Οργισμένοι είναι οι αγρότες στο Ζαγκλιβέρι, που χάνουν χρήματα έπειτα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη.
Η επιχείρηση έχει κλείσει, και φέρνει οργή και απόγνωση στους εκατοντάδες αγρότες οι οποίοι παρέδιδαν τα εμπορεύματά τους. Επίσης, η επιχείρηση φέρεται να είναι εκτεθειμένη και σε αρκετούς προμηθευτές.

Σε σχετικό δημοσίευμα της Voria αναφέρεται επίσης ότι αναστάτωση επικρατεί και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχουν αρκετοί παραγωγοί οι οποίοι είχαν παραδώσει σε αυτήν την επιχείρηση τη σοδειά τους, όπως είναι τα Βασιλικά. Σημειώνεται επίσης ότι μέσα στις επόμενες ώρες οι παραγωγοί θα προσπαθήσουν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα και να ενημερώσουν και τις αρμόδιες αρχές.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση παραγωγού της περιοχής του Ζαγκλιβερίου που τόνισε πως «η επιχείρηση απορροφούσε περίπου το 85% της παραγωγής σε σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και καλαμπόκι, απ' όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής το έστελνε στο εξωτερικό, είτε ως πρώτη ύλη είτε ως επεξεργασμένη ζωοτροφή», ενώ άλλος παραγωγός σημείωσε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση «έπαιρνε την παραγωγή από πολλά μέλη της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα από τις Σέρρες, τη Θεσσαλία όπου υπάρχουν αρκετοί μεγαλοαγρότες, αλλά ακόμη και από Βουλγαρία».


Ανακοίνωση για το κανόνι από το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοίνωση για το αιφνίδιο λουκέτο στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Οι χθεσινές εξελίξεις με το κλείσιμο της επιχείρησης επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης, που πετάει στον δρόμο τους εργαζόμενους, χωρίς καμία ενημέρωση και ταυτόχρονα που αφήνει με τεράστια φέσια στους βιοπαλαιστές αγρότες των γύρω περιοχών που πουλούσαν την παραγωγή τους στην συγκεκριμένη επιχείρηση, επιβεβαιώνει ότι τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι βιοπαλαιστές αγρότες είναι εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι στις ορέξεις και τα κέρδη των επιχειρηματιών», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο.


Καλεί, δε, την κυβέρνηση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το σύνολο των μισθολογικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της επιχειρήσεις.

«Ταυτόχρονα θα είμαστε και σε επικοινωνία με τους αγροτικούς συλλόγους των γύρω περιοχών ώστε από κοινού εργαζόμενοι και αγρότες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στην εργασία και στην συνέχιση της αγροτικής παραγωγής», καταλήγει.


πηγή voria.gr





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.