Άλλη μία φορά στο ίδιο έργο θεατές. Άλλη μία φορά που ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ απόφαση της διοίκησής του Δήμου. Συγκεκριμένα η υπ. αριθμ. 367/15156/14.09.2021 (ΑΔΑ: ΨΓΩΣΩΡ2-Β5Λ) Απόφαση Δημάρχου Θερμαϊκού με θέμα «Ανάθεση καθηκόντων στις Οργανικές Μονάδες του Δήμου Θερμαϊκού, επιπέδου Διευθύνσεων και Τμημάτων – Εξουσιοδότηση υπογραφών». Για άλλη μια φορά η διοίκηση του Δήμου μας αποδεικνύει την ανικανότητά της και την άγνοια νόμων εκδίδοντας καταχρηστικώς και παρανόμως μία αναιτιολόγητη και άκρως προσχηματική απόφαση.

Ως εκ τούτου, η παράταξή μας, αναγκάστηκε για πολλοστή φορά να καταθέσει ένσταση ενώπιον του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ-Θ, ζητώντας την ΑΚΥΡΩΣΗ της. Και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι Προϊστάμενοι επιπέδου Διεύθυνσης και Τμημάτων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, στράφηκαν με προσφυγές κατά της απόφασης, κλυδωνίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ-Θ κατά της διοίκησης Τσαμασλή, ΑΚΥΡΩΝΕΙ την παραπάνω απόφαση και δικαιώνει για άλλη μια φορά τις θέσεις μας επαναφέροντας τη νομιμότητα στον Δήμο Θερμαϊκού, η οποία επιχειρήθηκε να καταπατηθεί κατάφωρα από την αυτοδιοικητικά απαράδεκτη και νομικά αβάσιμη απόφαση της διοίκησης Τσαμασλή, η οποία εκδόθηκε καταχρηστικώς, αναρμοδίως και προπαντός παρανόμως από τον Δήμαρχο, παραβιάζοντας κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου.

Επειδή κύριε Τσαμασλή:

• Η υπεροπτική νοοτροπία σας απαξιώνει τις υπηρεσίες του Δήμου, τους θεσμούς, αλλά και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου οδηγώντας τον σε περιπέτειες.

• Οι αποφάσεις σας παραβιάζουν νόμους, αλλά και θεμελιώδεις έννοιες του δημοσίου δικαίου, υποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζεται καν τις δικές σας αρμοδιότητές, αφού επιχειρήσατε να αφαιρέσετε και να μεταβιβάσετε αρμοδιότητες που δεν σας ανήκουν. Αποφάσεις που προσβάλλουν πρωτίστως τον ίδιο θεσμό που εκπροσωπείτε κάνοντας κατάχρηση της τιμητικής ψήφου των συνδημοτών μας και αποδεικνύοντας ότι έχετε παρανοήσει το ρόλο σας.

• Ήδη στα δύο χρόνια της θητείας σας έχετε κατορθώσει να πετύχετε την ακύρωση για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου αποφάσεων λόγω άγνοιας νόμων, ζημιώνοντας την εικόνα του Δήμου μας.

Είναι πλέον καιρός να βάλετε ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης της νομιμότητας που μόνο το συμφέρον του Δήμου δεν εξυπηρετεί. Και εμείς με τη σειρά μας σας υπενθυμίζουμε για άλλη μία φορά: Δεν θα γίνουμε συνένοχοι της καταστροφικής ανεπάρκειάς σας, ούτε θα κλείσουμε τα μάτια στην κατάχρηση εξουσίας (εκ προθέσεως άραγε;) που επαναλαμβανόμενα, αν και ευτυχώς, ανεπιτυχώς έως τώρα, επιχειρείτε. Είτε το θέλετε, είτε όχι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ και ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙΤΕ και ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ και ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΑΣ ΠΡΑΞΕΩΝ. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία μας…

Και κάτι τελευταίο …μην εξαντλείστε στην έκδοση πράξεων και αποφάσεων τα οποία δεν είναι δική σας αρμοδιότητα. Σταθείτε επιτέλους στο ύψος του θεσμικού σας ρόλου. Αφήστε τις υπηρεσίες σας να κάνουν νόμιμα τη δουλειά τους. Εσείς, προσπαθήστε απλά να σταματήσετε το ντόμινο των ζωτικής σημασίας για τον τόπο χαμένων έργων κάτι στο οποίο έχετε γίνει πρωταθλητές.
Έστω αργά παρά ποτέ…






































Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Τι συμβαίνει τσαμασλή; Σαν πολύ δεν σε ξεμπροστιάζει ο άλλος; Μιλάς και δεν σ΄ακούμε ή ακούς και δεν μιλάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.