Τον γνώρισα από την Αλίκη. Ένα ζευγάρι ιδανικό, ανδρόγυνο, φίλοι, σύντροφοι, συνοδοιπόροι, αγαπημένοι. Τους έζησα στις καλές μέρες τους, στις δημιουργικές στιγμές τους, στις πρωτοβουλίες τους στον εθελοντισμό και στις μεγάλες πράξεις αλληλεγγύης.
Ήμουν κοντά τους και όταν ξεκίνησε η μεγάλη δοκιμασία της Αλίκης στη μάχη της με την επάρατο, μια μεγάλη μάχη που χάθηκε πριν 27 μήνες.
Ο Άκης - όπως τον έλεγε - δεν μπόρεσε να δεχθεί την απώλεια. Αισθανόταν μισός, ένοιωθε μόνος παρά την τεράστια αγάπη, τη στοργή και την φροντίδα προς τον γιο τους, τον Θοδωρή.
Τα δύο αυτά χρόνια, κάναμε άπειρες συζητήσεις στις συναντήσεις μας για τον πρωινό καφέ. Για τις περασμένες εποχές, τις αναμνήσεις μας, τους διαφορετικούς κώδικες ζωής με τους οποίους ανδρωθήκαμε και που έχουν απεμποληθεί, για τις οικοδομές που έφτιαξε - επιτυχημένος πολιτικός μηχανικός, για την σαθρή πολιτική συγκυρία, για τα βιβλία, για την αϋπνία που τον ταλαιπωρούσε αλλά κυρίως για τη μοναξιά που αισθανόταν μετά την απώλεια της αγαπημένης του Αλίκης.
Σταδιακά οι δυνάμεις τον εγκατέλειπαν αφού τον χτυπούσε αλύπητα και η καρδιακή ανεπάρκεια. Συχνές οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Μιλήσαμε πριν μερικές μέρες στο τηλέφωνο. Είχαμε χαθεί λόγω μιας δικής μου περιπέτειας υγείας που με κράτησε στο σπίτι για δέκα μέρες. Ακουγόταν αδύναμος. Τον ταλαιπωρούσαν κάποιες επιπόλαιες πληγές στα κάτω άκρα. Δώσαμε ο ένας στον άλλο κουράγιο και αλληλοϋποσχεθήκαμε σύντομα να πιούμε το επόμενο πρωινό καφεδάκι μας.

Ποτέ μην περιμένετε ότι όλα θα συμβούν όπως τα έχετε στο μυαλό και αποτελούν επιθυμίες σας.

Ο Θόδωρος μετά από κάποια επιδείνωση έκανε εισαγωγή στο ΑΧΕΠΑ και από την Τρίτη διασωληνώθηκε μετά από λοίμωξη. Ο αδύναμος οργανισμός του δεν άντεξε. Κατέληξε σήμερα στις 12 μμ.

Άκη, φίλε μου Θόδωρε, αν και μας λείπεις ήδη σκέφτομαι πως ίσως τώρα θα έχεις συναντήσει την αγαπημένη σου Αλίκη και ίσως απαλυνθεί από το πρόσωπό σου το θλιμμένο χαμόγελο των τελευταίων δύο χρόνων.

Θερμά συλλυπητήρια στον Θοδωρή, στον γιο του φίλου μου. Θοδωρή μου να είσαι γερός να θυμάσαι τον υπέροχο πατέρα σου. Οι φίλοι του πατέρα σου και δικοί σου.

Η εξόδιος ακολουθία του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΚΑ θα γίνει αύριο Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου στις 10.00 πμ από τον Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, στους Νέους Επιβάτες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.