Όλοι οι ποδηλάτες και όλες οι ποδηλάτισσες είμαστε εξοργισμένοι/ες. Η τρίτη δολοφονία μέσα σε λίγες μέρες ατόμου που κυκλοφορούσε με ποδήλατο.
Μια κοπέλα, ποδηλάτισσα και μαραθωνοδρόμος σκοτώθηκε από ένα φορτηγό. Την παρέσυρε φορτηγό όταν κατέβαινε με το ποδήλατο στη δουλειά. Όπως φαίνεται καθαρά και στη φωτογραφία, το φορτηγό δεν έχει πλαϊνά προστατευτικά ώστε να ελαχιστοποιούνται οι απώλειες ζωών ποδηλατιστών, πεζών και ζώων. Αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι πόλεις και οι δρόμοι παραμένουν επικίνδυνοι για όλους/ες. Τα περισσότερα θύματα οδικών "ατυχημάτων" είναι πεζοί και ποδηλάτες.
Η ασφάλεια πεζών και ποδηλατισσών/ποδηλατών δεν απασχολεί σοβαρά όσους κάθονται στις υπουργικές καρέκλες διαχρονικά και πολλούς από όσους κάθονται σε θέσεις δημάρχων και περιφερειαρχών. Ξανά και ξανά οι συλλογικοί φορείς για το ποδήλατο έχουν καταθέσει προτάσεις, χάρτες, έχουν οργανώσει ποδηλατο-πορείες χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα.
Πρέπει να διεκδικήσουμε εμείς πολύ πιο σοβαρά την ασφάλειά μας, αλλά και για να αναγνωριστεί στο ποδήλατο ο ρόλος και η αξία που έχει στις σύγχρονες πόλεις, στις πολιτικές για την υγεία, τις μεταφορές, την ανάκαμψη, την οικονομία, τη φυσική άσκηση, τον αστικό σχεδιασμό, το περιβάλλον, το κλίμα, την ποιότητα της ατμόσφαιρας, την ποιότητα ζωής και τόσα άλλα.
Ας ακουστεί δυνατά η δική μας κραυγή για να σταματήσουν οι δολοφονίες πεζών και ποδηλατιστών/ποδηλατισσών στους δρόμους!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.