«Fake news» χαρακτήρισε η Ρωσία τις καταγγελίες της Ουκρανίας, ότι ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε ένα νοσοκομείο Παίδων και Μαιευτήριο στη Μαριούπολη, παρά το γεγονός ότι από χθες κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν εγκυμονούσες και μανάδες με παιδιά στην αγκαλιά τους να απομακρύνονται κλαίγοντας από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένκσι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διεξάγει γενοκτονία, αφού Ουκρανοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε το νοσοκομείο παίδων την Τετάρτη.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, μετά τον βομβαρδισμό, φαίνεται μια έγκυος γυναίκα να απομακρύνεται από το κατεστραμμένο κτίριο σε φορείο, μια μάνα κλαίει σφίγγοντας στην αγκαλιά το παιδί της και γιατροί δέχονται τις πρώτες βοήθειες.


Ωστόσο, η Ρωσία δηλώνει ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Παίδων είναι «ψευδής είδηση», εξηγώντας πως επρόκειτο για μια πρώην μαιευτική κλινική η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό.

«Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις», ανέφερε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Πολιάνσκι επεσήμανε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση από τον οποίο οι Ουκρανοί έριχναν πυρά.

Μάλιστα, βίντεο που κυκλοφόρησε από τη Ρωσία δείχνει άνδρες, του τάγματος Αζόφ όπως ισχυρίζεται, να «κρύβονται» στην ταράτσα του νοσοκομείου, χωρίς αυτό να αποδεικνύει ότι μέσα στο νοσοκομείο δεν υπήρχαν μανάδες και μικρά παιδιά.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.