Ανάστατοι εξακολουθούν να είναι οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, μετά το κανόνι που έσκασε με την φυγή του απατεώνα μεγαλοεπιχειρηματία που τους άφησε απλήρωτους για τις σοδειές που παρέδωσαν. Σε απόγνωση βρίσκονται αφού αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους αλλά και τις υποχρεώσεις για αγορές εφοδίων, λιπασμάτων κλπ για τη νέα καλλιεργητική χρονιά.
Σ' αυτούς τους άξονες κινείται η ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης για τους βιοπαλαιστές αγρότες.
Η ανακοίνωση:

Έφτασε και φέτος η ώρα να πληρωθούμε, ύστερα από την αναμονή μηνών, τους κόπους της περσινής χρονιάς.

Χωρίς να έχουμε καμία ψευδαίσθηση από τις ανεβασμένες τιμές μιας καλής χρονιάς, ελπίζαμε να μην εξανεμιστούν όλα στις ανατιμήσεις που σαρώνουν αγροεφόδια, λιπάσματα και πετρέλαιο. Ελπίζαμε να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα μέρος παλαιών υποχρεώσεων, να ζεστάνουμε τα σπίτια μας και κυρίως να μπορέσουμε να ξανακαλλιεργήσουμε.

Για ακόμη μια φορά όμως ζούμε το τι σημαίνει να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας οι μεγαλέμποροι.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε ένα μεγαλέμπορο «με πρόσωπο» να τα βροντάει και να μένουμε εμείς εκτεθειμένοι.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε έναν «υγιή επιχειρηματία» να εξαφανίζεται σαν τον κλέφτη, αποδεικνύοντας πόσο απροστάτευτοι είμαστε οι βιοπαλαιστές αγρότες.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε την παραγωγή μας να γίνεται πλούτος στις τσέπες άλλων.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης για τους βιοπαλαιστές αγρότες. Να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγροεφόδια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν, να δυναμώσουν τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μόνο με αγώνες μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Κανείς δε μας χάρισε ποτέ και τίποτα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
11 Νοεμβρίου 2021
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.