Κλειστές παραμένουν, τυπικά τουλάχιστον, από τον περασμένο Μάιο οι παιδικές χαρές στο δήμο Θερμαϊκού.

Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει… επισήμως, καθώς στην πράξη τα παιδιά μπαίνουν για παιχνίδι κανονικά και απρόσκοπτα, ενώ, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου, όσες λειτουργούν, διαθέτουν μεν την απαιτούμενη πιστοποίηση, η οποία όμως δεν έχει υπογραφεί από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος βρίσκεται υπό πειθαρχικό έλεγχο!

«Το σημαντικό είναι ότι όσες λειτουργούν, είναι ασφαλείς», τονίζει στο TheOpinion ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, «αν υπάρχουν οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις, μπορεί και ο Δήμαρχος με ένα εντέλλεσθαι να ζητήσει να πέσουν οι υπογραφές», απαντά από την αντιπολίτευση o επικεφαλής της παράταξης “Θερμαϊκός Νέα Πορεία”, Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος επανέφερε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα.

«Με δική τους ευθύνη»

Μετά το σοκαριστικό ατύχημα με τον ακρωτηριασμό δαχτύλου σε παιδική χαρά του δήμου Θεσσαλονίκης την περασμένη Άνοιξη, οι περισσότεροι δήμοι μπήκαν στη διαδικασία να τσεκάρουν την κατάσταση στις παιδικές χαρές στην περιοχή τους. Στο πλαίσιο αυτό, και ο Δήμος Θερμαϊκού προέβη στον έλεγχο των περίπου 20 τέτοιων χώρων στην περιοχή αρμοδιότητάς του (από τρεις σε Περαία, Επανομή, Νέα Μηχανιώνα, και από μία στους υπόλοιπους οικισμούς).

Ωστόσο, διαπιστώθηκε τότε ότι οι παιδικές χαρές δεν είχαν ακόμη τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και για τον λόγο αυτό η Διοίκηση του Δήμου ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάιο να πάρει απόφαση για να σφραγιστούν αυτοί οι χώροι.

«Μπήκαν τότε πλαστικές νάιλον κορδέλες, που σφράγισαν τους χώρους αυτούς, ωστόσο πολύ σύντομα αυτές οι κορδέλες εξαφανίστηκαν, λόγω του αέρα. Σήμερα, τα παιδιά μπαίνουν κανονικά να παίξουν, αφού πουθενά δεν υπάρχει σήμανση ότι γονείς και παιδιά μπαίνουν και χρησιμοποιούν τις παιδικές χαρές με δική τους ευθύνη», τονίζει μιλώντας στο TheOpinion o επικεφαλής της παράταξης “Θερμαϊκός Νέα Πορεία”, Γιάννης Μαυρομάτης.


«Και μπορεί η διοίκηση να λέει ότι υπάρχουν οι πιστοποιήσεις, ωστόσο δεν έχουν παραληφθεί ακόμη επισήμως από την αρμόδια υπηρεσία. Εάν γίνει ατύχημα, ποιος έχει την ευθύνη, όταν η διαδικασία είναι στον αέρα;», αναρωτιέται ο κ. Μαυρομάτης.


Τι απαντά ο Δήμος

«Οι παιδικές χαρές που λειτουργούν σήμερα στον Δήμο μας είναι ασφαλείς. Κάναμε έλεγχο το περασμένο διάστημα και από αυτές που δεν ήταν ασφαλείς, αφαιρέσαμε τα παιχνίδια. Σήμερα, όσες λειτουργούν είναι ασφαλείς και έχουμε στα χέρια μας τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από τον Ιούνιο, ωστόσο ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν τις έχει υπογράψει», εξηγεί στο TheOpinion ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής.


Ο ίδιος επισήμανε ότι ο εν λόγω Διευθυντής βρίσκεται υπό πειθαρχικό έλεγχο, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει περισσότερα και η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει. «Το ουσιαστικό είναι ότι οι παιδικές χαρές, αυτές που λειτουργούν, είναι ασφαλείς», επιμένει ο Δήμαρχος.


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.