Ένα "ύποπτο" βίντεο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο σχετικά με το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια στο ΑΠΘ. Δύο συλλήψεις ανακοίνωσε η αστυνομία, για προβοκάτσια μιλούν οι φοιτητές.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ διαδηλωτών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο χώρο του ΑΠΘ και της αστυνομίας.

Κατά τα επεισόδια καταγράφηκε βίαιη προσαγωγή νεαρού, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Η διαμαρτυρία φοιτητών ξεκίνησε μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και τα πνεύματα οξύνθηκαν. Η παρουσία ΜΑΤ στο χώρο του Πανεπιστημίου και ανδρών της Ασφάλειας στο χώρο κατασκευής της βιβλιοθήκης πυροδότησε νέες εντάσεις, με τις δύο πλευρές να συγκρούονται μπροστά από τη ΣΘΕ.

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η αρχή της έντασης έξω από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Όπως θα δείτε, όλα ξεκινούν όταν ένας άνδρας προκαλεί τα ΜΑΤ, και δείχνει σαν να προσπαθεί να αποσπάσει εξοπλισμό ενός ενστόλου. Μέσα στις γενικευμένες αντεγκλήσεις, ξεκινά η έφοδος της αστυνομίας, με την πλευρά των διαδηλωτών να κάνει λόγο για άγρια και αναίτια καταστολή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το οποίο μετέδωσε τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ο εν λόγω 48χρονος συνελήφθη.

"Πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιτέθηκε φραστικά προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, και στη συνέχεια επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον αστυνομικού, ο οποίος αντέδρασε και τον απώθησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση", ανακοινώθηκε σχετικά.

Παρόλα αυτά, τα παρακάτω βιντεοληπτικά ντοκουμέντα, μάλλον δεν επιβεβαιώνουν σύλληψη ή προσαγωγή, προκαλώντας εύλογες απορίες για την ταυτότητα του άνδρα.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του παρακάτω βίντεο, φαίνεται ο ίδιος άνδρας να μιλάει στο τηλέφωνο, έχοντας τη πλάτη του προς την αστυνομία που επιχειρεί με χημικά και κρότου - λάμψης.

Τα πλάνα μεταδόθηκαν και από το 902.gr.

Επίσης, στα παρακάτω πλάνα, καταγράφεται πάλι να φεύγει μαζί με άλλους αστυνομικούς από τον χώρο, χωρίς οι εικόνες να αιτιολογούν μια πιθανή προσαγωγή του.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν άγρια και αναίτια επίθεση από τους αστυνομικούς και καταγγέλλουν προβοκάτσια αφού κάνεις, όπως υποστηρίζουν, δε γνωρίζει τον άνδρα από τον οποίο ξεκίνησε το επεισόδιο.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί η σύλληψη 24χρονου, ο οποίος είχε προσαχθεί κατά την διάρκεια των πρώτων επεισοδίων έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης επισημαίνεται για την ακρίβεια, ότι "μεσημβρινές ώρες σήμερα (10-05-2022) και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη αστυνομικά μέτρα για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα".

"Προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση των ενδεδειγμένων μέσων και τεχνικών. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης", καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.