Το Scorpius είναι το πρώτο σύστημα που μπορεί να μπλοκάρει ταυτόχρονα τις επικοινωνίες πολλαπλών απειλών, κατάλληλο για έδαφος, αέρα και θάλασσα, λέει η εταιρεία αμυντικών συστημάτων

Times of Israel 12 November 2021
Μετάφραση: Μ.Στυλιανού
Απεικόνιση συστημάτων Σκόρπιους

Ο εταιρεία αμυντικών συστημάτων Israel Aerospace Industries παρουσίασε την Πέμπτη ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, χαρακτηρίζοντάς το ως το πρώτο που μπορεί να στοχεύσει σε πολλαπλές απειλές ταυτόχρονα και σε διαφορετικές αποστάσεις.

Το σύστημα, το οποίο ονομάστηκε Σκόρπιους, μπορεί να εξουδετερώσει τα συστήματα επικοινωνιών και ραντάρ αεροχημάτων άνευ πιλότου, πλοίων, πυραύλων και πολλά άλλα, σύμφωνα με την IAI.

Ο Σκόρπιους σαρώνει ολόκληρο τον ουρανό και μπορεί να κατευθύνει στενά στοχευμένες ακτίνες «σε οποιοδήποτε μήκος κύματος, οποιαδήποτε συχνότητα, οποιαδήποτε κατεύθυνση ενάντια σε συγκεκριμένους στόχους χωρίς να παρεμβαίνει σε κανέναν άλλο», δήλωσε ο Gideon Fustick της IAI στο Forbes. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι η επανάσταση. Είναι το μέλλον του ηλεκτρονικού πολέμου», δήλωσε ο Φουστικ.

«Η τεχνολογική ανακάλυψη του Scorpius χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή ευαισθησία του δέκτη και ισχύ μετάδοσης (ERP), που υπερβαίνει κατά πολύ εκείνες των παλαιών συστημάτων EW. Αυτό επιτρέπει στον Σκόρπιους να ανιχνεύει πολλαπλές απειλές, διαφορετικών ειδών, ταυτόχρονα, από δραματικά αυξημένες αποστάσεις και να αντιμετωπίζει κάθε απειλή με προσαρμοσμένη απόκριση», ανέφερε η IAI σε δήλωσή της.

Το νέο σύστημα Σκόρπιους μπορεί να συνδεθεί με επίγειες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, σύμφωνα με την ημικρατική κατασκευαστική εταιρεία IAI. Αξιωματούχος της IAI δήλωσε ότι οι νέες τεχνολογίες «ανατρέπουν την κλίμακα του ηλεκτρονικού πολέμου». «Το σύγχρονο πεδίο μάχης εξαρτάται από τον ηλεκτρομαγνητικό τομέα για ανίχνευση, επικοινωνίες και πλοήγηση. Η προστασία της χρήσης του ηλεκτρομαγνητικού χώρου για τις δυνάμεις μας, ενώ αρνείται τη χρήση του από τον εχθρό, έχει γίνει κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία στη μάχη και για τη διασφάλιση της ανωτερότητας των δυνάμεών μας στον τομέα», ανέφερε ο Άντι Ντούλμπεργκ, γενικός διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών της IAI, σε δήλωσή του.

Απεικόνιση συστημάτων Σκόρπιους (IAI)

«Η νέα τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από τους ταλαντούχους μηχανικούς της IAI, δίνει συμβουλές για την κλίμακα του ηλεκτρονικού πολέμου, παρέχοντας παγκοσμίως τις πρώτες πρωτοποριακές δυνατότητες για ηλεκτρονική άμυνα και διαταράσσοντας τα εχθρικά συστήματα», πρόσθεσε ο Dulberg.

Η IAI, αναπτύσσει και κατασκευάζει προηγμένα συστήματα για την ασφάλεια του αέρα, του διαστήματος, της θάλασσας, της ξηράς, του κυβερνοχώρου και της πατρίδας.

Από το 1953, η εταιρεία παρέχει τεχνολογικές λύσεις σε κυβερνητικούς και εμπορικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δορυφόρων, UAV, πυραύλων, οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, μη επανδρωμένων και ρομποτικών συστημάτων και ραντάρ. Η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες τεχνολογίας του Ισραήλ με γραφεία και κέντρα Ε&Α στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε από το κράτος, έχει υποστεί ιδιωτικοποίηση, αλλά το κράτος διατηρεί πλειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.