Ένα όνειρο δεκαετιών για την Αγία Τριάδα, η ανάπλαση της παραλιακής της ζώνης, έργο το οποίο θα άλλαζε ριζικά την εικόνα της βοηθώντας την περιοχή, τόσο στην καθημερινότητά της, όσο και σε τουριστικό επίπεδο, τελικά δεν έμελλε να πραγματοποιηθεί.

Με πόνο ψυχής ενημερώνουμε τους συνδημότες μας πως το εμβληματικό αυτό έργο ΧΑΘΗΚΕ.

Μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΚΑΦΑ για μια ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ της νυν διοίκησης Τσαμασλή, ο οποίος φέρει προσωπική ευθύνη για την τραγική κατάληξη αυτής της υπόθεσης, γυρνώντας τον τόπο 100 χρόνια πίσω!

Τι κι αν όλοι είχαμε πιστέψει πριν από λίγο καιρό, πως το έργο, παρά τις παλινωδίες και την εξαιρετικά μεγάλη χρονική καθυστέρηση, έμπαινε στις «ράγες» της υλοποίησής του, κάτι που μας είχε χαροποιήσει ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για μια παρέμβαση για την οποία σχεδιάσαμε και δουλέψαμε πάρα πολύ, τόσο ως παράταξη, όσο και ως δημοτική αρχή!

Είναι μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2017, όταν στις 17 Μαΐου εκείνου του έτους, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση ύψους 2.416.577,97€! (Δες έγγραφο)

Μια πολύ μικρή έκταση ιδιοκτησίας της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου από την συνολική των 850 μέτρων (από το «Άκτιο» έως τα βράχια), η οποία δεν επέτρεπε τις εργασίες σε αυτή την περιοχή, μέσω της ΕΤΑΔ ΑΕ βρέθηκε η «χρυσή τομή» και με ένα ετήσιο ενοίκιο της τάξεως των 21.000€ (για 10+5 χρόνια) η έκταση πέρασε στην δικαιοδοσία του Δήμου Θερμαϊκού, ο οποίος μπορούσε πια να ολοκληρώσει την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.(Αυτό για να γίνει χρειάστηκαν 2,5 χρόνια από την διοίκηση Τσαμασλή που λειτούργησε άλλη μία φορά χωρίς γρήγορα αντανακλαστικά).

Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε! Τα γεγονότα οδήγησαν στην απώλεια του έργου, εξέλιξη για την οποία πρέπει να απολογηθεί η διοίκηση και να αποδοθούν ευθύνες. Γιατί θα αναζητηθούν οι ευθύνες.

Ο Δήμος Θερμαϊκού, ο τόπος που αγαπάμε, τα τελευταία 2,5 χρόνια κάνει συνεχώς βήματα πίσω. Όταν γειτονικοί μας Δήμοι διεκδικούν και υλοποιούν έργα που δεν έχουν, εμείς χάνουμε μέσα από τα χέρια μας έργα τα οποία ήδη έχουμε προγραμματισμένα και χρηματοδοτημένα!

Εκτός από ανικανότητα και άγνοια ίσως να εξηγείται κι αλλιώς: ο κ. Τσαμασλής «τηρεί» και πιστεύει όσα λέει. Περιοχές και πολίτες που δεν τον ψηφίζουν, όπως δήλωσε πρόσφατα στην Αγία Τριάδα, δεν τον ενδιαφέρουν. Κι ο λόγος του, όπως αποδεικνύεται, είναι… συμβόλαιο!











Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.