του Γιώργου Χατζηβαλάση

Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου μας, ο δήμαρχος μας κοινοποίησε την υπ’ αριθμ. 8818/2021 σύμβαση συντήρησης των Παιδικών Χαρών του δήμου μας, η οποία υπογράφηκε την 01.06.2021.

Πλην, όμως, όπως προκύπτει από την ενσωματωμένη στο έγγραφο μας ανάρτηση της σελίδας του δημάρχου στο fb, η ολοκλήρωση των εργασιών στην πρώτη τουλάχιστον παιδική χαρά (που βρίσκεται δίπλα από το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Περαια), συντελέσθηκε το αργότερο στις 25 Μαΐου 2021, οπότε και δημοσιεύθηκαν οι σχετικές φωτογραφίες.

Εύλογα, λοιπόν, ανακύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:
• Ποιός έδωσε εντολή για την εκτέλεση της εργολαβίας πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης;
• Ποιός εγκατέστησε τον εργολάβο στο έργο;
• Πόσο χρόνο πριν την υπογραφή της σύμβασης ξεκίνησαν οι εργασίες;

Αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που διατρέχουν οι μικροί μας φίλοι - μελλοντικοί δημότες του δήμου μας - από την χρηση προβληματικών παιχνιδιών και εγκαταστάσεων, αλλά στην περίπτωση αυτή, θα έπρεπε να επιλεγεί άλλη διαδικασία, για την ταχύτερη εκτέλεση των εργασιών, μετά από πρόταση της Υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, η εσπευσμένη διενέργεια του διαγωνισμού, η άρνηση για την επανάληψη του, η κατακύρωσή του στον ένα και μοναδικό συμμετέχοντα με το ευτελές ποσοστό έκπτωσης που χορηγήθηκε και η έναρξη εκτέλεσης του έργου, πριν καν την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, αφήνουν βαριά «σκιά» στο τρόπο εκτέλεσης των εργασιών του Δήμου μας, οι οποίες θα πρέπει να ερευνηθούν, τουλάχιστον ως προς το νομότυπο του χαρακτήρα τους, πέρα από την προσωπική άποψη, που μπορεί να διατηρεί ο καθένας για τα τεκταινόμενα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.