Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ συνδημότη,
εκ των πράξεων και γεγονότων απεδείχθη ότι η σημερινή δημοτική αρχή και πρωτίστως ο δήμαρχος , δεν ενδιαφέρονται για την υστεροφημία τους και την ανάπτυξη του τόπου , γιατί εάν ενδιαφέρονταν , αφενός μεν , δεν θα έχαναν τόσες μελέτες που βρήκαν από τον προκάτοχό τους , αφετέρου δε , θα είχαν φροντίσει να κάνουν μελέτες οι οποίες θα υλοποιούντο στο μέλλον και αυτά θα είχαν συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη του τόπου .
Απεναντίας , από την επόμενη μέρα που εκλέχθηκαν , το μοναδικό τους μέλημα είναι , πως θα  «ξεδοντιάσουν»  τον Μαυρομάτη από τα στελέχη του , για να επανεκλεγούν .
Υπερβολή ; όχι βέβαια . Αντιπολιτευτική διάθεση και προκατάληψη ; σε καμία περίπτωση .
Για να δούμε όμως τα γεγονότα ώστε να τεκμηριώσουμε τον ως άνω ισχυρισμό .

Ιωσήφ Μισαλέμης : Πρωτοκλασάτο και προβεβλημένο στέλεχος του κ. Μαυρομάτη. Ο πρώην δήμαρχος τον έκανε πρόεδρο της τουριστικής και αναπτυξιακής επιχείρησης και στην πορεία επειδή ο κ. Μαυρομάτης τον αντικατέστησε με άλλον ο κ. Ιωσήφ Μισαλέμης ερωτεύτηκε ξαφνικά τον κ. Τσαμασλή . Έτσι στις τελευταίες εκλογές τον βλέπουμε στο ψηφοδέλτιο του κ. Τσαμασλή. Και επειδή όπως λέει ο λαός , «ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι»  ο κ. Μισαλέμης εκλέγεται και καταλαμβάνει και πάλι , όλως τυχαία, έμμισθη καρέκλα . Σήμερα , μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό , είναι αντιδήμαρχος Προγραμματισμού , Στρατηγικού σχεδιασμού , βιώσιμης ανάπτυξης και δημόσιας υγείας , του κ. Τσαμασλή . Τυχαίο ; δεν ξέρω αλλά , το βέβαιον είναι ότι ο έρωτας ήταν ωφέλιμος και για τις δύο πλευρές. Βέβαια , ο έρωτας μπορεί να ήταν ωφέλιμος και για τις δύο πλευρές , ήταν όμως επιζήμιος για τον δήμο και τους δημότες , αφού, όπως διαβάζω τελευταία στο διαδίκτυο , η Τουριστική Επιχείρηση αφήνει χρέη 210.000 ευρώ , πρόεδρος της οποίας (όπως προαναφέρω) , για ένα διάστημα , ήταν ο κ. Μισαλέμης , και τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι δημότες . Τώρα , με τα παραπάνω αποτελέσματα , με ποιά κριτήρια τον έκανε αντιδήμαρχο Βιώσιμης ανάπτυξης και στρατηγικού σχεδιασμού , όταν ο ίδιος έλεγε πως «δεν κάναμε τίποτε» , μόνον ο κ. Τσαμασλής γνωρίζει .

Σπύρος Αδαμίδης : Πρωτοκλασάτο και προβεβλημένο στέλεχος και αυτός του κ. Μαυρομάτη . Επί δημαρχίας του κ. Μαυρομάτη , ο κ. Αδαμίδης ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για τέσσερα ολόκληρα χρόνια . Ένα μήνα μετά τις εκλογές και αφού εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο του κ. Μαυρομάτη , φαίνεται πως και αυτός ερωτεύεται ξαφνικά τον κ. Τσαμασλή και ανεξαρτητοποιείται για το καλό του τόπου και των δημοτών !!! . Υπενθυμίζω ότι ο κ. Μαυρομάτης υπερτερούσε σε δημοτικούς συμβούλους έναντι του κ. Τσαμασλή που είναι διοίκηση με ότι αυτό συνεπάγεται .
Λέτε και αυτός ο έρωτας να είναι τυχαίος ; διότι στην πορεία ο κ. Αδαμίδης έγινε αντιδήμαρχος(κοινωνικής πολιτικής) του κ. Τσαμασλή . Έμμισθος και αυτός και μάλιστα με το νόμο . Και εδώ , εκ των πραγμάτων και των γεγονότων , ο έρωτας αποδεικνύεται γόνιμος και καρποφόρος . Στον τελευταίο ανασχηματισμό ο κ. Αδαμίδης υποβιβάζεται σε εντεταλμένο σύμβουλο με τις εξής αρμοδιότητες: Δημοτικής περιουσίας , πολιτισμού , Αθλητισμού , Δημοσίων σχέσεων και τύπου και εθελοντισμού . Τώρα τι απ' όλα θα φέρει εις πέρας ο κ. Αδαμίδης , το γνωρίζουν ο ίδιος και ο κ. Τσαμασλής .
Ε ρε , περασμένα μεγαλεία διηγώντάς τα να κλαίς . Ξέρεις τι θα πει να είσαι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου , ο δεύτερος τη τάξη μετά τον δήμαρχο και με το ανάλογο κύρος που σου προσδίδει η θέση , να κάθεσαι στο υψηλότερο βάθρο του δημοτικού συμβουλίου , να εισηγήσαι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης , να διευθύνεις τη συζήτηση δίνοντας και αφαιρώντας το λόγο από τους δημοτικούς συμβούλους και να καταλήγεις εντεταλμένος σύμβουλος με αρμοδιότητες άνευ ουσίας !!! .

Μάκης Μπύρος: Έτερο προβεβλημένο και πρωτοκλασάτο στέλεχος του κ. Μαυρομάτη. Αντιδήμαρχος καθαριότητας επί δημαρχίας του . Και αυτός στα χνάρια του κ. Αδαμίδη . Αν και συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαυρομάτη ανεξαρτητοποιήθηκε ένα μήνα μετά την εκλογή του . Και αυτός ερωτευμένος με τον κ. Τσαμασλή στηρίζει την διοίκηση του για το καλό του τόπου όπως ισχυρίζεται και φυσικά με το αζημίωτο και αυτός αφού σήμερα κατέχει την νόμιμη έμμισθη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΘ . Στον τελευταίο ανασχηματισμό του έδωσε και τις αρμοδιότητες της πολιτικής προστασίας και του γραφείου πρασίνου ως εντεταλμένος σύμβουλος .
Η πράξη των κ.κ. Αδαμίδη και Μπύρου είναι κατακριτέα και καταδικαστέα στην συνείδηση των πολιτών και την πολιτική . Προσωπικά μου προκαλεί αποστροφή.
Είναι απαράδεκτο να προδίδεις αυτούς που σε ψήφισαν προς ίδιον όφελος . Η εντιμότερη στάση θα ήταν να παραιτηθούν .

Γιώργος Καραγάτσογλου: Δημοτικός σύμβουλος του κ. Μαυρομάτη ,ο οποίος τον αξιοποιεί κάνοντας τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΘ . Τότε μάλιστα ο κ. Μαυρομάτης δέχθηκε οξεία κριτική από τον κ. Τσαμασλή και τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις για την επιλογή του . Στην διάρκεια της θητείας του ο κ. Καραγάτσογλου
έρχεται σε ρήξη με ανώτατα διοικητικά στελέχη της ΔΕΥΑΘ και φυσικά με τον κ. Μαυρομάτη. Η πικρία του μετενσαρκώνεται σε έρωτα για τον κ. Τσαμασλή τον οποίον τότε δεν ήθελε να ξέρει και να βλέπει . Έτσι τοποθετεί την σύζυγο του υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον κ. Τσαμασλή μια και η δική του υποψηφιότητα θα ήταν ασυμβίβαστη με τον νόμο λόγω της θέσης που κατείχε όπως προείπα . Μέχρι ένα χρονικό διάστημα , ο κ. Καραγάτσογλου , κατείχε την θέση του υπευθύνου των συνεργείων αποχέτευσης Επανομής , δίχως να είναι δημοτικός σύμβουλος ή δημοτικός υπάλληλος . Και αυτό τυχαίο ; δεν νομίζω .

Και στις τέσσερις περιπτώσεις πάει γάντι η ρήση « ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος » .
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα δευτεροκλασάτα και τριτοκλασάτα στελέχη του κ. Μαυρομάτη που ερωτεύτηκαν τον κ. Τσαμασλή αλλά θα το αποφύγω για την οικονομία του χώρου και του χρόνου αφενός αλλά και για να μη σας κουράσω αφετέρου . Άλλωστε κι εσείς τους γνωρίζετε , αρκεί να φρεσκάρετε τη μνήμη σας.
Τι λέτε λοιπόν αγαπητοί συνδημότες ; υπερβάλω ; όχι βέβαια . Υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση και προκατάληψη ; σε καμία περίπτωση . Τα γεγονότα ομιλούν από μόνα τους και αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς .
Αλήθεια , εσείς τι πιστεύετε για όλους αυτούς τους πρωτοκλασάτους , προβεβλημένους και μεγαλόσχημους κυρίους ; ενδιαφέρονται για το καλό του δήμου και των δημοτών ή για την καρέκλα τους ; Και δέχεστε να παίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια στην πλάτη σας ;
Όπως αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ συνδημότη , η εκλογή του κ. Τσαμασλή επί πολλά έτη στην νομαρχιακή και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και η συμμετοχή του στα ανώτατα αξιώματα της ιεραρχίας , δεν είναι τυχαία . Από τις πολλές εκλογικές διαδικασίες στις οποίες συμμετείχε απεκόμισε τεράστια εμπειρία . Γνωρίζει πολύ καλά πως όταν είσαι εξουσία δεν μπορείς να ικανοποιήσεις όλα τα στελέχη σου και τους ψηφοφόρους σου και ως εκ τούτου θα έχεις απώλεια στελεχών και ψηφοφόρων. Έτσι φροντίζει να πλησιάζει δυσαρεστημένα στελέχη και  ψηφοφόρους των πολιτικών του αντιπάλων και υποσχόμενος ή κάνοντας διάφορες συμφωνίες μαζί τους να τους πάρει με το μέρος του .
Το παιχνίδι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά γιαυτό και είναι η προσφιλής του τακτική .
Την τακτική αυτή χρησιμοποιούν και οι περισσότεροι πολιτικοί καριέρας και όπως αποδεικνύεται αποδίδει .


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Διαφωτιστικός παρότι αργοπορημένος
    ο συνδημότης, Δημήτρης Τακίδης.
    Ισχύει, βέβαια, το "ποτέ δεν είναι αργά"
    και ιδίως όταν τα στοιχεία που έρχονται στο φως
    συμβάλλουν να γ ν ω ρ ι σ τ ο ύ μ ε καλύτερα.

    Μέχρι τώρα καμάρωνε ο σημερινός δήμαρχος
    διότι τα στελέχη στα οποία αναφέρεται ο κ. Τακίδης,
    προτίμησαν να συνδέσουν τη φιλοδοξία τους
    να εργαστούν για την καλύτερη διαχείριση
    των υποθέσεων του Δήμου μας και για την προκοπή του,
    υπό τη διεύθυνσή του, εγκαταλείποντας τον Γ. Μαυρομάτη.
    Οι λεπτομέρειες που εκτέθηκαν από τον κ. Τακίδη
    δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να καμαρώνει.
    Το ίδιο ισχύει, για παραπλήσιους λόγους,
    και για τον Γ. Μαυρομάτη. Θέλω να πω ότι δεν είχε κάνει
    τις επιλογές των συνεργατών του με ακλόνητα κριτήρια.


    Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά; Μήπως, ότι ...μάγκας
    είναι αυτός που αδιαφορεί για το ...συμβόλαιό του
    με τους ψηφοφόρους του και κοιτάζει
    το προσωπικό του συμφέρον; Μια θητεία είναι
    μεγάλος χρόνος και οι άνθρωποι ξεχνούν...


    Να λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτά τα δεδομένα
    και να συσπειρωθούμε όσοι επιλέξαμε να υπηρετούμε
    αρχές και όχι μαλαγανιές και αντί να περιορίσουμε
    τα ενδιαφέροντά μας στο πως σκέφτονται και φέρονται
    οι άλλοι, να συγκροτηθούμε σε σ χ ή μ α κ ά θ α ρ σ η ς
    της κατάστασης, ως απόδειξη ότι και ο θεσμός
    μας ενδιαφέρει να μην βρωμίσει άλλο και
    ότι αγαπάμε τον Δήμο μας, δηλαδή, τους εαυτούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.