του Στάθη Αθανασιάδη

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας, παντελώς αναίτιας , στο λόφο στου Στρέφη στην Αθήνα , τον οποίον ο καταστροφέας δήμαρχος Μπακογιάννης πάει να τον χαρίσει και αυτόν σε αδηφάγους εργολάβους, αμέριμνος πολίτης βλέποντας τους αστυνομικούς να βιαιοπραγούν σε κοπέλα που βρίσκονταν αε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων για την διάσωση του λόφου , τους ζήτησε .να σταματήσουν . Τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον κράτησαν όλο το βράδυ στην ΓΑΔΑ σαν να ήταν κάποιος σεσημασμένος κακοποιός.
Τέτοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάστηκαν και ποσοτικά αλλά και " ποιοτικά" . Η άγρια βία της αστυνομίας είναι πλέον η κανονικότητα αντιμετώπισης της όποιας έστω και λεκτικής ένστασης σε κατασταλτικό μηχανισμό.

Εύλογα αναρωτιούνται όσοι μπορούν ακόμα και θέλουν να σκεφτούν ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο.

Ήδη ουσιαστικά σε όλα τα επίπεδα η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει μετατραπεί σε μια ιδιότυπη κατάσταση " έκτακτης ανάγκης ". 

Καθημερινά βιώνουμε αυθαίρετες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, στις τιμές των τροφίμων που τρομάζουν όλα τα λαϊκά στρώματα γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν .

Βιώνουμε ουσιαστικό αποκλεισμό από την Δημόσια υγεία που όπως γνωρίζουμε αυτό οδηγεί τους φτωχούς εργαζόμενους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικές κλινικές " σε ηρωικό θάνατο στο σπίτι μας " .

Η ανεξάρτητη και αδέκαστη δικαιοσύνη απροκάλυπτα πλέον " αθωώνει του ενόχους και καταδικάζει τους αθώους"

Γενικά δεν υπάρχει καμμιά έκφανση της κοινωνικής ζωής που να μην " πηγαίνει ολοταχώς προς τα πίσω".
Γιατί " λογικά " να μην σκεφτούμε ότι τα επόμενα βήματα θα είναι η αυθαίρετη είσοδος αστυνομικών στα σπίτια μας χωρίς εισαγγελική άδεια μέρα και νύχτα, οι συλλήψεις δια " πάντα ύποπτον" να γίνονται χωρίς περιορισμούς, να απαγορεύονται συναθροίσεις , να λογοκρίνεται κάθε ανεπιθύμητο δημοσίευμα ή να μην μπορούμε να κοιμηθούμε σε άλλη κατοικία χωρίς ειδική άδεια από το πλησιέστερο Αστυνομικό τμήμα ;

Τα τελευταία χρόνια το Κράτος μαζί με το μεγάλο Κεφάλαιο σχεδόν ανενόχλητο ασκεί τρομοκρατία ενάντια στον φτωχό εργαζόμενο. Οι αντιστάσεις ελάχιστες πού μέρα με την μέρα σβήνουν.
Όποιος από εμάς φοβάται την αλήθεια οι παραπάνω είναι μερικές " υπενθυμίσεις " που πραγματικά πρέπει να τις φοβηθούμε.
 Όποιος πάλι δεν την φοβάται στο χέρι μας είναι ν' αποδείξουμε ότι " η τρομοκρατία της Αλήθειας είναι η μόνη που ωφελεί τον εργαζόμενο "
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.