από το Top War

Αυτό το Σάββατο, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σάρωσαν ταυτόχρονα τις πρωτεύουσες πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πιο μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Βερολίνο – μπροστά από το κτίριο της Bundestag, καθώς και στο κεντρικό τμήμα της Πράγας.

Οι Γερμανοί διαδηλωτές βγήκαν έξω με ταμπέλες που έγραφαν «Δώστε μας ρωσικό αέριο και πετρέλαιο» και «Κυβέρνηση Σολτς = κυβέρνηση Μπάιντεν».

Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, όπου οι διαδηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη για πολλά συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, η κυβέρνηση του Petr Fiala καλείται σε άμεση παραίτηση από τους διαδηλωτές. Ο ίδιος ο Fiala είχε βρει στο παρελθόν μια απλή συνταγή για να απαντήσει σε δεκάδες χιλιάδες διαμαρτυρόμενους πολίτες. Είπε ότι μόνο όσοι «χρησιμοποιεί η Μόσχα» πηγαίνουν σε συλλαλητήρια.

«Χρειαζόμαστε μια τσεχική κυβέρνηση, όχι μια κυβέρνηση της Ουκρανίας, της Γερμανίας, των Βρυξελλών ή της Αμερικής. »

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και στην αυστριακή πρωτεύουσα όπου διακρίνονται πολλές ρωσικές σημαίες. Οι διαδηλωτές καλούν τον καγκελάριο Nehammer να εγκαταλείψει την αντιπαράθεση με τη Ρωσία και να επαναλάβει πραγματιστικές σχέσεις.

Λάιτ μοτίβο των ενεργειών στις χώρες της ΕΕ είναι η διαμαρτυρία για τη συνεχή αύξηση του πληθωρισμού (στη Γερμανία, για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, είναι διψήφιος), οι υπέρογκες τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Ο πληθωρισμός στην Τσεχική Δημοκρατία τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 17,24% σε ετήσια βάση, σχεδόν τρεις φορές υψηλότερος από το 2021.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής αυτές οι ενέργειες απλώς αγνοούνται από τις ευρωπαϊκές ελίτ, οι οποίες συνεχίζουν να εργάζονται προς το συμφέρον του υπερπόντιου κυρίου.

πηγή: Top War



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.