Ας μας συγχωρήσει ο φίλος Δημήτρης αλλά είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι είχε συνταχθεί πλήρως, από την εκλογή του ήδη στο δημοτικό συμβούλιο, με την διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού.
Φυσικά αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η ασθενής δύναμη της διοίκησης - μετά από επιτυχείς κι έξυπνους "χειρισμούς" του Γιώργου Τσαμασλή - ενισχύθηκε με τις αποχωρήσεις κι ανεξαρτητοποιήσεις τριών συμβούλων της αντίπαλης παράταξης του Γιάννη Μαυρομάτη. Φυσικά και οι τρεις "ανεξάρτητοι" είναι σταθερά συνεργαζόμενοι και φυσικά ενταγμένοι στην παράταξη Τσαμασλή. Και οι τρεις τους ευνοήθηκαν καταλαμβάνοντας οφίκια. Άλλος ενώ επί 4 χρόνια επί Μαυρομάτη ήταν μόνιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια αμειβόμενος εξασφάλισε θέση αντιπροέδρου στη νέα διοίκηση, άλλος διορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλους και ο φίλος Αντώνης Ζαβέρκος ηγείται με επιτυχία - κοινώς ομολογουμένο - του Διαδημοτικού Συνδέσμου Προστασία Αδέσποτων Ζώων (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) με την στήριξη των δημοτικών συμβουλίων Θερμαϊκού, Θέρμης και Καλαμαριάς.

Στο πλαίσιο της ένταξης εξωπαραταξιακών προσωπικοτήτων στην δημοτική ομάδα Τσαμασλή δεδομένη θεωρείτο και η στάση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης "Το Μέλλον .... τώρα", Δημήτρη Καπλάνη λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις σε ψηφοφορίες όπως και τις δημοσιευμένες απόψεις του σε διάφορα ζητήματα.
Φαίνεται όμως πως κάτι έχει αλλάξει τελευταία αν κρίνουμε από την πρόσφατη ανάρτησή του με την οποία επανακαθορίζει τη στάση του απέναντι στην διοίκηση, ασκώντας μια έντονη κριτική για πλείστα όσα ζητήματα, με αφορμή τον απολογισμό πεπραγμένων στον Δήμο Θερμαϊκού.
Διαπιστώστε κι εσείς, την μεταβολή διαβάζοντας την ανάρτηση:

Έγινε πρόσφατα η Λογοδοσία 2022 από τον δήμαρχο για τα πεπραγμένα της προηγουμένης περιόδου.
Προκειμένου να αναδείξουμε τις αδυναμίες για να διορθωθούν καταθέσαμε τις παρατηρήσεις μας .
(Η έκθεση του συνηγόρου του πολίτη έπρεπε να δοθεί πολύ νωρίτερα.)
Τελικά μάλλον μπερδεύτηκα . Η ομιλία του δημάρχου ήταν απολογισμός η προεκλογική υποσχεσιολογία!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΕΤΡΗΣΑΤΕ ΤΑ ΘΑ κ δήμαρχε!!!!!!!!!
Ο νομοθέτης πολύ σωστά εισηγείται την λογοδοσία του δημάρχου.
Είναι δηλαδή, του δημάρχου, η αποκλειστική ευθύνη των πεπραγμένων του δήμου.
Συμπληρώσαμε κ δήμαρχε δυο χρόνια θητείας στο Δ,Σ,.
Στο διάστημα αυτό εμείς ως παράταξη σταθήκαμε πλάι σας προσφέροντας την στήριξη μας σε ότι ζητήσατε, σε υψηλό βαθμό .
Δεν σας δημιουργήσαμε σκόπιμα προβλήματα ,δεν σας βάζαμε δηλ εμπόδια. Δεν χαρήκαμε ούτε πανηγυρίσαμε όταν απορριφθεί η πρόταση σας για την ενίσχυση των νέων ζευγαριών .
Ήρθε ωστόσο η ώρα να σταθούμε κριτικά απέναντί σας σε ότι αφορά τα αποτελέσματα χρήσης των δυο ετών που είστε διοίκηση .
Ο κόσμος του δήμου μας στήριξε σ εσάς τις ελπίδες του , απογοητευμένοι από την προηγούμενη διοίκηση η οποία δεν ήταν σε θέση να προβεί ούτε στην συλλογή των απορριμμάτων από τους κάδους .
Δεν θα μπούμε σε αναλυτική επιμέρους κριτική, αλλά θα κάνουμε αναφορά στα κυριότερα και κυρίως στην καθημερινότητα των κάτοικων μας.
 
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 
Θεωρούμαι αστείο σήμερα που μπορεί ο δήμος, πέραν των δικών του δυνατοτήτων ,να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα γενικά, κάνοντας μια σύμβαση όπως αυτός νομίζει και να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα για έναν καθαρό δήμο και να μην υπάρχουν σκουπίδια πουθενά , ούτε τις αργίες .
Είναι αλήθεια ότι είμαστε κατά τι καλλίτερα στην αποκομιδή αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και στα απορρίμματα και στα ογκώδη αλλά και στο πράσινο .
Σε ότι αφορά την καθαριότητα και όχι απλά την αποκομιδή, είμαστε ακόμα σε νηπιακή μορφή . Είδα μερικές φορές το μεγάλο το σάρωθρο να κάνει βόλτες αλλά όπως σας είχα επισημάνει δεν είναι αποδοτικό, δυστυχώς είναι η καθαριότητα ένα μεγάλο κεφάλαιο και δεν το έχετε αγγίξει ακόμη , ούτε με την σύμβαση ούτε με εξοπλισμό.
ΥΔΡΕΥΣΗ . 
Είμαστε δέκτες καθημερινών παραπόνων και πάρα το ότι γίνονται προσπάθειες και δεν μένουμε από νερό δεν έχουμε ακόμη τα απαραίτητα αποτελέσματα της οργάνωσης που θα έπρεπε να έχουμε .
ΦΩΤΙΣΜΟΣ 
Παρ όλα όσα συνέβησαν με τα LED έμειναν προβλήματα και δεν έχετε προσθέσει ούτε μια λάμπα, ενώ υπάρχουν δρόμοι που καίνε οι λάμπες συνεχώς. 
ΟΔΟΠΟΙΙΑ 
Μετά το πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης της προηγούμενης διοίκησης που υλοποιήσατε, δυστυχώς δεν προχωρήσατε περαιτέρω. 
ΕΡΓΑ 
Στον τομέα των έργων δυο χρόνια τώρα ελάχιστα υλοποιήσατε από τις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης και δεν προσθέσατε κανένα δικό σας έργο. Στο περίφημο ΧΩΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ δεν πέτυχατε την επέκταση του ώστε να συμπεριληφθούν σ αυτό η Μηχανιώνα και η Επανομή και περιμένετε τις δράσεις της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως θεατές .
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου σταμάτησε τελικά στο Αγγελοχωρι, όμως και ο δρόμος θεσ/νικης Μηχανιωνας αλλά και οι κόμβοι παραμένουν όνειρο .
Τα προβλήματα του δρόμου Μηδέν- Επανομή το ξεχάσατε??????????????
Σε τομείς όπως η οργάνωση της καλής λειτουργείας του δήμου ,η κοινωνική πολιτική , η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ,ο πολιτισμός η παιδεία, ο αθλητισμός ( ένα σκάμμα δεν υπάρχει ), οι παιδικές χαρές , είμαστε κάτω από την βάση.
Στο μόνο που φαίνεται οτι πάμε καλά είναι τα αδέσποτα, χάρις στον ΣΥΠΠΑΖΑΘ.
Κ ΔΗΜΑΡΧΕ
Όλα αυτά οφείλονται στην δική σας μειωμένη απόδοση διαχείρισης και διοίκησης και όχι στην πανδημία .
Τα λίγα, μικρά και ασήμαντα βήματα που έγιναν είναι ανάξια λόγου και εφησυχασμού.
Όσοι έχουμε εμπειρία αυτοδιοικητική ξέρουμε ότι όταν ο λαός αποφασίζει αλλαγή ,ελπίζει να μείνει ικανοποιημένος από την νέα διοίκηση, πρέπει ωστόσο να βίωση, να νοιώσει την αλλαγή, διότι οι προεκλογικές υποσχέσεις προκαλούν, αλλά αυτό που τον ικανοποιεί είναι οι δράσεις . Για να προκύψουν όμως οι δράσεις πρέπει ο πρώτος, ο δήμαρχος δλδ να είναι η ατμομηχανή, να είναι αυτός που θα εμπνεύσει και θα οργανώσει τους συνεργάτες του, οι οποίοι με την σειρά τους θα εμπνεύσουν και θα οργανώσουν το προσωπικό του δήμου ώστε να προκύψουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Τον αυτόματο πιλότο που έχετε επιλέξει δεν οδηγεί στον προορισμό μας, αλλά στα βράχια.
Έχετε μπροστά σας άλλα δυο χρόνια, μπορείτε και πρέπει ,αν έχετε την ικανότητα, να αλλάξετε την ροή των πραγμάτων και να γίνετε παραγωγικός . Διαφορετικά τίποτα δεν θα αλλάξει στον δήμο και οι εκλογές που έρχονται θα είναι για σας το Βατερλό σας .
Δεν θα διστάσει ο λαός του δήμου μας να σας στείλει κι εσάς μετά από μια τετραετία στην αντιπολίτευση όπως έκανε και με την προηγούμενη διοίκηση αν και δεν είναι σύνηθες .
Εμείς ως παράταξη δεν θα είμαστε πλέον ανεκτικοί, αλλά θα σταθούμε αυστηροί απέναντι σας επιβραβεύοντας πάντοτε κάθε καλό για τον τόπο μας όπως το έχουμε αλώστε αποδείξει.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.