Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει ΚΑΙ αυτό! Αφήνουν το Μεσημέρι χωρίς αποχέτευση επειδή απλά δεν τους ενδιαφέρει, επειδή δεν τους νοιάζει…

Το Μεσημέρι, είναι η μοναδική περιοχή του Δήμου μας που δεν έχει αποχετευτικό δίκτυο. Ένα πρόβλημα πολύ σοβαρό, το οποίο η δική μας Διοίκηση κατάφερε με ενέργειες που ξεκίνησε από το 2016 ακόμα, να το φέρει στο τελικό στάδιο της έναρξής του, έχοντας ξεπεράσει, ένα προς ένα, όλα τα εμπόδια:

Με την υπ'αριθμ. πρωτ. 157/22-02-2017 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, εγκρίνονται οι ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΔΕ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ», με ΑΔΑ: ΩΑΡ5ΟΡ1Υ-2Σ7

Στις 9 Ιουλίου του 2018, με την με αρ. πρωτ. 34477/09-07-2018 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με ΑΔΑ : ΨΒ9Σ465ΧΘ7-Τ9Α, γίνεται το δεύτερο μεγάλο βήμα. Το έργο ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με συνολικό προϋπολογισμό 4.844.000€ (χωρίς ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2018, έρχεται η ΕΓΚΡΙΣΗ της χρηματοδότησης και πλέον είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η δημοπράτηση και η υλοποίηση ενός έργου που θα ανακούφιζε περιβαλλοντικά τους κατοίκους του Μεσημερίου.

Όλο τον φάκελο τον παραδώσαμε στη νέα διοίκηση του Δήμου, έχοντας την ελπίδα πως αυτό που απέμενε, δηλαδή το τελικό στάδιο της δημοπράτησης και της έναρξης των εργασιών, θα κατάφερνε να το έβγαζε εις πέρας, καθώς, μετά τις παραπάνω ενέργειες, όλα τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τι έγινε 2 χρόνια μετά; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Το ξαναγράφουμε για να εμπεδωθεί: Σε ένα έργο έτοιμο προς δημοπράτηση και υλοποίηση δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Το Μεσημέρι, παραμένει αδικαιολόγητα χωρίς αποχέτευση, ενώ σήμερα που μιλάμε θα μπορούσαν οι κάτοικοί του να την έχουν και να την απολαμβάνουν, εξαιτίας της παράλογης αδιαφορίας της παράταξης που διοικεί, ο επικεφαλής της οποίας κατάγεται από το Μεσημέρι.

Είναι πολύ λυπηρό και συνάμα εξοργιστικό να παρακολουθεί κανείς να γίνονται ολ΄ αυτά χωρίς να υπάρχει λόγος. Να χάνονται έργα, ζωτικής σημασίας για τον τόπο, επειδή κάποιοι δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της θέσης τους.

Δυστυχώς, η συστηματική δουλειά που έγινε από την δική μας παράταξη τα προηγούμενα χρόνια (και αποδεικνύεται με έγγραφα και όχι με λόγια), κινδυνεύει να πάει στράφι, αφήνοντας ένα ολόκληρο χωριό στην τύχη του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.