Περιοδείες της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σε ολόκληρη την Ελλάδα και Συνέντευξη Τύπου στη Ρόδο


Τη βεβαιότητα ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι στην επόμενη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, εξέφρασε η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο, κατά την οποία παρουσίασε και τη νέα πρωτοβουλία της Πλεύσης Ελευθερίας, τον Εξωκοινοβουλευτικό Έλεγχο, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, συναντώντας πολίτες, μέλη και φίλους της Πλεύσης Ελευθερίας και ενημερώνοντας τις τοπικές κοινωνίες για τις δράσεις του Κινήματος.

Στο πλαίσιο των περιοδειών αυτών η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει επισκεφθεί τον τελευταίο μήνα την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Καλάβρυτα, τη Νάουσα, τη Βόρεια Εύβοια και τη Ρόδο, ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται επισκέψεις της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου, στη Ρόδο, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας άσκησε αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση για μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, άσκησε όμως κριτική και προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, για ανεπαρκή έλεγχο της εξουσίας και έλλειψη προτάσεων. Και μίλησε για την χαμένη περηφάνια του λαού μας, που η ανάκτησή της πρέπει να αποτελεί πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα.

· Η Πλεύση Ελευθερίας είναι και θα είναι παρούσα, στο πλευρό των πολιτών, ασκώντας την Αντιπολίτευση που δεν ασκούν τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα

«H Πλεύση Ελευθερίας είναι παρούσα και θα είναι παρούσα, δίπλα στους πολίτες, μέχρι τις επόμενες εκλογές και θα δώσει δυναμικό παρών στις εκλογές. Σε όλη αυτή την περίοδο, μέρα με την ημέρα, η Πλεύση Ελευθερίας, που είναι το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό, δημοκρατικό κόμμα, θα κάνει αυτό που, δυστυχώς, δεν κάνουν τα κόμματα της Βουλής. Το Κυβερνητικό Κόμμα της ΝΔ δεν ασκεί τη δέουσα εκπροσώπηση των πολιτών. Και τα κόμματα της λεγόμενης Αντιπολίτευσης, δεν κάνουν, δυστυχώς, αντιπολίτευση. Ο τόπος μας ατύχησε, ο λαός μας ατύχησε, δυστυχώς, σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα, η Βουλή να μη λειτουργεί κατά το συνταγματικό τρόπο. Να μην ασκείται, δηλαδή, η κοινοβουλευτική λειτουργία και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που αποτελεί στοιχείο του δημοκρατικού πολιτεύματος, εγγύηση της δημοκρατικής λειτουργίας και του Κράτους Δικαίου. Η Πλεύση Ελευθερίας, πριν από ένα μήνα, ξεκίνησε αυτό που δεν κάνουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Ξεκίνησε αυτό που ονομάσαμε Εξωκοινοβουλευτικό Έλεγχο. Έλεγχο, δηλαδή, της Κυβέρνησης, έξω από το Κοινοβούλιο, σε σχέση με την Κυβερνητική Πολιτική, τα νομοσχέδια, τις υπουργικές αποφάσεις, σε σχέση συνολικά με τις κυβερνητικές επιλογές. Εμείς, ως Πλεύση Ελευθερίας, θα είμαστε η φωνή της Αντιπολίτευσης» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης παρουσίασε αναλυτικά στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ τις δέκα (10) ερωτήσεις του Εξωκοινοβουλευτικού Ελέγχου, τις οποίες η Πλεύση Ελευθερίας έχει ήδη απευθύνει προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση. Παράλληλα, προσκάλεσε τόσο τους δημοσιογράφους όσο και τους πολίτες, να συμμετέχουν στη διαδικασία και να θέτουν υπ’ όψιν της Πλεύσης Ελευθερίας προβλήματα, ζητήματα ή παραλείψεις της Κυβερνητικής Εξουσίας, αλλά και αιτήματα της κοινωνίας, που θα αναδεικνύονται από την Πλεύση Ελευθερίας μέσω του Εξωκοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Ερωτηθείσα για τις αγωνίες και τα προβλήματα που της μεταφέρουν οι πολίτες στις περιοδείες που πραγματοποιεί σε ολόκληρη τη χώρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο αίσθημα της «χαμένης περηφάνιας» των Ελλήνων: «Γυρνώντας την Ελλάδα, προ ημερών επισκέφθηκα τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Εύβοια, την Πάτρα, το Βόλο, αυτό που διαπιστώνω είναι ότι υπάρχουν κοινά ζητήματα που αφορούν την Ελληνική κοινωνία και τον Ελληνικό λαό. Έχουν να κάνουν με τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Υγεία, στην Παιδεία, στην πρόσβαση στην κοινωνική προστασία. Με τα θεμελιώδη δικαιώματα στην αξιοπρέπεια. Και έχουν να κάνουν και με κάτι που το θεωρώ πολύ βασικό. Θα σας το πω με μεγάλη ειλικρίνεια και με μεγάλη έγνοια. Έχουν να κάνουν με την Περηφάνια μας. Ο Ελληνικός λαός έχει πληγεί στην περηφάνια του από αυτή την πολυετή δοκιμασία. Και είναι πολύ σημαντικό να ανακτήσει την περηφάνια του» υπογράμμισε.

Παράλληλα, έδωσε το στίγμα της Πλεύσης Ελευθερίας και τον διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής που πρεσβεύει: «Οι πολίτες είναι η προτεραιότητά μας. Δεν ανήκουμε σε εκείνα τα κόμματα που κάνουν εθιμοτυπικές επισκέψεις και δεν αγαπάμε τις εθιμοτυπίες και τις κομματικές παραδόσεις. Δεν αγαπάμε καν τους κομματικούς μηχανισμούς, γι’ αυτό οι επαφές μας είναι με τους πολίτες. Εκείνοι είναι η βάση μας, σε αυτούς απευθυνόμαστε και σε αυτούς στηριζόμαστε» δήλωσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, η Πλεύση Ελευθερίας, όχι μόνο θα δώσει δυναμικό παρών, αλλά αυτή τη φορά θα μπει στη Βουλή, ενώ παράλληλα νοηματοδότησε την ψήφο στην Πλεύση Ελευθερίας ως την ψήφο που ο πολίτης δεν θα μετανιώσει. «Αυτή τη φορά τον στόχο μας θα τον πετύχουμε. Το βλέπω στην ανταπόκριση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Πολλοί μου λένε «μετάνιωσα που δεν σας ψήφισα» ή «μετάνιωσα που ψήφισα τον έναν ή τον άλλον». Και τους λέω «ψηφίστε λοιπόν αυτή τη φορά κάτι που δεν θα το μετανιώσετε». Γιατί δεν έχει έρθει ούτε ένας να μου πει «μετάνιωσα που σε ψήφισα». Και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό: την ψήφο σου να μην την χαραμίσεις και να μην την μετανιώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας και ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές: «Δεν είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που λέει κάτι τέτοιο. Θα δούμε αν θα είναι ο πρώτος που θα το τηρήσει. Γιατί, μέχρι στιγμής, όλοι όσοι το είπαν δεν το τήρησαν. Ακούσαμε στη ΔΕΘ τον κύριο Τσίπρα να λέει κάτι αδιανόητο, που δεν το σχολίασε κανείς. Είπε «Πρωθυπουργός είναι, είναι προνόμιό του να κάνει όποτε θέλει εκλογές». Δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού οι εκλογές. Οι εκλογές είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία, εγγυητική της εκπροσώπησης του Ελληνικού λαού. Και οι εκλογές κανονικά έχουν έναν συγκεκριμένο χρόνο στον οποίο διεξάγονται. Επιτρέπεται η πρόωρη διεξαγωγή τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους. Δυστυχώς, από εποχής Σημίτη, επινοήθηκε η καταστρατήγηση αυτής της εξαίρεσης και η εξαίρεση έγινε ο κανόνας. Και βλέπουμε την επινόηση «εθνικών λόγων» για τους οποίους πρέπει να γίνουν εκλογές. Αποκορύφωμα, αυτό που έκανε ο κύριος Τσίπρας του 2015, που διέλυσε τη Βουλή με το έτσι θέλω, για να εξασφαλίσει μια Βουλή που δεν θα του έλεγε Όχι στα Μνημόνια τα οποία ο ίδιος είχε πει ότι θα καταργήσει».

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έστειλε, επίσης, ηχηρό μήνυμα να τηρηθεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, προειδοποιώντας να μην περάσει από το μυαλό κανενός ως σενάριο η διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με πρόσχημα την Πανδημία και την προστασία της δημόσιας υγείας. Τόνισε, επίσης, ότι «υπήρξαν πολύ σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με τις εκλογές του 2019» υπενθυμίζοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας, αμέσως μετά τις εκλογές προχώρησε σε επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την Ελλάδα, μέχρι που η διαδικασία αυτή διακόπηκε πριν την ολοκλήρωσή της. «Όταν ο πολίτης πηγαίνει να ψηφίσει ασκεί ένα ιερό δημοκρατικό καθήκον, το πρώτιστο πολιτικό καθήκον και δικαίωμα και η ψήφος του πρέπει να μετράει. Του καθενός η ψήφος. Τη ψήφο σου πρέπει να τη δεις προσμετρημένη στα αποτελέσματα. Αυτό, λοιπόν, το 2019 δεν έγινε», είπε η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, κάνοντας και ειδικότερες αναφορές στις ανακολουθίες μεταξύ ανακοινωμένων αποτελεσμάτων και αποτελεσμάτων που καταγράφηκαν κατά την επανακαταμέτρηση, αλλά και στο γεγονός ότι, μέσω του ελέγχου των τηλεγραφημάτων που επίσης έκανε η Πλεύση Ελευθερίας στη συνέχεια, διαπιστώθηκε αδυναμία επιβεβαίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, αφού αγνοούνται και δεν υπάρχουν ούτε στα Πρωτοδικεία ούτε στις αρμόδιες Περιφέρειες ούτε στο Υπουργείο Εσωτερικών τα τηλεγραφήματα πλείστων δικαστικών αντιπροσώπων, που αφορούν εκατοντάδες εκλογικά τμήματα.

Μιλώντας ειδικότερα για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Δωδεκανήσου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έθεσε καταρχάς, τα εθνικά θέματα και τις συχνές προκλήσεις της γείτονος στην περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης στα περιβαλλοντικά προβλήματα και στα προβλήματα στο πεδίο του τουρισμού αλλά και της οικονομικής ζωής, κάνοντας ειδική μνεία στο μείζον ζήτημα της μετακίνησης και της επικοινωνίας των κατοίκων με την υπόλοιπη χώρα, δεδομένης τη κατάργησης της επιδότησης των εισιτηρίων. «Η ενίσχυση ειδικά των νησιών και ακόμη περισσότερο των ακριτικών νησιών αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του Κράτους, η οποία δεν υπηρετείται», υπογράμμισε. Έκανε επίσης αναφορά στα ζητήματα που προκύπτουν στον τομέα της δημόσιας Υγείας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, γιατρούς, εξοπλισμό και μέσα. «Εντυπωσιάστηκα από τις φανφάρες και τις παράτες του κυρίου Μητσοτάκη στη Χάλκη. Διότι ξέρω ότι στη Χάλκη λειτουργεί ένα κέντρο Υγείας με εθελοντή ιατρό. Και το έχω επισκεφθεί. Ξέρω ότι πράγματα τα οποία είναι βασικά και έπρεπε να είναι εγγυημένα, εξασφαλίζονται εκ των ενόντων. Θα πρέπει κάποια στιγμή οι Κυβερνήσεις να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τους τόπους και τις ιδιαίτερες πατρίδες ως ντεκόρ για τις ανακοινώσεις τους και ως σκηνικό για δημόσιες σχέσεις» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να σκύψουν πραγματικά στα προβλήματα και θα πρέπει επίσης με αυτά τα πεδία να ασχοληθούν με πραγματική έγνοια οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι δεν είναι και δεν θα έπρεπε να είναι εντεταλμένα όργανα των Κομμάτων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αυτονομηθεί και να ανεξαρτητοποιηθεί πραγματικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπηρετήσει τα πραγματικά συμφέροντα και των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της Ελληνικής κοινωνίας».


Παρακολουθήσετε ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στη Ρόδο:





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.