Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ουκρανία / Facebook

Ρ.Τ. 14-4-22
Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Οι μαχητές του Αζόφ είναι νεοναζί και η Οτάβα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό, δήλωσε ο Efraim Zuroff του Κέντρου Simon Wiesenthal σε καναδικά ΜΜΕ

Ο διευθυντής του Κέντρου (δίωξης των ναζιστών) Simon Wiesenthal στο Ισραήλ καταδίκασε καναδικά στρατεύματα για εκπαίδευση νεοναζί μαχητών στην Ουκρανία, λέγοντας ότι ήταν ευθύνη της Οτάβα να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβούν τέτοια πράγματα. Ο καναδικός στρατός, ωστόσο, αρνήθηκε οποιαδήποτε υποχρέωση να ελέγχουν τους εκπαιδευόμενους.

«Η καναδική κυβέρνηση δεν έκανε τη δέουσα επιμέλεια», δήλωσε ο Εφραίμ Ζούροφ στον Πολίτη της Οτάβα την Τετάρτη. «Είναι ευθύνη του καναδικού υπουργείου Άμυνας να γνωρίζει ακριβώς ποιον εκπαιδεύει.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν νεοναζί σε διάφορες μορφές στην Ουκρανία, είτε βρίσκονται στο σύνταγμα των Αζόφ είτε σε άλλες οργανώσεις», πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του έγιναν μετά από πληροφορία του Radio Canada τη Δευτέρα ότι, τον Νοέμβριο του 2020, καναδικά στρατεύματα φωτογραφήθηκαν να εκπαιδεύουν μέλη του συντάγματος "Αζόφ" καθώς και έναν στρατιώτη που φέρει τα διακριτικά της μεραρχίας των SS "Galizien", μιας ουκρανικής μονάδας που πολέμησε για τους Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο καναδικός στρατός αναγνώρισε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών, ανέφερε ο πολίτης της Οτάβα. Ωστόσο, οι Καναδικές Δυνάμεις (CAF) αρνήθηκαν ότι είχαν την υποχρέωση να εθεάντε τους στρατιώτες που εκπαίδευε.

Η Ουκρανία είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του προσωπικού της, δήλωσε η πλοίαρχος Βερόνικα Σαμπούριν στην εφημερίδα. Όλα τα καναδικά στρατιωτικά μέλη που εκπαιδεύουν τα ουκρανικά στρατεύματα ενημερώθηκαν για το πώς να αναγνωρίσουν τα διακριτικά «που σχετίζονται με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό», και αν υποψιαστούν τέτοιους δεσμούς ή «ρατσιστικές απόψεις» οι εκπαιδευόμενοι θα απομακρυνθούν. Ωστόσο, «Δεν υπάρχει βάρος απόδειξης στην CAF για να το αποδείξει αυτό πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία».

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό υποστηρίζει σθεναρά την Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στη γειτονική χώρα σε αποστολή «αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστοποίησης της κυβέρνησης στο Κίεβο. Οι κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης σε όλη τη Δύση έχουν αρχίσει από τότε να επιμένουν ότι οι ισχυρισμοί για τον "Αζόφ" και άλλες μονάδες του ουκρανικού στρατού που έχουν ναζιστικές συμπάθειες ήταν «ρωσική παραπληροφόρηση»

«Δεν είναι ρωσική προπαγάνδα, μακριά από αυτό» δήλωσε ο Ζούροφ στον Πολίτη. «υτοί οι άνθρωποι είναι νεοναζί. Υπάρχει ένα στοιχείο της ακροδεξιάς στην Ουκρανία και είναι παράλογο να το αγνοήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καναδάς έχει δαπανήσει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια (794 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την εκπαίδευση ουκρανικών στρατευμάτων από το πραξικόπημα του 2014, στο οποίο εθνικιστές που υποστηρίζονται από τη Δύση ανέτρεψαν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Οι νεοναζί μαχητές ήταν επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος και το Τάγμα Αζόφ χρησιμοποιήθηκε για να καταστείλει κάθε διααφωνία στη συνέχεια. Σύμφωνα με τον Πολίτη, η Κοινή Τακτική Δύναμη Ουκρανίας του Καναδά συνέταξε στην πραγματικότητα μια ενημέρωση το 2017 σημειώνοντας ότι «πολλά μέλη των ταγμάτων Αζόφ έχουν περιγραφεί ως Ναζί».
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.