https://reseauinternational.net/ 15/6/22
μετάφραση: Ακτιβιστής

Η Ουάσιγκτον απαιτεί από την Ελλάδα να παραδώσει στην Ουκρανία σοβιετικά και ρωσικά όπλα, τα οποία την εξυπηρετούν τέλεια εδώ και 30 χρόνια, και οι Έλληνες στρατηγοί δεν σκοπεύουν να τα εγκαταλείψουν.

Αυτό δήλωσε ο Έλληνας διεθνής δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος στο κανάλι YouTube Balkanist TV, αναφέρει το PolitNavigator.

«Η ελληνική κοινωνία είναι κατά 71% απολύτως ενάντια στους Έλληνες ηγέτες να δώσουν όπλα στην Ουκρανία. Δεν πρόκειται για απλά καλάσνικοφ, αλλά για οβίδες κ.λπ. Η Αμερική ασκεί πολύ ισχυρές πιέσεις για την Ελλάδα να απαλλαγεί από κάθε τι ρωσικό και σοβιετικό στον τομέα των εξοπλισμών. Είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ με σύστημα αεράμυνας S-300 (η Σλοβακία είχε μικρό αριθμό, εμείς έχουμε πλήρες σύστημα). Οι Έλληνες στρατηγοί θα μπορούσαν τώρα να επαναστατήσουν, γιατί αυτά τα σοβιετικά και ρωσικά συστήματα αποτελούν τη βάση της ελληνικής άμυνας σε νησιά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις τουρκικές ακτές.

Οι Έλληνες στρατηγοί του ΝΑΤΟ λένε ανοιχτά: δεν μπορούμε να εκθέσουμε την άμυνά μας και τον εναέριο χώρο μας στους Τούρκους, γιατί αυτό θέλουν οι Αμερικανοί. Γιατί να τους τα δώσουμε; Μας έχουν προσφέρει εξαιρετική προστασία τα τελευταία 20-30 χρόνια, μια προστατευτική ομπρέλα που δεν είχαμε ποτέ. Γιατί να τα αφαιρέσετε από εκεί στο όνομα της Ουκρανίας; Αυτά είναι ερωτήματα που τίθενται αυτή τη στιγμή», είπε ο Λιάτσος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.