Στο πλευρό των φοιτητών και των διδασκόντων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας στη Σίνδο, που ζητούν να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός της μετεγκατάστασης και της κατάργησης τμημάτων του ΔΙΠΑΕ, τάσσεται η αυτοδιοικητική κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Η κατάργηση αφορά τα τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Μηχανικών Περιβάλλοντος, και θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή των 6.000 φοιτητών που φοιτούν στα συγκεκριμένα τμήματα, στρέφοντάς τους σε αρκετές περιπτώσεις προς τα τοπικά κολλέγια.

Η μεθόδευση αυτή, σύμφωνα με την κίνηση, είναι μέρος της ευρύτερης πολιτικής υποβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την ιδιωτικοποίησή της μέσω και της ενίσχυσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ιδιωτικών κολλεγίων. Η πρόβλεψη του άρθρου 21 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, σύμφωνα με την οποία η ίδρυση, συγχώνευση και κατάργηση ακαδημαϊκής μονάδας πραγματοποιείται με προεδρικό διάταγμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, εκτιμά πως καταργεί στην πράξη το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.