Με ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος Περαίας, κ. Antonis Matzaris, μετά από συνάντηση με τέσσερις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων όπου διαπιστώνεται  η εγκατάλειψη και υποβάθμιση της Περαίας και  συμφωνείται συνεργασία για την αναβάθμιση συγκεκριμένων υποδομών της πόλης, ο ίδιος καλεί «
όλους τους Περαιώτες, που αγαπούν τον τόπο τους να απαξιώσουν και καταψηφίσουν στο μέλλον όσους Περαιώτες έχουν συνταχθεί στην παρούσα διοίκηση προκειμένου να αναλάβουν αμειβόμενες θέσεις για ίδιον όφελος και όχι για να αγωνιστούν για το καλό της Περαίας».
Η πλήρης ανάρτηση του πρώην Δημάρχου:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ

Βλέποντας την Περαία σήμερα, όντας γέννημα και θρέμμα αυτού του πανέμορφου τόπου, θλίβομαι για την υποβάθμιση της αγαπημένης μου Περαίας και γενικά του Δήμου μας.

Αγαπητοί Περαιώτες ίσως γνωρίζετε ότι υπήρξα Πρόεδρός της Περαίας (1995-1998) και Δήμαρχος Θερμαϊκού (1999-2006). Όταν το 1995 παραλάβαμε την Περαία ήταν ένα χωριό, με 2876 κατοίκους (απογραφή 1991) με τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις μας έγινε πόλη με 13321 κατοίκ. (απ. 2001) και 18.546 κατοίκ. ( απ.2011).

Βλέποντας την εγκατάλειψη της από την παρούσα διοίκηση, όπως με φωτογραφίες και αναρτήσεις μου στο fb έχω δείξει, ζήτησα μια ενημέρωση από τους παρακάτω αρχηγούς των παρατάξεων
1 . Μαυρομάτη Γιάννη «Θερμαϊκός Νέα πορεία»
2 . Παράσχου Νίκο «Όλοι μαζί για το Θερμαϊκό»
3 . Τζέκο Θόδωρο «Συμμετέχω Θερμαϊκός»
4 . Χατζηβαλάση Γιώργο « Δράση πολιτών»
επίσης επικοινώνησα με τον Καπλάνη Δημήτριο και Καψάλα Σίμο.

Συναντήθηκα με τους πρώτους τέσσερεις αρχηγούς την Κυριακή 23/10 και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την οποία διαπιστώθηκε ότι την σημερινή διοίκηση χαρακτηρίζει αβελτηρία και αλόγιστη σπατάλη του δημοσίου χρήματος με παράλληλη απαξίωση και παρακμή του τόπου μας.

Ειδικότερα για την Περαία ζήτησα και συμφωνήσαμε να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση των κάτωθι υποδομών της Περαίας.
1 Ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου.
2 Λειτουργία του ΚΑΠΠΑ, εκτός από έδρα του ΔΗΠΑΚΗΘ να δρομολογηθούν και οι άλλες δυνατότητες του( Το κολυμβητήριο, το ξενοδοχείο, το νεώσοικο κλπ.) αν χρειαστεί και με χρηματοδότηση. όπως γινόταν έως το 2006.
3. Αναβάθμιση των γηπέδων και ενίσχυση των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων που τώρα έχουν εγκαταλειφθεί.
4. Συντήρηση του παραλιακού πεζόδρομου, για να αλλάξει η σημερινή του άθλια εικόνα με τα σπασμένα πλακάκια και μελετημένη προστασία του από τη διάβρωση της θάλασσας.
5. Τροποποίηση του σχεδίου πόλεως.
6. Βελτίωση του δρόμου Δημοκρατίας και κατασκευή των αγωγών ομβρίων σε αυτήν.
7. Διευθέτηση ρεμάτων της Περαίας και όχι μόνο (Μελέτη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση υπάρχουν)
8. Φροντίδα των γεωτρήσεων για να μη κινδυνεύει η δημόσια υγεία και αναζήτηση υδατίνων πόρων από το δίκτυο της ΕΥΑΘ.
9. Ανακατασκευή της παιδικής χαράς στα τσαΐρια
10. Μεταφορά των κοιμητηρίων εκτός του οικισμού, μακριά από τα σχολεία και το κλειστό γυμναστήριο που είναι σήμερα στο χώρο, που ορίστηκε από το 2002
11. Οι ανιστόρητοι κατάργησαν το καφενεδάκι και την ιστορία του από το 1954.
12. Οι άσχετοι προσφέρουν πασαλλείματα πολιτισμού σουβαντίζοντας το παλιό σχολείο που εμείς χαρακτηρίσαμε Μουσείο λαϊκής τέχνης με την προϋπόθεση να το αναπαλαιώσουμε όπως ήταν δίπατο και με χρηματοδότηση από πρόγραμμα της ΕΕ.

Κατόπιν τούτου εγώ σα παράγοντας που έχω συμβάλει στην πρόοδο της Περαίας καλώ όλους τους Περαιώτες, που αγαπούν τον τόπο τους να απαξιώσουν και καταψηφίσουν στο μέλλον όσους Περαιώτες έχουν συνταχθεί στην παρούσα διοίκηση προκειμένου να αναλάβουν αμειβόμενες θέσεις για ίδιον όφελος και όχι για να αγωνιστούν για το καλό της Περαίας.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ εκπρόσωπος κατοίκων της Περαίας.
τ. Δήμαρχος Θερμαϊκού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πρώην δήμαρχε Θερμαϊκού Αντώνη Ματζάρη, δεν μπορώ παρά να απαντήσω στην επιστολή. Είχες την ευκαιρία ως δήμαρχος Θερμαϊκού να εφαρμόσεις ένα μοντέλο ανάπτυξης για την εστίαση στις ακτές, το μοντέλο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, και έκανες τα πάντα για να το καταστρέψεις. Σχετικά στοιχεία για την εργασία που έγινε στην Παλίρροια, όπως και τις διώξεις που της επιφύλαξες, μπορεί κανείς να βρει στις αναρτήσεις μου στο FaceBook, με σχολιασμένο φωτογραφικό υλικό και αποδεικτικά έγγραφα (fVassili Tzianni.
    Δεν είναι όμως μόνο η ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ. Επιδιώκοντας για άλλη μια φορά την προσωπική σου προβολή, στρέφεσαι εναντίον των προηγούμενων δημάρχων Γιάννη Αλεξανδρή και Γιάννη Μαυρομάτη και του σημερινού Γιώργου Τσαμασλή και για θέματα της δικής σου ευθύνης, όπως
    1) Για την ολοκλήρωση του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Η ευθύνη βαρύνει μόνο εσένα, γιατί προχώρησες σε μια συνεργασία με εργολάβο, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το δε κτήριο δεν πληροί τις σύγχρονες προϋποθέσεις λειτουργίας: σωστός προσανατολισμός, πολύ κοντά σε ρέμα (απορώ πώς βγήκε η άδεια), χωρίς πρόβλεψη πάρκινγκ (θα μπορούσε να υπάρχει υπόγειο) κ. ά.
    2) Για το ΚΑΠΠΑ 2000 (όπως αναφερόταν στο ξεκίνημά του). Ένα έργο υψηλών προδιαγραφών για άτομα με κινητικά προβλήματα ήταν ο λόγος για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε. Δυστυχώς όμως ο συγκεκριμένος χώρος δεν λειτούργησε ποτέ ως τέτοιος. Η εταιρεία, που συνίδρυσες και συμμετείχες ως ιδρυτικό μέλος και για κάποια περίοδο πρόεδρος για να το κατασκευάσει και να το λειτουργήσει, δεν κατάφερε ποτέ ούτε να ολοκληρώσει τις κατασκευές ούτε να το λειτουργήσει, παρόλο που έλαβε τεράστια χρηματοδότηση από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Στη συνέχεια, ζήτησες από τον Δήμο Θερμαϊκού να περάσει το κτήριο στον έλεγχό του. Ο Δήμος όμως δεν είχε ούτε την τεχνογνωσία, ούτε το προσωπικό που θα μπορούσε να κάνει βιώσιμο το έργο, αυτά δηλαδή που θα έπρεπε να κάνεις εσύ. Αν πραγματικά ενδιαφερόσουν για το ΚΑΠΠΑ 2000 θα ζητούσες εξονυχιστικό έλεγχο των πεπραγμένων του.
    3) Για τον ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, δικό σου έργο, για την κατασκευή του οποίου είχες στη διάθεσή σου πολλά χρήματα, δεν φρόντισες ούτε για την ποιότητα κατασκευής, ώστε να είναι άτρωτο από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ούτε για την ύπαρξη WC και οργανωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, ούτε τέλος για εξοπλισμό που θα συνέβαλε στη συντήρησή του, όπως συμβαίνει σε τέτοια έργα. Ως προς την αισθητική, μια μονότονη ευθεία χωρίς ίχνος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Για τα υπόλοιπα, υπάρχουν καταλληλότεροι να σου απαντήσουν. Ωστόσο, διατηρούμε διαφορετική άποψη για τα κοιμητήρια, τα οποία σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Βερολίνο, αναβαθμίζονται κατά τόπους ως χώροι πρασίνου με μικρό καφέ, και ανθοπωλεία επισκέψιμοι από όλους.
    Κλείνοντας, παλαιά κτήρια με ιδιαίτερη σημασία, που είναι πια τόσο λίγα, ιδιαιτέρως στις εγκαταστάσεις που ξεκίνησαν ως προσφυγικές, θα πρέπει να διατηρούνται και να αξιοποιούνται, κάτι που δεν έκανες επί δημαρχίας σου, τουλάχιστον όσον αφορά στο πρώην κτήριο των Σφαγείων Νέων Επιβατών. Δεν το υποβάθμισες μόνο σε αποθήκη, κάτι που ανατρέψαμε με την παρέμβαση του πρώην προέδρου των Νέων Επιβατών Φίλιππου Παλάζη, αλλά πρόσθεσες και μια άθλια κατασκευή από τσιμεντόλιθους. Βασίλης Τζιάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.