Οι Ταλιμπάν φέρονται να αποκεφάλισαν μια νεαρή παίκτρια του βόλεϊ στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια δημοσίευσαν φωτογραφίες του πτώματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι, ένα ανερχόμενο αστέρι του βόλεϊ στην Καμπούλ, «σφαγιάστηκε από τους τζιχαντιστές νωρίτερα αυτόν τον μήνα», όπως δήλωσε ο προπονητής της γυναίκας σε συνέντευξή στην «The Persian Independent».

Ο θάνατος της νεαρής έγινε πρόσφατα γνωστός καθώς οι Ταλιμπάν είχαν απειλήσει την οικογένεια και όσους άλλους γνώριζαν ώστε να μη βγει το όλο θέμα στη δημοσιότητα. Ωστόσο, αφού εμφανίστηκαν αποκαρδιωτικές εικόνες της κοπέλας στο διαδίκτυο, ο προπονητής αποφάσισε ότι έπρεπε να μιλήσει.

«Όλες οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, είναι απεγνωσμένες και φοβούνται», είπε.

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο που έχει επιβληθεί στη χώρα, οι γυναίκες απαγορεύεται να αθλούνται, να μορφώνονται ή να εργάζονται.

Στο μεταξύ, αντικρουόμενες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι η Μαχτζαμπίν σκοτώθηκε μυστηριωδώς μια εβδομάδα πριν από την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, με πιστοποιητικό θανάτου που υποτίθεται ότι έδειχνε την ημερομηνία του θανάτου της τον Αύγουστο. Άλλοι ισχυρισμοί ανέφεραν ότι είχε αυτοκτονήσει.

Ο προπονητής είπε ότι ήταν ένα από τα δύο κορίτσια του αθλητικού ομίλου που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το Αφγανιστάν μετά την επέλαση των Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου.

Τα δημοσιεύματα ότι αποκεφαλίστηκε έχουν προκαλέσει τρόμο μεταξύ άλλων αθλητών που έχουν σπεύσει να κρυφτούν.

Με πληροφορίες από DailyMail
πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.