Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν Ουκρανούς σε πρώην ναζιστική βάση της Βέρμαχτ

Η Ουάσιγκτον παρείχε στο Κίεβο πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματικών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Reseau International, 5-5-22
Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Οι ΗΠΑ βοήθησαν τις δυνάμεις του Κιέβου να σκοτώνουν Ρώσους στρατηγούς, δίνοντας πληροφορίες για το σημείο παρουσίας τους εντός της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times την Πέμπτη, επικαλούμενο ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσινγκτον παρείχε στο Κίεβο πληροφορίες για το κινητό στρατιωτικό αρχηγείο της Ρωσίας, το οποίο λέγεται ότι μετεγκαθίσταται συχνά στη ζώνη συγκρούσεων. Στη συνέχεια, το Κίεβο συνδύασε αυτά τα δεδομένα με τις δικές του πληροφορίες για να πραγματοποιήσει επιθέσεις πυροβολικού ή άλλες επιθέσεις που οδήγησαν στο θάνατο διοικητών αξιωματικών, ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, αρνήθηκαν να διευκρινίσουν πόσοι Ρώσοι στρατηγοί σκοτώθηκαν ακριβώς με τη βοήθεια της Αμερικής. Επίσης, δεν αποκάλυψαν τις μεθόδους που χρησιμοποίησε η Ουάσιγκτον για να αποκτήσει δεδομένα για το ρωσικό αρχηγείο διοίκησης, λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να εμποδίσουν την περαιτέρω συλλογή πληροφοριών.

Οι NYT επεσήμαναν ότι καθ' όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, οι αμερικανικές υπηρεσίες βασίστηκαν σε διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων διαβαθμισμένων και εμπορικών δορυφόρων, για να εντοπίσουν την κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Η αναφερόμενη βοήθεια στη στόχευση των στρατηγών ήταν μέρος απόρρητης προσπάθειας της κυβέρνησης Μπάιντεν να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία, ανέφεραν οι πηγές.

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αντριέν Ουότσον απέρριψε την έκθεση, επιμένοντας ότι οι αμερικανικές πληροφορίες στο πεδίο της μάχης δεν δόθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις «με σκοπό να σκοτώσουν Ρώσους στρατηγούς».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι παραδέχθηκε ότι οι ΗΠΑ παρείχαν «στην Ουκρανία πληροφορίες και πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους», αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα δεδομένα αυτά.

Οι ΗΠΑ προμηθεύουν ενεργά την Ουκρανία με όπλα και κεφάλαια εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία, με τον Κέρμπι να αποκαλύπτει την περασμένη εβδομάδα ότι 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη διατεθεί για τον στόχο αυτό από το 2021.

Η Ουκρανία σημειώνει σπάνιο «σημείο καμπής» στην ιστορία – Μπάιντεν

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι μια τέτοια βοήθεια προς την Ουκρανία απλώς αποσταθεροποιεί την κατάσταση και παρεμποδίζει τις προοπτικές επίτευξης ειρήνης. Τον προηγούμενο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ κατηγόρησε το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ότι «ουσιαστικά πηγαίνει σε πόλεμο με τη Ρωσία μέσω ενός πληρεξουσίου και εξοπλίζει αυτόν τον πληρεξούσιο».

Η Ρωσία επιτέθηκε στο γειτονικό κράτος μετά την επιμονή της Ουκρανίας να μην εφαρμόζει τους όρους των συμφωνιών του Μινσκ, που υπεγράφησαν το 2014, και την ενδεχόμενη αναγνώριση από τη Μόσχα των δημοκρατιών του Ντονμπάς του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Το πρωτόκολλο του Μινσκ με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας και της Γαλλίας σχεδιάστηκε για να δώσει στις αποσχισθείσες περιοχές ειδικό καθεστώς εντός του ουκρανικού κράτους.

Έκτοτε, το Κρεμλίνο απαίτησε από την Ουκρανία να ανακηρυχθεί επίσημα ουδέτερη χώρα που δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ. Το Κίεβο επιμένει ότι η ρωσική επίθεση ήταν εντελώς απρόκλητη και έχει αρνηθεί τις καταγγελίες ότι σχεδίαζε να ανακαταλάβει τις δύο δημοκρατίες με τη βία.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.