Την αντίθεσή του με την φιάσκο συνάντηση αγροτοπατέρων με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης διατρανώνει σε ανακοίνωσή του ο  Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης και δηλώνει όπως δεν καλύπτεται από τις συνήθεις ανούσιες υποσχέσεις.
Δηλώνει πως οι αγώνες πλέον βρίσκονται ΜΠΡΟΣΤΑ και καλεί τους αγρότες σε συσπείρωση γύρω  από τον Σύλλογο ώστε ο αγώνας να γίνει πραγματικά νικηφόρος.
Η πλήρης ανακοίνωση:

Από τις 24 Γενάρη έως και τις 13 Φλεβάρη σε όλα σχεδόν τα χωριά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και με μαζική συμμετοχή συναδέλφων έγιναν επανειλημμένες συσκέψεις για το πως πρέπει να αντιδράσουμε μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σε αυτές τις συσκέψεις αποφασίσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κινητοποιηθούμε για να πιέσουμε να γίνει ΕΝΑ ραντεβού με αντιπροσώπους από ΟΛΗ τη Χώρα και ένα Κυβερνητικό κλιμάκιο. Μαζέψαμε τα τρακτέρ στις πλατείες και δώσαμε ραντεβού να βρεθούμε από όλα τα χωριά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής στην αερογέφυρα της Θέρμης, ως σημείο συνάντησης.

Αφού αντιμετωπίσαμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας, που ήρθε από την προηγούμενη μέρα με κλούβες και περιπολικά μέσα σχεδόν στις αυλές των σπιτιών μας και σε όλη τη διαδρομή έκλεινε τους δρόμους, προσπαθώντας να μας τρομοκρατήσει, φτάσαμε όλοι στην αερογέφυρα της Θέρμης. Εκεί δημιουργήθηκε συντονιστικό και αποφασίστηκε από όλους να έρθει σε επικοινωνία με τη διοίκηση της αστυνομίας προκειμένου να κατευθυνθούμε με τα τρακτέρ στο ΥΜΑΘ, χωρίς να διαταραχθεί η συγκοινωνία. Στόχος της δράσης αυτής ήταν πρώτον, να γνωστοποιήσουμε σε όλους τα προβλήματά μας – που είναι κοινά με όλου του λαού και δεύτερον να πιεστεί η Κυβέρνηση να δεχτεί το ραντεβού με εκπροσώπους αγροτών από όλη τη χώρα.

Για άλλη μια φορά όμως η Κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από τις αστυνομικές κλούβες προσπαθώντας να αποφύγει της ευθύνες της. Απέναντί της βρήκε δεκάδες συναδέλφους που αγωνιούν για το μέλλον της δουλειάς τους και των οικογενειών τους. Που ξεπέρασαν την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και τα ψευτοδιλήμματα, συμμετείχαν μαζικά στις συσκέψεις και βγήκαν με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και στους δρόμους. Δεν έλειψαν όμως και οι γνωστοί αγροτοπατέρες της περιοχής που σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και κάτω από την πίεση μαϊντανών αγροτοσυνδικαλιστών, τορπίλισαν τις συλλογικές αποφάσεις των συσκέψεων. Έτρεξαν σε ένα, εντελώς ανούσιο για τα προβλήματα του κλάδου, ραντεβού με τον ΥπΑΑΤ, πήραν τις υποσχέσεις του υπουργού παραμάσχαλα και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης δηλώνει ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ εκπροσωπείται από κανέναν από όσους βρέθηκαν σε αυτό το ραντεβού φιάσκο. Πάγια θέση μας είναι ότι δεν μπορεί παρά να υπάρχει ένα ενωμένο σε πανελλαδική βάση οργανωμένο αγροτικό κίνημα που θα διεκδικεί και θα κερδίζει λύσεις στα κοινά προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών της χώρας. Οι συλλογικές αποφάσεις και ο συνεχείς αγώνας για τα δίκαια αιτήματά μας είναι ο μόνος δρόμος.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και με την πίεση του αγώνα, απέναντι στους εκπροσώπους των συναδέλφων από όλα τα μπλόκα της χώρας, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα συνεχιστεί η μείωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα για το διάστημα Απριλίου - Οκτωβρίου 2022. Εκδόθηκαν νέα μειωμένα τιμολόγια λογαριασμών από τη ΔΕΗ για την περίοδο Αυγούστου - Δεκεμβρίου 2021. Δόθηκαν επιπλέον χρήματα για τη στήριξη των κτηνοτρόφων.

Πρέπει να γίνει όμως ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματά μας. Οι συνθήκες μέσα στις οποίες προσπαθούμε να συνεχίσουμε την παραγωγή είναι πολύ δύσκολες, τα περιθώρια μέσα στα οποία καλούμαστε να επιβιώσουμε συνεχώς στενεύουν.

Η στάση όλων μας έδειξε ότι ο αγώνας από δω και πέρα πρέπει να είναι συνεχής και με πολλές διαφορετικές μορφές. Ένας αγώνας επιβίωσης που με το δυνάμωμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου μπορεί να είναι νικηφόρος.

Καλούμε όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους να κάνουν δική τους υπόθεση τη μαζικοποίηση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

anatoliki.thess@gmail.com 6996998880 - 6973748525 fb: ΑΣ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.