Με το ακόλουθο μήνυμά της, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη:

«Αντίο, Μίκη!

Σε ευχαριστούμε για αυτά που έκανες σε ολόκληρη τη ζωή σου, δίνοντας το παράδειγμα της αντίστασης, του αγώνα, της διεκδίκησης, της βροντερής δημιουργίας, της αστείρευτης αγάπης για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Σε ευχαριστούμε για την έμπνευση και τη δύναμη που έδωσες σε τόσες γενιές, σε τόσους ανθρώπους, να αγωνιστούν, να δημιουργήσουν, και «να τραβήξουν την ανηφόρα, με σημαίες και ταμπούρλα»!

Δημιουργός και πολιτικός, πνεύμα ανυπότακτο, φρόνημα ελεύθερο και ψυχή παλλόμενη κι ανήσυχη μέχρι το τέλος, κατάφερες αυτό που λίγοι στην ιστορία της ανθρωπότητας πέτυχαν: συνέβαλες ιστορικά, για να αλλάξει ο κόσμος.

Κι αν ο κόσμος δεν άλλαξε ακόμη όσο ήθελες κι όσο πρέπει, οι σπόροι που φύτεψες ανθίζουν στις ψυχές των ανθρώπων που συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να δημιουργούν.

Κι αν έφυγες τώρα από κοντά μας, μένεις αθάνατος στο νου και στις καρδιές μας και στην ανυπέρβλητη μουσική που μας χάρισες απλόχερα, εθνική και πανανθρώπινη κληρονομιά.

Άξιος!

ΖΚ»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.