Zero Hedge, 1-2-22

Η μαζική ανταπόκριση στην «Αυτοκινητοπομπή της Ελευθερίας» των Καναδών φορτηγατζήδων αυτό το Σαββατοκύριακο - και, το πιο σημαντικό,η έντρομη αντίδραση του πρωθυπουργού, πριν βρεθεί θετικός στον COVID λίγες εβδομάδες μετά τη λήψη του αναμνηστικού εμβολίου του - ήταν αρκετά για να κάνει την επαρχιακή κυβέρνηση στο Κεμπέκ να επανεξετάσει τα σχέδιά της να φορολογήσει κάθε ενήλικα που αρνείται το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδια για τον "φόρο υγείας" έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με τον Φρανσουά Λεγκώ, πρωθυπουργό της γαλλόφωνης επαρχίας, ο οποίος έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίτερα την Τρίτη. Ακόμη και ο Legault αναγνώρισε ότι ο προγραμματισμένος φόρος είχε «διαιρέσει βαθιά τους πολίτες του Κεμπέκ».

"Αυτή τη στιγμή πρέπει να χτίσουμε γέφυρες", πρόσθεσε. "Για να οδηγήσουμε το Κεμπέκ σε ένα ήρεμο κοινωνικό κλίμα, ανακοινώνω ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εισαγάγει αυτό το νομοσχέδιο για τη συμβολή στην υγεία".

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Legault είχε ανακοινώσει σχέδια για τη φορολόγηση των κατοίκων που δεν είχαν ακόμη λάβει το εμβόλιο COVID, επικαλούμενος ένα "βάρος" που έβαζαν στα δίκτυα υγειονομικής περίθαλψης της επαρχίας.

"Όσοι αρνούνται να λάβουν την πρώτη δόση τις προσεχείς εβδομάδες θα πρέπει να πληρώσουν μια νέα εισφορά υγείας", δήλωσε τότε ο Legault. "Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά μπορούμε να το ξεπεράσουμε μαζί. Πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας σε δύο πράγματα: Να πάρουμε την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη δόση εμβολίου και να μειώσουμε τις επαφές μας, ειδικά με τους ηλικιωμένους».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Κεμπέκ αντιμετώπισε επίπεδα καταπίεσης και καταπάτησης της προσωπικής ελευθερίας που είναι ασύγκριτα με άλλων χωρών οπουδήποτε εκτός Κίνας( ;;; …)

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας του Κεμπέκ απαίτησε "όποιος δεν έχει διαβατήριο εμβολιασμού πρέπει να συνοδεύεται ανά πάσα στιγμή από υπάλληλο του καταστήματος και δεν μπορεί να αγοράσει προϊόντα εκτός από αυτά που σχετίζονται με τη φαρμακευτική περίθαλψη που λαμβάνει".

Αν και οι ειδήσεις των υπηρεσιακών ΜΜΕ δεν τις ανέφεραν παρά υποβαθμισμέα να περιθωριακά, είναι σαφές ότι η λαϊκή ανταπόκριση στους Καναδούς φορτηγατζήδες, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια "συγκέντρωση ελευθερίας" στην Οτάβα το Σαββατοκύριακο, πιθανότατα συνέβαλε στην απόφαση του κυβερνήτη.

Φυσικά, οι δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Καναδών θέλει να αρθούν όλοι οι περιορισμοί COVID, όπως ανέφεραν οι Epoch Times.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί μονάδες της RCMP για να συλλάβουν φορτηγατζήδες που εμποδίζουν τα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά στην Αλμπέρτα, σύμφωνα με το CBC. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία κινείται έτοιμη να προβεί σε συλλήψεις και να κατασχέσει εξοπλισμό.

Ενημέρωση (1600ET): Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βασιλική Καναδική ΄Εφιππη Αστυνομία RCMP ξεκίνησε με "μέτρα επιβολής», Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες τοπικές εταιρείες ρυμούλκησης αρνήθηκαν την παροχή υπηρεσιών.

Η ανακοίνωση της Δευτέρας σηματοδότησε τη δεύτερη φορά που η κυβέρνηση του Κεμπέκ υποχώρησε από τα μέτρα δημόσιας υγείας που απέβλεπαν να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Επίσης, διέκοψε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το προηγούμενο έτος φοβούμενη ότι θα οδηγήσει χιλιάδες νοσηλευτές να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, επιδεινώνοντας την ήδη σοβαρή έλλειψη εργαζομένων στον τομέα.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.