ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ.

Όπως αναφέρει:

Τα λόγια πολλά, τα έργα στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ για την διοίκηση του Δήμου μας τα τελευταία 2,5 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της απραξίας, μην έχοντας δρομολογήσει ΚΑΝΕΝΑ έργο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», την ώρα που διπλανοί μας Δήμοι, όπως της Θέρμης και της Πυλαίας-Χορτιάτη, ήδη ολοκληρώνουν δεκάδες έργα.

Η πρόσφατη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κου Πέτσα και οι ανακοινώσεις ύψους 18.000.000€ (χρήματα που δικαιούται κάθε δήμος που ο πληθυσμός του κυμαίνεται από 50.000 - 100.000 κατοίκους), δεν εδράζονται πουθενά, αποτελώντας επί της ουσίας «κενό γράμμα», καθώς ακόμη εκκρεμούν έργα από το «Φιλόδημος 2» ( π.χ δρόμος Αγγελοχωρίου, αποχέτευση Μεσημερίου), χωρίς την δημοπράτηση αυτών, δεν υπάρχει η δυνατότητα του επόμενου βήματος.

Και πώς να γίνει, άραγε, το επόμενο βήμα, όταν σκάνε «συνεχώς βόμβες» γύρω από το έργο της αποχέτευσης του Μεσημερίου, έργο το οποίο εξασφαλίσαμε την έγκριση της μελέτης και των περιβαλλοντικών όρων του καθώς και το σύνολο της χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2, ο διαγωνισμός του οποίου ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ (Δες έγγραφο).

Είναι δυνατόν; Ποιον κοροϊδεύετε επιτέλους;

Ήδη, έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων, καθώς εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα αξιοπιστίας της διαδικασίας .

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών είναι στα «κάγκελα»,(Δες έγγραφο) κάνοντας λόγο για ΔΙΑΤΡΗΤΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ στους όρους διακήρυξης του έργου προϋπολογισμού 6.030.000: Δηλαδή τι λέει «…περιορίζει δυσανάλογα και απρόσφορα τη δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό εργοληπτικών επιχειρήσεων. Περιορίζει έτι περαιτέρω τον ανταγωνισμό, καθιστώντας διάτρητη την διαγωνιστική διαδικασία αφού οι συμμετοχές θα καθορίζονται αποκλειστικά από συγκεκριμένους προμηθευτές! Κατόπιν αυτών, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και ζητούμε την ακύρωση του εν θέματι διαγωνισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως αντιλαμβάνεστε αγαπητοί συνδημότες εδώ, πια, δεν μιλάμε απλά για ένα θέμα που θίγει την αξιοπιστία της παρούσας διοίκησης, αλλά μιλούμε για ένα θέμα που ακουμπά την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, αλλά και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του δημοσίου χρήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και παρακολουθούμε την υπόθεση η απώλεια της οποίας θα είναι ένα ακόμα χτύπημα στον Δήμο μας από την απελπισμένη διοίκηση λόγω της ανεπάρκειας της.










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.