Zero Hedge,MAY 26, 2022 - 09:00 AM
Authored by Pepe Escobar via The Cradle,
Μετάφραση Μ. Στυλιανού,

Στο Νταβός και πέρα από αυτό, η αισιόδοξη αφήγηση του ΝΑΤΟ παίζει σαν ένα σπασμένο ρεκόρ, ενώ στο έδαφος, η Ρωσία συσσωρεύει νίκες που θα μπορούσαν να βυθίσουν την ατλαντική τάξη...

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της Ρωσικής Επιχείρησης Ζ στην Ουκρανία, η μάχη της Δύσης (12 τοις εκατό) εναντίον των Υπολοίπων (88 τοις εκατό) συνεχίζει να κάνει μετάσταση. Ωστόσο, η αφήγηση – παραδόξως – παραμένει η ίδια.

Στο Νταβός, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παρουσίασε τον Ουκρανό κωμικό-συν- Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο τελευταίο σκέλος της περιοδείας του με όπλα, με ένα λαμπερό αφιέρωμα. Ο χερ Σβαμπ τόνισε ότι ένας ηθοποιός που παριστάνει έναν πρόεδρο που υπερασπίζεται τους νεοναζί υποστηρίζεται από «όλη την Ευρώπη και τη διεθνή τάξη».

Εννοεί, φυσικά, όλους εκτός από το 88% του πλανήτη που προσυπογράφει το κράτος δικαίου – αντί για το ψεύτικο κατασκεύασμα που η Δύση ονομάζει «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες».

Πίσω στον πραγματικό κόσμο, η Ρωσία, αργά αλλά σταθερά ξαναγράφει την Τέχνη του Υβριδικού Πολέμου. Ωστόσο, μέσα στο καρναβάλι των psyops, ( ψυχολογικών επιχειρήσεων) του ΝΑΤΟ, της επιθετικής γνωστικής διείσδυσης και της καταιγιστικής συκοφαντίας των μέσων ενημέρωσης, πολλά γίνονται από το νέο πακέτο «βοήθειας» των ΗΠΑ ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το οποίο θεωρείται ικανό να αλλάξει το παιχνίδι στον πόλεμο.

Αυτή η αφήγηση που αλλάζει το παιχνίδι έρχεται χάρη στους ίδιους ανθρώπους που έκαψαν τρισεκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσουν το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Και είδαμε πώς έγινε αυτό.

Η Ουκρανία είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της διεθνούς διαφθοράς. Αυτά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι μόνο για δύο κατηγορίες ανθρώπων: πρώτον, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ και, δεύτερον, ένα μάτσο Ουκρανούς ολιγάρχες και νεο-ΜΚΟ, που θα στίψει τη μαύρη αγορά όπλων και ανθρωπιστικής βοήθειας και στη συνέχεια θα ξεπλύνει τα κέρδη στα νησιά Κέιμαν.

Μια γρήγορη ανάλυση των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποκαλύπτει ότι 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάνε για την αναπλήρωση του αποθέματος όπλων των ΗΠΑ (έτσι δεν πηγαίνουν καθόλου στην Ουκρανία). 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια για το USEUCOM (το «γραφείο» που υπαγορεύει στρατιωτικές τακτικές στο Κίεβο)· 5 δισεκατομμύρια δολάρια για μια ασαφή, απροσδιόριστη «παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων». 6 δισεκατομμύρια δολάρια για πραγματικά όπλα και «εκπαίδευση» στην Ουκρανία. 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε «οικονομική βοήθεια» (η οποία θα εξαφανιστεί σε επιλεγμένες τσέπες). και 0,9 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες κινδύνου υποβάθμισαν το Κίεβο στον σκουπιδοτενεκέ οντοτήτων μη επιστρεπτέων δανείων, έτσι μεγάλα αμερικανικά επενδυτικά ταμεία εγκαταλείπουν την Ουκρανία, αφήνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τα κράτη μέλη της ως τη μόνη επιλογή της χώρας.

Λίγες από αυτές τις χώρες, εκτός από ρωσοφοβικές οντότητες όπως η Πολωνία, μπορούν να δικαιολογήσουν στους δικούς τους πληθυσμούς την αποστολή τεράστιων ποσών άμεσης βοήθειας σε ένα αποτυχημένο κράτος. Έτσι, θα εναπόκειται στη μηχανή της ΕΕ που εδρεύει στις Βρυξέλλες να κάνει αρκετά για να διατηρήσει την Ουκρανία σε οικονομικό κώμα – ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμβολή των κρατών μελών και των θεσμικών οργάνων.

Αυτά τα «δάνεια» της ΕΕ – κυρίως με τη μορφή αποστολών όπλων – μπορούν πάντα να επιστραφούν από τις εξαγωγές σιταριού του Κιέβου. Αυτό συμβαίνει ήδη σε μικρή κλίμακα μέσω του λιμανιού της Κωστάντζας στη Ρουμανία, όπου το ουκρανικό σιτάρι φτάνει με φορτηγίδες πάνω από το Δούναβη και φορτώνεται καθημερινά σε δεκάδες φορτηγά πλοία. Ή, μέσω αυτοκινητοπομπών φορτηγών που κινούνται με την ανταλλαγή όπλων για σιτάρι. Ωστόσο, το ουκρανικό σιτάρι θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την πλούσια δύση, όχι τους φτωχούς Ουκρανούς.

Επιπλέον, περιμένετε από το ΝΑΤΟ αυτό το καλοκαίρι να βρει ένα άλλο τέρας psyop για να υπερασπιστεί το θεϊκό (όχι νόμιμο) δικαίωμά του να εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα με πολεμικά πλοία για να συνοδεύσει ουκρανικά πλοία που μεταφέρουν σιτάρι. Τα φιλονατοϊκά μέσα ενημέρωσης θα το παρουσιάσουν πως η Δύση «σώζεται» από την παγκόσμια επισιτιστική κρίση – η οποία τυχαίνει να προκαλείται άμεσα από τα αλλεπάλληλα, υστερικά πακέτα δυτικών κυρώσεων.
Η Πολωνία πάει για μαλακή προσάρτηση

Το ΝΑΤΟ πράγματι αυξάνει μαζικά την «υποστήριξή» του προς την Ουκρανία μέσω των δυτικών συνόρων με την Πολωνία. Αυτό είναι σε συγχρονισμό με τους δύο πρωταρχικούς στόχους της Ουάσιγκτον: Πρώτον, ένας «μακρύς πόλεμος», σε στυλ εξέγερσης, όπως το Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980, με τους τζιχαντιστές να αντικαθίστανται από μισθοφόρους και νεοναζί. Δεύτερον, οι κυρώσεις συμβάλλουν στην «αποδυνάμωση» της Ρωσίας, στρατιωτικά και οικονομικά.

Άλλοι στόχοι παραμένουν αμετάβλητοι, αλλά είναι κατώτεροι από τους Δύο Πρώτους: βεβαιότητα ότι οι Δημοκρατικοί επανεκλέγονται μεσοπρόθεσμα (αυτό δεν πρόκειται να συμβεί)· ποτίζουν το βιομηχανικό-στρατιωτικό συγκρότημα με κεφάλαια που ανακυκλώνονται πίσω ως μίζες (ήδη συμβαίνει) και διατηρούν την ηγεμονία του δολαρίου ΗΠΑ με κάθε μέσο (δύσκολο: ο πολυπολικός κόσμος μεθοδεύει την ανατροπή της).

Ένας βασικός στόχος που αντιμετωπίζεται με εκπληκτική ευκολία είναι η καταστροφή της γερμανικής – και κατά συνέπεια της Ευρωπαϊκής – οικονομίας, με πολλές από τις επιζούσες εταιρείες να πωλούνται τελικά σε αμερικανικά συμφέροντα.

Πάρτε, για παράδειγμα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW Μίλαν Νεντελίκοβιτς να λέει στο Reuters ότι «η βιομηχανία μας αντιπροσωπεύει περίπου το 37 τοις εκατό της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Γερμανία» η οποία θα βυθιστεί χωρίς προμήθειες ρωσικού αερίου.

Το σχέδιο της Ουάσιγκτον είναι να διατηρηθεί ο νέος «μακρύς πόλεμος» σε όχι και τόσο πυρακτωμένο επίπεδο – σκεφτείτε τη Συρία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010 – που τροφοδοτείται από σειρές μισθοφόρων και χαρακτηρίζεται από περιοδικές κλιμακώσεις του ΝΑΤΟ από οποιονδήποτε από την Πολωνία και τους νάνους της Βαλτικής μέχρι τη Γερμανία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αξιοθρήνητος Ευρωκράτης που παριστάνει τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, αποκάλυψε το παιχνίδι κατά την προεπισκόπηση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο Μπορέλ παραδέχθηκε ότι «η σύγκρουση θα είναι μακρά» και «η προτεραιότητα των κρατών μελών της ΕΕ» στην Ουκρανία «συνίσταται στην προμήθεια βαρέων όπλων».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στο Κίεβο. Οι συμφωνίες που υπέγραψαν οι δυο τους δείχνουν ότι η Βαρσοβία σκοπεύει να επωφεληθεί αδρά από τον πόλεμο για να ενισχύσει την πολιτικό-στρατιωτική, οικονομική και πολιτιστική επιρροή της στη δυτική Ουκρανία. Οι Πολωνοί υπήκοοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκλέγονται σε ουκρανικά κυβερνητικά όργανα και μάλιστα να έχουν ως στόχο να γίνουν συνταγματικοί δικαστές.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι το Κίεβο μεταβιβάζει τη διαχείριση του ουκρανικού αποτυχημένου κράτους στην Πολωνία. Η Βαρσοβία δεν θα χρειαστεί καν να στείλει στρατεύματα. Πες το μαλακή προσάρτηση.
Ο οδοστρωτήρας εν κινήσει

Ως έχει, η κατάσταση στο πεδίο της μάχης μπορεί να εξεταστεί σε αυτόν τον χάρτη. Υποκλαπείσες επικοινωνίες από την ουκρανική διοίκηση αποκαλύπτουν το στόχο τους να χτίσουν μια πολυεπίπεδη άμυνα από την Πολτάβα μέσω των Ντνεπροπετρόβσκ, Ζαπορόζια, Κριβόι Ρογκ και Νικολάεφ – κάτι που τυχαίνει να αποτελεί ασπίδα για την ήδη οχυρωμένη Οδησσό. Τίποτα από αυτά δεν εγγυάται επιτυχία κατά της επερχόμενης ρωσικής επίθεσης.

Είναι πάντα σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επιχείρηση Z ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου με περίπου 150.000 μαχητές - και σίγουρα όχι τις επίλεκτες δυνάμεις της Ρωσίας. Και όμως απελευθέρωσαν τη Μαριούπολη και κατέστρεψαν το επίλεκτο νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ μέσα σε μόλις πενήντα ημέρες, καθαρίζοντας μια πόλη 400.000 κατοίκων με ελάχιστες απώλειες.

Ενώ πολεμούσαν επί τόπου έναν πραγματικό πόλεμο – όχι εκείνους με τους αδιάκριτους αμερικανικούς βομβαρδισμούς από αέρος – σε μια τεράστια χώρα εναντίον ενός μεγάλου στρατού, αντιμετωπίζοντας πολλαπλές τεχνικές, οικονομικές και υλικοτεχνικές προκλήσεις, οι Ρώσοι κατάφεραν επίσης να απελευθερώσουν την Kherson, τη Zaporizhia και σχεδόν ολόκληρη την περιοχή των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Ο διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Αλεξάντρ Ντβόρνικοφ, διαθέτει υπερφορτωμένους πυραύλους, πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές σε ρυθμό πέντε φορές ταχύτερο από ό,τι κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης Ζ, ενώ οι Ουκρανοί, συνολικά, είναι ελλειμματικοί ή πολύ ελλειμματικοί σε καύσιμα, πυρομαχικά για πυροβολικό, εκπαιδευμένους ειδικούς, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ραντάρ.

Αυτό που οι Αμερικανοί στρατηγοί πολυθρόνας και τηλεόρασης απλά δεν μπορούν να κατανοήσουν είναι ότι κατά την άποψη της Ρωσίας για αυτόν τον πόλεμο – τον οποίο ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Andrei Martyanov ορίζει ως «συνδυασμένη επιχείρηση όπλων και αστυνομίας» – οι δύο κορυφαίοι στόχοι είναι η καταστροφή όλων των στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων του εχθρού, προστατεύοντας παράλληλα τη ζωή των Ρώσων στρατιωτών.

Έτσι, ενώ η απώλεια τανκς δεν είναι μεγάλη υπόθεση για τη Μόσχα, η απώλεια ανθρώπων είναι. Και αυτό εξηγεί εκείνους τους τεράστιους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Κάθε στρατιωτικός στόχος πρέπει να καταστραφεί οριστικά. Τα χτυπήματα ακριβείας είναι ζωτικής σημασίας.

Υπάρχει μια λυσσαλέα συζήτηση μεταξύ των Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων σχετικά με το γιατί το Υπουργείο Άμυνας δεν επιδιώκει μια γρήγορη στρατηγική νίκη. Θα μπορούσαν να έχουν μετατρέψει την Ουκρανία σε ερείπια – αμερικανικό στυλ – σε χρόνο μηδέν. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οι Ρώσοι προτιμούν να προχωρούν αργά και σίγουρα, σε ένα είδος ρυθμού οδοστρωτήρα. Προχωρούν μόνο αφού οι ανιχνευτές έχουν ερευνήσει πλήρως το έδαφος. εξάλλου υπάρχουν νάρκες παντού.

Το συνολικό μοτίβο είναι αδιαμφισβήτητο, ανεξάρτητα από το καταιγισμό προπαγάνδας του ΝΑΤΟ. Οι ουκρανικές απώλειες γίνονται εκθετικές – έως και 1.500 νεκροί ή τραυματίες καθημερινά. Εάν υπάρχουν 50.000 Ουκρανοί στα πολλά καζάνια του Ντονμπάς, θα έχουν φύγει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η Ουκρανία πρέπει να έχει χάσει έως και 20.000 στρατιώτες μόνο μέσα και γύρω από τη Μαριούπολη. Αυτή είναι μια τεράστια στρατιωτική ήττα, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό το Debaltsevo το 2015 και προηγουμένως το Ilovaisk το 2014. Οι απώλειες κοντά στο Izyum μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερες από ό, τι στη Μαριούπολη. Και τώρα έρχονται οι απώλειες στη γωνία Σεβεροντόνετσκ.

Μιλάμε εδώ για τις καλύτερες ουκρανικές δυνάμεις. Δεν έχει καν σημασία ότι μόνο το 70% των δυτικών όπλων που έστειλε το ΝΑΤΟ θα φτάσουν ποτέ στο πεδίο της μάχης: το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι καλύτεροι στρατιώτες πηγαίνουν... Πρόκειται... έφυγε και δεν θα αντικατασταθεί. Οι νεοναζί της Αζοφικής, η 24η Ταξιαρχία, η 36η Ταξιαρχία, διάφορες ταξιαρχίες αεροπορικής επίθεσης – όλοι υπέστησαν απώλειες 60+ τοις εκατό ή έχουν εξαλειφθεί πλήρως.

Έτσι, το βασικό ερώτημα, όπως τόνισαν αρκετοί Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, δεν είναι πότε το Κίεβο θα «χάσει» ως σημείο χωρίς επιστροφή· είναι πόσους στρατιώτες είναι διατεθειμένη να χάσει η Μόσχα για να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ολόκληρη η ουκρανική άμυνα βασίζεται στο πυροβολικό. Έτσι, οι βασικές μάχες μπροστά περιλαμβάνουν πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς. Θα υπάρξουν προβλήματα, επειδή οι ΗΠΑ πρόκειται να παραδώσουν συστήματα M270 MLRS με πυρομαχικά ακριβείας, ικανά να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση έως και 70 χιλιομέτρων ή περισσότερο.

Η Ρωσία, ωστόσο, έχει ένα αντίδοτο: Το μικρό επιχειρησιακό-τακτικό συγκρότημα Hermes, χρησιμοποιώντας πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας, δυνατότητα καθοδήγησης λέιζερ και εμβέλεια άνω των 100 χιλιομέτρων. Και μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με τα ήδη μαζικής παραγωγής συστήματα αεράμυνας Pantsir.
Το βυθιζόμενο πλοίο

Ουκρανία, εντός των σημερινών συνόρων της, ανήκει ήδη στο παρελθόν. Ο Georgy Muradov, μόνιμος αντιπρόσωπος της Κριμαίας στον Πρόεδρο της Ρωσίας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κριμαίας, είναι ανένδοτος: «Η Ουκρανία με τη μορφή που ήταν, νομίζω, δεν θα παραμείνει πλέον. Αυτή είναι ήδη η πρώην Ουκρανία».

Η Αζοφική Θάλασσα της έχει πλέον μετατραπεί σε «θάλασσα κοινής χρήσης» από τη Ρωσία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR), όπως επιβεβαίωσε ο Μουράντοφ.

Η Μαριούπολη θα αποκατασταθεί. Η Ρωσία έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτή την επιχείρηση τόσο στο Γκρόζνι όσο και στην Κριμαία. Ο χερσαίος διάδρομος Ρωσίας-Κριμαίας έχει μολοκληρωθεί. Τέσσερα νοσοκομεία μεταξύ των πέντε στη Μαριούπολη έχουν ήδη ανοίξει ξανά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς επέστρεψαν, καθώς και τρία βενζινάδικα.

Η επικείμενη απώλεια του Σεβερονέτσκ και του Λυσιτσάνσκ θα σημάνει σοβαρό συναγερμό στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες, καθώς αυτό θα αποτελέσει την αρχή του τέλους του τρέχοντος καθεστώτος στο Κίεβο. Και αυτό, για όλους τους πρακτικούς σκοπούς – και πέρα από όλες τις υψηλές ρητορείες του «η Δύση στέκεται μαζί σας» - σημαίνει ότι οι σοβαροί παίκτες δεν θα ενθαρρύνονται ακριβώς να στοιχηματίζουν σε ένα πλοίο που βυθίζεται.

Στο μέτωπο των κυρώσεων, η Μόσχα γνωρίζει ακριβώς τι να περιμένει, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Μαξίμ Ρεσετνίκοφ: «Η Ρωσία προχωρεί από το γεγονός ότι οι κυρώσεις εναντίον της είναι μια μάλλον μακροπρόθεσμη τάση και από το γεγονός ότι η στροφή προς την Ασία, η επιτάχυνση του αναπροσανατολισμού στις ανατολικές αγορές, στις ασιατικές αγορές είναι μια στρατηγική κατεύθυνση για τη Ρωσία. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενταχθούμε στις αλυσίδες αξίας ακριβώς μαζί με τις ασιατικές χώρες, μαζί με τις αραβικές χώρες, μαζί με τη Νότια Αμερική.»

Σχετικά με τις προσπάθειες «εκφοβισμού της Ρωσίας», οι παίκτες θα ήταν σοφό να ακούσουν τον υπερηχητικό ήχο 50 υπερσύγχρονων πυραύλων Sarmat που είναι έτοιμοι για μάχη αυτό το φθινόπωρο, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Roscosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Οι συναντήσεις αυτής της εβδομάδας στο Νταβός φέρνουν στο φως μια άλλη ευθυγράμμιση που διαμορφώνεται στην κυρίαρχη μονοπολική εναντίον πολυπολικής μάχης στον κόσμο. Η Ρωσία, το Ντονμπάς, η Τσετσενία και σύμμαχοι όπως η Λευκορωσία βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τους «ηγέτες του Νταβός» – με άλλα λόγια, τη συνδυασμένη δυτική ελίτ, με μερικές εξαιρέσεις όπως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ζελένσκι θα είναι μια χαρά. Προστατεύεται από βρετανικές και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια ζει σε έπαυλη 8 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ. Έχει μια βίλα 34 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μαϊάμι Μπιτς, και μια άλλη στην Τοσκάνη. Οι μέσοι Ουκρανοί χόρτασαν ψέματα, ληστεύθηκαν και σε πολλές περιπτώσεις δολοφονήθηκαν, από τη συμμορία του Κιέβου στην οποία προεδρεύειουν – ολιγάρχες, φανατικοί της υπηρεσίας ασφαλείας (SBU), νεοναζί. Και εκείνοι οι Ουκρανοί που παραμένουν (10 εκατομμύρια έχουν ήδη διαφύγει) θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν βιάζεται καθόλου να τερματίσει αυτό το μεγαλύτερο από το δράμα που καταστρέφει και σαπίζει την ήδη αποσυντιθέμενη Δύση στον πυρήνα της. Γιατί να το κάνει; Δοκίμασε τα πάντα, από το 2007, στο μέτωπο «γιατί δεν μπορούμε να τα πάμε καλά». Ο Πούτιν απορρίφθηκε εντελώς. Οπότε τώρα ήρθε η ώρα να καθίσουμε, να χαλαρώσουμε και να παρακολουθήσουμε την Παρακμή της Δύσης.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.