην περαιτέρω αποκάλυψη και διατάραξη των οικονομικών αγωγών που υποστηρίζουν εξτρεμιστικά κινήματα και κινήματα μίσους», προσθέτοντας ότι θα κυνηγήσουν επίσης «παράγοντες και δίκτυα που διαδίδουν και επωφελούνται από όλες τις μορφές μίσους και μισαλλοδοξίας εναντίον οποιασδήποτε κοινότητας».

Οι αρνητικές πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν θα κοινοποιηθούν στην αστυνομία, τις οικονομικές υπηρεσίες και την κυβέρνηση, πιθανώς για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου τέτοιες ομάδες θα περιθωριοποιηθούν και θα αποκλειστούν εντελώς από τον δημόσιο χώρο, συμπεριλαμβανομένου ενδεχομένως της σύλληψης, της κατηγορίας και της καταδίκης των υποστηρικτών τους.

Η αυξανόμενη συμπαιγνία μεταξύ της μεγάλης κυβέρνησης και των μεγάλων προσβάσιμων στο κοινό διαδικτυακών υπηρεσιών πληροφόρησης και γνώμης δεν είναι καλή εξέλιξη. Επιτρέπει σε αυτούς τους καλά χρηματοδοτούμενους και πολιτικά αλληλένδετους οργανισμούς να συνεργαστούν για να περιορίσουν αυτά που επιτρέπεται να γνωρίζει το κοινό. Ο ζήλος τους για την εξάλειψη της «παραπληροφόρησης» είναι στραμμένος σε λάθος στόχο, αντικαθιστώντας τις αντιφρονούσες φωνές που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ένα ευρύτερο κοινό με μαζικούς οργανισμούς που καθοδηγούνται από την ιδιοτέλεια και θα καθορίζουν ουσιαστικά τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Εάν επιτραπεί να συνεχιστεί αυτή η πρακτική , θα είναι ο θάνατος της ελευθερίας του λόγου σε αυτή τη χώρα, καθώς όλα όσα διαφωνούν με την εγκεκριμένη αφήγηση θα χαρακτηριστούν «εξτρεμιστικά» ή «κηρύγματα μίσους» και τελικά θα περιλαμβάνουν ποινικές κυρώσεις για όσους διαφωνούν.

Δεν είναι υπερβολικό να δηλώσουμε ότι γινόμαστε μάρτυρες των πρώτων βημάτων για τη δημιουργία ενός ολοκληρωτικού de facto μονοκομματικού κράτους. Ίσως αυτή να είναι η πρόθεση.



Ο Philip M. Giraldi, Ph.D., είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικού Συμφέροντος, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που επιδιώκει μια εξωτερική πολιτική με βάση τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Διετέλεσε επί δεκαετίες στέλεχος της CIA, στο Βιετνάμ, στην Δυτική Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή. Πτυχιούχος της Νομικής και της Ιστορίας, μιλά και Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Τούρκικα, εκτός της Αγγλικής μητρικής γλώσσας του.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.