Η Αυστρία ανέστειλε το καθεστώς που καθιστά υποχρεωτικό το εμβόλιο για τον COVID-19 καθώς δεν είναι «ανάλογο» δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, αποφάσισε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Η απόφαση βασίστηκε σε έκθεση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά την εισαγωγή της αμφιλεγόμενης απόφασης.

Ωστόσο, η έκθεση προειδοποίησε επίσης για τη σημαντική αύξηση των λοιμώξεων που αναμένεται το φθινόπωρο, καθώς η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια θα αρχίσει να μειώνεται, γεγονός που θα απαιτούσε την προώθηση μιας άλλης αναμνηστικής δόσης στα τέλη του καλοκαιριού.

Χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, θα μπορούσαν να προκύψουν δραστικά μέτρα μέχρι και lockdown, αναφέρει η έκθεση, όπως αναφέρει ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ORF.

Είναι «πολύ πιθανό» ότι μόνο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε εύλογα να διασφαλίσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό όσων έχουν χάσει την ανοσία τους θα κάνουν την αναμνηστική δόση εγκαίρως, εξήγησε.

Ο νέος υπουργός Υγείας της Αυστρίας Johannes Rauch δήλωσε ότι θα επανεκτιμήσει την κατάσταση σε τρεις μήνες, όταν πρόκειται να δημοσιευτεί η επόμενη έκθεση εμπειρογνωμόνων.

Καθώς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αναστέλλεται, ο υπουργός προτρέπει τον κόσμο να «κάνει το εμβόλιο», τονίζοντας ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή και ότι κανείς δεν είναι σίγουρος για το πώς θα συνεχίσει να παίζει ο ιός.

Ταυτόχρονα, οι αριθμοί των μολύνσεων φτάνουν επί του παρόντος σε ιστορικά υψηλά.

Την Τετάρτη, η Αυστρία κατέγραψε σχεδόν 50.000 νέες μολύνσεις COVID-19 καθώς η χώρα ανοίγει ξανά και τα νοσοκομειακά κρεβάτια στα νοσοκομεία της Βιέννης γεμίζουν και πάλι με ασθενείς με COVID-19.


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.