Με μηνύματα που απευθύνουν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ζηφκοπούλου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Γιάννης Μαυρομάτης εύχονται καλή σχολική χρονιά.

Μήνυμα Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά,
Νέα αφετηρία σήμερα στη σχολική ζωή σας, έπειτα από 1,5 χρόνο διαδικτυακής εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας, που ακόμη ταλαιπωρεί όχι μόνο την πατρίδα μας, αλλά και τους υπόλοιπους λαούς της γης.
Σας εύχομαι ολόψυχα «Καλή Σχολική Χρονιά»!
Το σχολειό σας είναι ένας χώρος δημιουργικής έκφρασης και ελπίδας. Ένας χώρος που μαθαίνουμε να συμβιώνουμε αρμονικά, με σεβασμό στις αξίες του πλουραλισμού, της αμοιβαίας κατανόησης και της ειρήνης. Αυτόν τον χώρο, λοιπόν, προσπαθήσαμε και φέτος να περιποιηθούμε, να καλλωπίσουμε, ούτως ώστε να μην
αντιμετωπίσετε προβλήματα που άπτονται των ευθυνών μας.
Αγαπημένοι μαθητές και μαθήτριες,
Εδώ μέσα θα μάθετε να μιλάτε και να σκέφτεστε ελληνικά. Είναι εκπληκτικό το πώς το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας κράτησε το Έθνος μας ζωντανό, σε κρίσιμες στιγμές ανά τους αιώνες, πολύ πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Να ξέρετε ότι οι Έλληνες λογιζόμαστε φιλεκπαιδευτικός λαός και η φράση:
«άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο» αντικατοπτρίζει τον διαρκή πόθο των Ελλήνων για το σχολείο.
Είμαι απόλυτα σίγουρος πως και οι εκπαιδευτικοί σας, με την κατάλληλη αγωγή και παιδεία, θα σας μορφώσουν. Δηλαδή, θα συμβάλλουν στην αρμονική ανάπτυξη όλων των πνευματικών και ηθικών δυνάμεών σας έως την ενηλικίωσή σας. Να τους
σέβεστε και να τους αγαπάτε.
Να σέβεστε και το σχολειό σας. Είναι το δεύτερο σπίτι σας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Γεώργιος Τσαμασλής



Μήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού 

Αγαπητές συναδέλφισσες , αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, ένα νέο σχολικό έτος ξεκινά και το πρώτο κουδούνι που σημαίνει την έναρξή του μας βρίσκει φέτος γεμάτους ελπίδες και όνειρα, πιο δυνατούς και πιο σίγουρους ότι αυτή η χρονιά θα υπερβούμε τα εμπόδια θέτοντας νέους στόχους. Μέχρι σήμερα ξεπερνώντας τις αντιξοότητες από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε αποδείξαμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και συνεργαζόμαστε όλοι μαζί προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ. Εφαρμόζουμε σχολαστικά και με επιμέλεια τους κανόνες ατομικής προστασίας και συλλογικής υγειονομικής ασφάλειας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σ΄ αυτή την προσπάθεια θα είμαστε μαζί και θα μοιραστώ μαζί σας τον αγώνα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων, την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας, την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης καθώς και την επίτευξη των στόχων. Ας εργαστούμε μαζί, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους, για την βελτίωση και τη συνεχή αναβάθμιση της εκπαίδευσης καθώς και την παροχή ποιοτική παιδεία που θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις, για να εξασφαλίσουμε τις ευκαιρίες που δικαιούμαστε και θα χαμογελάσουμε μαζί, ικανοποιημένοι, όταν θα νιώσουμε τη χαρά της επιτυχίας με την πραγματοποίηση των στόχων και των επιθυμιών μας. Και είμαι σίγουρη ότι θα πετύχουμε Διότι αυτό ξέρουμε. Την ΕΠΙΤΥΧΊΑ Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά, υγεία και πρόοδο σε όλους και όλες.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού

Σοφία Ζηφκοπούλου – Παπακώστα


Μήνυμα του Γιάννη Μαυρομάτη

Αγαπημένα παιδιά,
Σεβαστή εκπαιδευτική κοινότητα,
Αγαπητοί γονείς,


Εύχομαι από καρδιάς η νέα σχολική χρονιά να είναι για όλες και όλους σας γεμάτη υγεία, επιτυχίες, πρόοδο και όμορφες σχολικές στιγμές.

Εύχομαι παιδιά οι ώρες που θα ζήσετε με τους δασκάλους και καθηγητές σας μέσα στις σχολικές αίθουσες να είναι ώρες γνώσης, πνευματικής αναζήτησης και ψυχαγωγίας, ώρες δημιουργικές και ευχάριστες που θα μείνουν στη μνήμη σας για πολλά χρόνια ως κάτι ξεχωριστό και ωραίο. Αναζητήστε μαζί με τους άξιους δασκάλους σας την ουσιαστική παιδεία, την αληθινή γνώση, όλα εκείνα τα πνευματικά αγαθά που θα σας κάνουν πιο δυνατούς και πιο συνετούς στους αγώνες της ζωής. Το ταξίδι για σας είναι συναρπαστικό. Αφοσιωθείτε σ'αυτο και είναι σίγουρο ότι θα βγείτε κερδισμένοι και γεμάτοι πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.