Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να στείλουν στρατεύματα στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε ασκήσεις σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου Άμυνας.

«Ο κινεζικός στρατός κατευθύνεται στη Ρωσία για να συμμετάσχει στην άσκηση Oriental 2022», αναφέρει ο τίτλος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι στην άσκηση θα συμμετάσχουν επίσης στρατεύματα από την Ινδία, τη Λευκορωσία, το Τατζικιστάν, τη Μογγολία και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, τα στρατεύματα αποστέλλονται στη Ρωσία «σύμφωνα με το ετήσιο σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του κινεζικού και του ρωσικού στρατού και τη συναίνεση».

Η απόφαση της Κίνας «δεν έχει καμία σχέση με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση», διαβεβαίωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

Η Κίνα είχε ανακοινώσει την ετοιμότητά της να ενισχύσει τη στρατηγική αλληλεπίδραση με τη Ρωσία.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι δήλωσε ότι «η στρατηγική αλληλεπίδραση πρέπει να ενισχυθεί, ώστε οι χώρες να μπορούν να υπερασπιστούν από κοινού το διεθνές σύστημα, στο οποίο ο ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο διαδραματίζουν βασικό ρόλο».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινεζικού Υπουργείου Άμυνας:

«Σύμφωνα με το ετήσιο σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του κινεζικού και του ρωσικού στρατού και τη συναίνεση των δύο πλευρών, ο κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός θα στείλει σύντομα ορισμένα από τα στρατεύματά του στη Ρωσία για να συμμετάσχουν στην άσκηση «Oriental 2022». Στην άσκηση θα συμμετάσχουν επίσης ορισμένες χώρες, όπως η Ινδία, η Λευκορωσία, το Τατζικιστάν και η Μογγολία.


Η συμμετοχή της Κίνας στην άσκηση αποσκοπεί στην εμβάθυνση της πρακτικής και φιλικής συνεργασίας με τους στρατούς των συμμετεχουσών χωρών, στην ενίσχυση του επιπέδου της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών και στην ενίσχυση της ικανότητάς τους να αντιμετωπίζουν διάφορες απειλές ασφαλείας και δεν σχετίζεται με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.